Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I et knivskarpt opgør slår australieren Caleb Ewan (i midten) den dobbelte colombianske etapevinder Fernando Gaviria (til hø're) og ireren Sam Bennett. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

I et knivskarpt opgør slår australieren Caleb Ewan (i midten) den dobbelte colombianske etapevinder Fernando Gaviria (til hø're) og ireren Sam Bennett. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansker i champagnejubel efter flere Giro-skuffelser på stribe

Christopher Juul-Jensen leverede et flot forarbejde til den australske spurtkanon Caleb Ewans etapesejr.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For anden dag i træk sås en af de danske Giro d’Italia-deltagere udføre et imponerende føringsarbejde på en stor del af etapen, men i modsætning til den heroisk fightende Mads Pedersen (Trek-Segafredo) i går, fik Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) anledning til at juble, da han efter de 224 km fra Castrovillari til Alberobello krydsede stregen som nr. 183.

5.17 minutter tidligere havde hans 22-årige australske holdkammerat Caleb Ewan nemlig lige netop afvist den jævnaldrende dobbelte colombianske etapevinder Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) og ireren Sam Bennett (Bora-hansgrohe) i så nervepirrende tæt et sprinteropgør, at sejrsjublen først kunne få frit løb i menneskemylderet adskillige meter efter målpåssagen.

Christopher Juul-Jensen kunne med god samvittighed deltage i den traditionelle champagnefest ved aftensmåltidet efter det enorme slid, han leverede i front for feltet, helt indtil han med cirka 8 km tilbage lod sig glide agterud for at fuldføre i sit eget tempo og i håbet om, at holdkammeraterne kunne gøre arbejdet færdigt.

Revanche for skuffelser på Sardinien

Det lykkedes eminent, og dermed revancherede den australske himmelstormer sig for nederlagene på de tre første Giro-etaper på Sardinien, da han med placeringer som nr. 2, 3 og 6 måtte nøjes med at være tæt på.

Og ikke mindst var det tale om oprejsning for Ewan, efter at han i massespurten i Messina i onsdags var helt ude af billedet og sluttede som nr. 23. Men han havde også sparet på kræfterne i går, da han nåede til vejs som næstsidst med et minus på godt 14 minutter – i øvrigt lige efter Sam Bennett – til den sejrende schweizer Silvan Dillier.

Sjette sejr i denne sæson

»Efter skuffelserne i starten af løbet, hvor jeg ikke formåede at indfri forventningerne, var det fantastisk, at det kunne lade sig gøre i dag«, lød det fra en storsmilende Caleb Ewan i et tv-interview lige efter etapen.

»Finalen udviklede sig en smule kaotisk, og jeg kom væk fra mine holdkammerater, da der manglede godt 3 km. Heldigvis gik der ikke panik i os, og vi fandt sammen igen. Jeg blev afleveret perfekt, men der var ikke meget at give væk af på stregen«.

Det var Caleb Ewans sjette sejr i denne sæson. De fem første hentedes alle uden for Europa – fire i hjemlandets WorldTour-løb Tour Down Under i slutningen af januar, og den femte i Abu Dhabi Tour i februar.

Har to gange VM-sølv på generaliebladet

Det var den unge australiers anden etapegevinst i en af de store rundture, idet han i 2015 også slog til i Vuelta a España, mens han ikke havde heldet med sig i sidste års Giro.

Caleb Ewan er blot i gang med sin tredje sæson som professionel, og han er allerede noteret for 22 sejre i pointgivende løb.

Både som junior og U-23 rytter erobrede australieren sølv ved VM – i 2012 i Valkenburg efter sloveneren Matej Mohoric og to år senere i Ponferrada efter nordmanden Sven Erik Bystrøm.

Alle favoritterne holdt sig godt fremme

I dagens spurt på den kringlede opløbsstrækning opstod der mindre huller, og således fik kun tyskeren André Greipel (Lotto Soudal), belgieren Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) og sydafrikaneren Ryan Gibbons (Dimension Data) noteret samme tid som de tre forreste.

Alle kandidaterne til de endelige topplaceringer var åbenbart udmærket klar over, at der var risiko for at sætte sekunder til i finalen, så derfor holdt de sig godt fremme.

Således var de alle at finde i den gruppe på 38 ryttere, som noteredes for et minus på 2 sekunder, og dermed forekom der heller ikke i dag ændringer af betydning i det samlede klassemenet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Luxembourgeren Bob Jungels (Quick-Step Floors) er således fortsat indehaver af både den lyserøde førertrøje og den hvide i ungdomskonkurrencen, og i det væsentligste regnskab har han 6 sekunders forspring til waliseren Geraint Thomas (Sky) og 10 til yderligere 11 rivaler.

To mand i udbrud over 200 km

Straks starten var gået, fandt tre ryttere sammen i et udbrud, men italienerne Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina) og Simone Ponzi (CCC Sprandi) samt russeren Dmitri Kozontjuk (Gazprom) blev holdt i kort snor.

Forspringet nåede kun lige op omkring fem minutter, men det var nu ikke derfor, Ponzi hurtigt faldt fra. Han fik maskinskade, og så var hans rolle i front udspillet.

Ved starten på 7. etape var der pludselig to lyserøde trøjer i feltet, men den amerikanske skuespiller Patrick Dempsey, der her hilser på den retmæssige indehaver Bob Jungels, sagde farvel og tak, da rytterne blev sendt af sted. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Ved starten på 7. etape var der pludselig to lyserøde trøjer i feltet, men den amerikanske skuespiller Patrick Dempsey, der her hilser på den retmæssige indehaver Bob Jungels, sagde farvel og tak, da rytterne blev sendt af sted. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

De to andre fortsatte ufortrødent i over 200 km, men bagude havde Lotto Soudal, Quick-Step Floors og Orica-Scott med Christopher Juul-Jensen fundet ind i et systematisk samarbejde, som støt og roligt reducerede afstanden.

Da offensiven endegyldigt var neutraliseret, fulgtes Kozontjuk og Fonzi til mål som nr. 188 og 190 med et minus på 7.39 minutter.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden