Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Luxembourgeren Bob Jungels har næppe noget mod at skulle optræde i denne rolle nogle dage endnu. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Luxembourgeren Bob Jungels har næppe noget mod at skulle optræde i denne rolle nogle dage endnu. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hektisk finalestigning kan skabe uforudset ravage i Giro d'Italia-stillingen

Favoritterne til de endelige topplaceringer skal tage sig i agt for den eksplosive afslutning efter en tilsyneladende fredelig dag.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens afslutnigen på gårsdagens Giro d’Italia-etape var nogenlunde forudsigelig, når det gælder formen, om end det naturligvis ikke var til at vide, at colombianeren Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) ville slå så overbevisende til i massespurten, hersker der en del uenighed om, hvordan kampen om sejren på den 217 km lange 6. etape fra Reggio Calabria til Terme Luigiane vil udfolde sig.

Profilen over den lange færd kunne måske nok ved et overfladisk blik forlede nogen til at tro, at der er lagt op til et nyt sprinteropgør, men nærstuderes ruten, tegner der sig et andet billede.

For finalen i den lille målby udspilles på en af de typiske italienske små, stejle stigninger, hvor spurtkanonerne kan få meget vanskeligt ved at gøre sig gældende.

Fire tidligere vindere i dagens målby

De sidste 2 km går det nemlig konstant opad med en gennemsnitlig procent på 5,3, og når 1.000 meter mærket rammes, ryger den helt op på de 10, så umiddelbart synes det at være aktørerne med de eksplosive afslutterevner, der har mulighed for at hævde sig.

Det ses da også på listen over de ryttere, der har kæmpet sig først over stregen ved de hidtidige besøg i Terme Luigiane.

I 1993 var det den nuværende sportsdirektør på Katusha-Alpecin russeren Dmitri Konyshev, to år senere den italienske eksverdensmester Maurizio Fondriest, i 1999 franskmanden Laurent Jalabert og i 2003 italieneren Stefano Garzelli.

I intet af tilfældene var tidsforskellene tilstrækkelig store til, at førertrøjen også skiftede indehaver i Terme Luigiane, men både Jalabert og Garzelli, der vandt Giroen sammenlagt i 2000, nåede dog at bære den senere i løbet, og Garzelli, som nu arbejder som tv-kommentator, sluttede sammenlagt på andenpladsen godt 7 minutter efter landsmanden Gilberto Simoni.

Udbrydere kan måske lulle feltet i søvn

Disse ryttere besad ikke hurtigheden som deres ypperste kvalitet, men beviste ved adskillige lejligheder, at de var i stand til at slå til  netop efter korte, hidsige klatreture som den, der venter i dag.

Forud går en lang, sej affære, hvor det måske kan lykkes en flok udbrydere uden chancer sammenlagt at lulle feltet i søvn.

Kun to mindre stigninger tidligt på etapen udfordrer rytterne rent terrænmæssigt på turen op langs kystlinjen fra tåspidsen på det italienske støvleskaft til et anseligt stykke oppe ad vristen, og spørgsmålet er, hvor stor umage Quick-Step Floors vil gøre sig for at forsvare luxembourgeren Bob Jungels lyserøde trikot.

Håber at køre i lyserødt frem til søndag

Selv har hovedpersonen meget klart udtalt, at han håber at kunne bevare sin position i hvert fald til på søndag, og med det slid, han har lagt for dagens i holdets tjeneste, hersker der næppe tvivl om, at han kan regne med maksimal støtte så længe som muligt.

Det er en finale, hvor klassementsrytterne tvinges til at være påpasselige og holde sig i umiddelbar nærhed af deres konkurrenter.

Det er nemlig før adskillige ganske set, hvordan en stigning som den aktuelle, der sætter punktum for en ellers meget tilforladelig dag uden indlysende risici, kan fremkalde huller i feltet, og det er ikke just på en etape som denne, at aspiranterne til de endelige topplaceringer har brug for at sætte blot nogle få sekunder til.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden