Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mens schweizeren Silvan Dillier jubler, ærgrer belgieren Jasper Stuyven sig grueligt over at være blevet slået i spurten efter 215 km i udbrud. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Mens schweizeren Silvan Dillier jubler, ærgrer belgieren Jasper Stuyven sig grueligt over at være blevet slået i spurten efter 215 km i udbrud. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Giro-debutants formidable slid fører ikke til den planlagte succes

Mads Pedersen var i udbrud over 200 km, men hans holdkammerat Jasper Stuyven formåede ikke at gøre arbejdet færdigt.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I mere end 200 km sled Danmarks yngste professionelle cykelrytter Mads Pedersen (Trek-Segafredo)  som en besat i det femmands udbrud, der dominerede den første Giro d’Italia-etape på det italienske fastland fra støvlespidsen i Reggio Calabria til Terme Luigiana.

Men da de 217 kilometers strabadser var overstået, havde den 21-årige danske debutant i en af de store rundture ingen grund til jubel – og det skyldes ikke, at han måtte slippe fronten til sidst og sluttede som nr. 111 med et minus på 5.49 minutter.

Skuffelsen var først og fremmest koncentreret om, at Mads Pedersens belgiske holdkammerat Jasper Styuven i opgøret om sejren på den 2 km lange finalestigning måtte se sig overtrumfet med en halv cykellængde af schweizeren Silvan Dillier (BMC).

Ofrede sig totalt fror holdkammeraten

Mads Pedersen havde inden ofret sig totalt for Stuyven i offensiven, der desuden bestod af Giroens første etapevinder østrigeren Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) og italieneren Simone Andreetta (Bardian-CSF), men med 6,4 km tilbage var det slut med danskerens kræfter.

Det så det faktisk ud til at have været cirka 17 km tidligere, da Mads Pedersen efter en monsterføring hele vejen op mod en bjergspurt i 4. kategori slog ud, men fighterviljen flammede stadig i danskeren, og han nåede op igen på nedkørslen for at kunne yde den ultimative indsats i kollektivets tjeneste

Silvan Dillier åbnede spurten

På den sidste klatretur op mod mål sakkede Andreetta agterud, og da heller ikke Pöstlberger havde overskud til at blande sig i spurten, regnede de fleste med, at Jasper Styven ville være den hurtigste.

Men det var Silvan Dillier, der tog det afgørende initiativ med at træde an 150 meter fra stregen, og en tydeligt ærgerlig Jasper Styuven måtte erkende, at han ikke formåede at presse sig forbi schweizeren.

»Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke troede, jeg ville kunne slå Jasper i spurten, fordi han normalt er hurtigere end mig, men efter en så hård dag er det et spørgsmål om, hvem der er mest frisk til sidst«, lød det i tv-interviewet fra en lykkelig Dillier.

Har været med til at vinde to VM-titler

Den 26-årige schweizer er kendt for sine formidable tempoevner, og han var både i 2014 og 2015 med til at erobre VM-guld i holdløb til BMC.

Derimod har det været småt med de individuelle triumfer, siden han begyndte sin professionelle karriere hos sin nuværende arbejdsgiver i 2013, men han er blandt andet to gange blevet national mester i enkeltstart.

Dermed løb Trek-Segafredos satsning fuldstændig ud i sandet, men Mads Pedersen, der oprindelig ikke var inde i billedet til Giroen, men fik chancen efter at have leveret glimrende præstationer tidligere på sæsonen, dokumenterede, at han er i besiddelse af styrken til at hævde sig på højeste niveau, og det skaber spændende perspektiver for hans fremtidige muligheder.

Udgjorde ingen trussel i klassementet

Medvirkende til udbruddets succes var det naturligvis, at ingen af de fem udgjorde nogen form for trussel i det samlede klassement, hvor Dillier som den bedste var noteret for et minus på knap 17 minutter inden etapen.

En overgang så det ud til, at Cannondale-Drapac og Willier Triestina iværksatte en jagt, men den intensiveredes aldrig, og da Quick-Step Floors med indehaveren af den lyserøde førertrøje luxembourgeren Bob Jungels i den afsluttende fase satte sig forrest i feltet godt tilfreds med, at udbryderne holdt hjem, satsede de øvrige mandskaber ligeledes på at bringe deres klassementskandidater sikkert til vejs ende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Alle favoritterne var da også at finde i den gruppe på 25 mand, der besatte placeringerne fra femtepladsen og nedefter 39 sekunder efter Dillier, og dermed skete der ingen betydende ændringer i det overordnede regnskab.

Jesper Hansen to pladser frem sammenlagt

Jungels fører fortsat 6 sekunder foran waliseren Geraint Thomas (Sky), hvorefter der er yderligere 4 sekunder ned til 11 ryttere anført af englænderen Adam Yates (Orica-Scott).

Jesper Hansen (Astana) blev bedste dansker på etapen som nr. 58 med et minus på 1.16 minut.

Sammenlagt betød det, at han avancerede 2 pladser, så han nu er nr. 29 med 6.15 minutter op til Jungels. De øvrige danskerens placeringer i klassementet: 120. Lars Bak (Lotto Soudal) 30.29 minutter, 132. Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) 34.30. 151. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) 40.21.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden