Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mens rivalerne halsende forsøger at fange ham, har Fernando Gaviria god tid til at juble over sejren i Messina. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Mens rivalerne halsende forsøger at fange ham, har Fernando Gaviria god tid til at juble over sejren i Messina. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To herlige jubelscener, men kun den ene tæller - den anden giver mareridt

Colombianeren Fernando Gaviria sikrede sig sin anden etapesejr i Giro d'Italia, mens slovener Luka Pibernik glædede sig for tidligt.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Både den 22-årige colombianer Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) og den et år yngre slovener Luka Pibernik (Bahrain-Merida) jublede overstadigt, da de passerede målstregen på den 5. Giro d'Italia-etape fra Pedara til Messina.

Der var bare den altafgørende forskel på de to seancer, at sydamerikaneren utvivlsomt længe endnu kan fryde sig over den bedrift, der førte til glædesudfoldelser, mens Pibernik risikerer at få tilbagevendende mareridt over sin optræden i den sicialianske storby.

Sloveneren havde åbenbart ikke gjort sit hjemmearbejde tilstrækkeligt grundigt, for da han begejstret slap styret for at modtage massernes hyldest med klar afstand til forfølgerne, manglede han endnu at tilbagelægge en omgang på 6,3 km, og der gik tilsyneladende adskillige sekunder, før den skæbnesvangre fejltagelse gik op for ham.

Mistede over 25 minutter i går

Imidlertid blev han klar over det, da feltet drønede forbi ham og lagde an til den finale, hvor det så i stedet var en af dagens favoritter Fernando Gaviria, der indtog hovedrollen.

Colombianeren, der døgnet inden havde mistet den lyserøde førertrøje, da han satte over 25 minutter til på vej op ad vulkanen Etna, havde stadig rigeligt med eksplosivt overskud, og efter at først italianeren Davide Martinelli og siden argentineren Maximiliano Richeze havde leveret et perfekt forarbejde, sørgede Gaviria selv for resten.

Han valgte kortvarigt at ligge på hjul af ireren Sam Bennett (Bora-hansgrohe) for inden for de sidste 100 m at skyde uimodståeligt frem, så han henviste den stærkt kommende italiener Jakub Mareczko (Wilier Triestina), Bennett og tyskeren André Greipel (Lotto Soudal) til de næste pladser.

Op som nr. 3 på årets vinderstatistik

Det var Gavirias sjette sejr i denne sæson, og han deler således tredjepladsen på vinderstatistikken med nordmanden Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) og franskmanden Lilian Calmejane (Direct Energie).

Den rangliste føres suverænt af den spanske stjerneveterran Alejandro Valverde (Movistar) med 11, mens Gavirias tyske holdkammerat Marecel Kittel er noteret for 7.

Det skulle colombianeren have gode muligheder for at nå op på i Giroen - dog ikke allerede i morgen, hvor finalen på 6. etape til Terme Luigiane nok er en anelse for vanskelig til sprinterne.

Gaviria er tilbage i en førertrøje i løbet, idet han overtog den cyklamenfarvede i pointkonkurrencen fra Greipel. De to har nu henholdsvis 138 og 99, og sydamerikaneren understregede med sin satsning i de indlagte spurter undervejs, at han i høj grad har blikket rettet mod denne kappestrid.

110 ryttere nåede samlet til mål

110 ryttere nåede til mål i første gruppe, og dermed skete der kun ganske ubetydelige ændringer i det samlede klassement.

Quick-Step Floors Giro-succes understregedes ved, at luxembourgeren Bob Jungels som den første i løbet havde held til at optræde i den lyserøde førertrøje i mere end én dag, og der skulle være ganske gode muligheder for, at han beholder den frem til i hvert fald søndag.

Waliseren Geraint Thomas (Sky) er stadig tættest på Jungels med sit beskedne minus på 6 sekunder, og englænderen Adam Yates (Orica-Scott) sidder ligeledes fortsat på tredjepladsen som den første i den gruppe på 11 ryttere, der er 10 sekunder bagud. Det var blandt disse, der skete enkelte forskydninger i rækkefølgen på grund af placeringerne på etapen.

Trist melding fra hovedkvarteret i Belgien

Midt i den herlige stemning, der fylder Quick-Step Floors-lejren i Giroen, kommer en nedslående melding fra holdets hovedkvarter i Belgien omkring den unge fransk himmelstormer Julian Alaphilippe.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Efter en særdeles lovende start på sæsonen, hvor han vandt en etape i Paris-Nice og sluttede som nr. 5 sammenlagt, ligesom han blev nr. 3 i Milano-Sanremo, var den 24-årige franskmand uheldig og styrtede i Baskerlandet Rundt.

I første omgang ansås skaden ikke for alt for alvorlig, men han måtte melde fra til klassikerne i Ardennerne, og nu har det så vist sig nødvendigt at gennemføre en operation i det højre knæ. Den gik efter planen i dag, men nu skal Alaphilippe holde sig fuldstændig i ro i to uger, inden han begynder genoptræningen.

Derfor er det allerede nu besluttet, at han må opgive at deltage i sæsonens store mål Tour de France.

To ryttere i langt udbrud

På dagens etape i Giroen stred russeren Jevgenij Shalunov og polakken Maciej Paterski (CCC Sprandi) på beundringsværdig vis i et udbrud i cirka 145 km uden på noget tidspunkt at få et forspring, der gav dem blot det ringeste håb om at føre foretagendet vellykket til ende.

Men der blev lagt mærke til dem, lige indtil de 15 km fra mål blev hentet af et felt, hvor både Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) og Lars Bak (Lotto Soudal) sås slide ihærdigt i deres hjælperroller.

Jesper Hansen (Astana) var som eneste dansker med hjem i hovedfeltet. Lars Bak og Mads Pedersen (Trek-Segafredo) satte 1.28 minut til, mens Christopher Juul-Jensen sluttede 7.01 minutter bagude.

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden