Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tilhængerne stimler sammen omkring Vincenzo Nibali overalt, hvor han kommer frem. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Tilhængerne stimler sammen omkring Vincenzo Nibali overalt, hvor han kommer frem. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunstige bataljer mellem Giro d'Italia-stjerner indtil det næste store bjerg

Vincenzo Nibali lægger ikke skjul på, at han ikke bryder sig synderligt meget om Nairo Quintana.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens bataljerne på landevejene mellem de mest fremtrædende emner til de endelige slutplaceringer i Giro d’Italia langt fra er brudt ud endnu, har ikke mindst de italienske medier forsøgt at skabe konfrontationer mellem nogle af hovedpersonerne.

Ikke underligt er det værtsnationens yndling den dobbelte sejrherre Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), der søges bragt ind i centrum af de mere eller mindre kunstige skærmydsler, og det har vist sig, at den 32-årige italiener villigt har bidraget til at skabe et modsætningsforhold til først og fremmes til sin formodet værste rival colombianeren Nairo Quintana (Movistar).

Den italienske tv-station RAI, som naturligt nok jagter udtalelser fra Nibali, spurgte ham på et tidspunkt, hvad han mente om en favoritvurdering i et andet medie, hvor Quintana var tildelt 5 stjerner og han selv kun 4.

Nibali taler ikke med Quintana

»Quintana vil da sikkert klare sig godt, og det er da helt fint med de 4 stjerner til mig«, lød det ikke særligt overbevisende svar fra Nibali, der også blev bedt om at redegøre for sit forhold til colombianeren.

»Vi er rivaler, det er helt klart, fordi vi begge er kommet for at vinde, og vi elsker ikke hinanden«.

»Jeg har bestemt ikke det samme forhold til Quintana, som jeg ville have haft til Fabio Aru, hvis han havde været med«.

»Og noget lignende gælder med eksempelvis Alberto Contador. Vi kunne da godt snakke med hinanden, selv om vi havde det samme mål, men Quintana taler jeg ikke med«.

Topnavnene holder fred indtil søndag

Indtil videre må Nibali vente nogle dage endnu med på landevejene at få afklaret, hvor han står sammenlignet med Quintana og de øvrige favoritter, for hverken i dag eller i morgen byder etaperne på udfordringer, der lægger op til dyster mellem topnavnene.

Foreløbig har størstedelen af dem – bortset fra waliseren Geraint Thomas (Sky), der kan nøjes med 6 – et minus på 10 sekunder til den førende luxembourger Bob Jungels, og det ændres der tidlist på søndag med den krævende finale til Blockhaus.

Til gengæld skal samtlige Giro-deltagere på den forestående 7. etape fra Castrovillari til Alberobelle stadig helt nede i det sydlige Italien ud på et nyt, langt opslidende togt, idet der står 224 km på programmet.

En ny massespurt er i udsigt

Efter en indledende nedkørsel er ruten de følgende 120 km så godt som flad, og selv om terrænet på den afsluttende tredjedel af distancen bliver mere kuperet, peger alt frem mod en ny massespurt med Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) og co. som hovedpersonerner.

Ganske vist fik de angrebsivrige i feltet i går en vis opmuntring ved at se, at det kan lade sig gøre at føre et udbrud succesrigt til ende, men da var betingelserne også ganske anderledes.

På forhånd havde de fleste mandskaber indset, at deres sprintere ikke ville have muligheder for at begå sig i finalen, hvilket lagde en naturlig dæmper på lysten til at deltage i jagten på lykkeridderne.

Gaviria klarede sig bedst af sprinterne

Størstedelen af de hurtige afsluttere valgte da også at tage den med ro, og såledees dannedes bagtroppen i feltet af ireren Sam Bennett (Bora-hansgrohe) og hans tyske holdkammerat Rüdiger Selig samt australieren Caleb Ewan (Orica-Scott) godt 14 minutter bagude.

Faktisk var Gaviria den af sprinterne, der klarede sig bedst gennem strabadserne, idet han kun satte 4.36 minutter til, og der hersker ingen tvivl om, at colombianeren er stærkt opsat på i dag at score hattrick.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden