Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Selv om han er indehaver af den lyserøde førertrøje, har Bob Jungels tydeligt demonstreret, at han er parat til at arbejde hårdt også i holdets tjeneste. Foto: Tim De Waele.

Selv om han er indehaver af den lyserøde førertrøje, har Bob Jungels tydeligt demonstreret, at han er parat til at arbejde hårdt også i holdets tjeneste. Foto: Tim De Waele.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Midlertidig Giro-konge rummer evner til en fremtidig stærk hersker

Luxembourgeren Bob Jungels er mere end en parentes i den overordnede kamp om den lyserøde førertrøje.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når luxembourgeren Bob Jungels (Quick-Step Floors) i dag sætter sig i sadlen for at tilbagelægge 8. etapes 189 km fra Molfetta til Peschici, har han allerede slået sin personlige Giro d’Italia-rekord.

Det er nemlig fjerde dag i træk, han bærer den eftertragtede lyserøde førertrøje, og dermed overtrumfer han sidste års præstation, da han i tre dage optrådte som den italienske rundturs førstemand, inden han efter 13. etape måtte vige tronen for Movistars costaricaner Andrey Amador.

2016-eventyret i Giroen sluttede imidlertid ikke der for Jungels, idet han blev ved med at kæmpe for sin position i toppen af klassementet.

Har imponeret lige siden teenageårene

Det skyldte utvivlsomt også, at han havde den hvide førertrøje i ungdomskonkurrencen at slås for, og de tre ugers strabadser resulterede i, at han i Torino hyldedes som en suveræn vinder af denne kappestrid 29.38 minutter foran sin nærmeste rival colombianeren Sebastian Henao (Sky).

Ydermere hjemførte den unge luxembourger sjettepladsen i det overordnede klassement 8.31 minutter efter den sejrende italiener Vincenzo Nibali, og den bedrift i blot den tredje Grand Tour, han medvirkede i, understregede det exceptionelle talent, han har stillet til skue på den internationale scene lige siden teenageårene.

Har lært meget af sidste års Giro

Derfor er Bob Jungels også meget mere end en tilfældig parentes i det aktuelle opgør om den lyserøde førertrøje, og selv om det endnu nok er for tidligt at betragte ham som en seriøs kandidat til den endelige triumf i denne 100. Giro-udgave, kan han meget vel på længere sigt fremstå som podieaspirant i de store rundture.

»Jeg lærte sidste år, hvor stressende det er, at skulle satse på klassementet igennem tre uger. Hver eneste dag helt frem til den sidste etape var der virkelig nerver på«, har Bob Jungels fortalt til Quick-Step Floors hjemmeside.

»At kunne afslutte dette pres med en samlet sjetteplads var fantastisk, og det afslørede også for mig, at jeg har en væsentlig fordel i denne sammenhæng. Jeg fandt nemlig ud af, at jeg er stærkest i den sidste uge, når det bliver virkelig skrapt, og det ikke længere er muligt at gemme sig i feltet«.

Slider også for kollektivet

Indtil videre har Bob Jungels nøjedes med at begrænse ambitionerne omkring den lyserøde førertrøje til at kunne beholde den også efter dagens etape, mens det så i morgen på færden op til toppen af Blockhaus både for ham og de nærmeste konkurrenter stilles til skue hvor højt, det er realistisk at lade forventningerne sigte.

»Jeg har den fordel, at vi på tirsdag efter hviledagen skal ud på en lang enkeltstart, hvor jeg muligvis kan vinde noget af den tid tilbage, som jeg måske sætter til i morgen i forhold til de deciderede klatrespecialister«, siger Bob Jungels, der har imponeret ved langt fra at stille sig tilfreds med at varetage sine personlige interesser.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Bob Jungels er længst blevet skrap til at behandle podiechampagnen efter foreskrifterne.
Foto: Alessandro Di Meo/AP

Bob Jungels er længst blevet skrap til at behandle podiechampagnen efter foreskrifterne.

Han har i høj grad også deltaget i føringsarbejdet på de etaper, hvor hans colombianske holdkammerat Fernando Gaviria har skullet køres i stilling til massespurterne, og det var ikke mindst på hans initiativ, at Quick-Step Floors formåede at splitte feltet i sidevinden på 3. etape til Cagliari, hvor sydamerikaneren noteredes for den første af sine to sejre.

Tre stjerner til dagens etape

Arrangørerne har på forhånd klassificeret samtlige etaper efter sværhedsgrad fra 5 stjerner og nedefter, og af de 7, der hidtil er afviklet, er det kun styrkeprøven i tirsdags med finale på Etna – det var her Jungels for første gang klædtes i lyserødt – der med 4 stjerner vurderedes tæt på de allerskrappeste.

De seks andre har ligeligt fordel måttet nøjes med en enkelt eller 2 stjerner, men i dag strammes vanskelighederne en anelse.

Etapen er nemlig tildelt 3 stjerner, og det selv om de første 90 km er fuldstændig flade.

Dermed ikke være sagt, at de ikke er kan være risikofyldte i tilfælde af drilske vejrforhold, for rytterne bevæger sig konstant helt ude ved kysten, hvor de er udsat for vinden, men terrænet i sig selv er ikke udfordrende.

To bjergspurter inden kompliceret finale

Når denne strækning er tilbagelagt, er den resterende del af ruten væsentligt mere kuperet med en bjergspurt i 2. kategori på Monte Sant’Angelo og en i 3. på Coppe Santa Tecla, og der kunne såmænd også udmærket være placeret yderligere en på Coppa del Formaro godt 6 km fra mål.

Selv om der ikke er bjergpoint på spil her, udgør stigningen en del af en kompliceret finale, som nok skal volde adskillige ryttere problemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Efter en hurtig nedkørsel indtil 3 km fra mål flader det ud, men med 1,5 km tilbage går det konstant opad, og den stejleste del har en stigningsprocent på 12 frem mod stregen.

Ydermere foregår denne afsluttende fase på smalle veje med adskillige sving i et byområde, og efter den sidste kurve er der kun 200 meter til mål.,

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden