Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vincenzo Nibali og Thibaut Pinot kæmper forgæves for at følge Nairo Quintana på Blockhaus, hvor colombianeren erobrede den lyserøde førertrøje, som han i dag skal ud i et vanskeligt forsvar af. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Vincenzo Nibali og Thibaut Pinot kæmper forgæves for at følge Nairo Quintana på Blockhaus, hvor colombianeren erobrede den lyserøde førertrøje, som han i dag skal ud i et vanskeligt forsvar af. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Giro-herskerens svageste punkt skaber nyt håb hos to skrappe konkurrenter

Nairo Quintana kan på dagens lange enkeltstart få svært ved at beholde sin nyerhvervede lyserøde førertrøje.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter søndagens jubeloplevelse på Blockhaus vender hverdagen tilbage for fuld styrke, når Giro d’Italias ny hersker Nairo Quintana (Movistar) i eftermiddag for første gang i denne udgave af den italienske rundtur skal i aktion i den lyserøde førertrøje.

Der bliver nemlig tale om alt andet end en ønskeopgave for den lille colombianske klatrer, for det lette tråd op ad bjerget, som sikrede ham succes i den tynde luft, afløses af den konstant kraftfulde satsning på tempomaskinen, når den 39,8 km lange enkeltstart gennem vinmarkerne og olivenlundene omkring Montefalco står på programmet.

Selv om den 27-årige sydamerikaner konsekvent har gjort fremskridt i den sejpinerdisciplin, han i dag tvinges ud i, ændrer det ikke på, at han her udfordres på sit absolut svageste punt, og det kan meget vel føre til, at bekendtskabet med den eftertragtede ledertrikot bliver af kort varighed i denne omgang.

Er indstillet på at tabe tid

»Jeg er helt indstillet på, at jeg kommer til at tabe tid til både Thibaut Pinot og Tom Dumoulin, fordi de er klart bedre på enkeltstarter, end jeg er«, sagde Nairo Quintana på gårsdagens pressemøde om de to konkurrenter, der er tættest på ham i det samlede klassement med minus på henholdsvis 28 og 30 sekunder.

»Samtidig er jeg stærkt opsat på at kæmpe for trøjen, og selv om jeg skulle miste den, håber jeg, at jeg ikke sætter mere tid til, end at den stadig er inden for rækkevidde«.

»Men ruten passer helt oplagt bedre til de deciderede specialister end til mig, og det bliver utvivlsomt en rytter med en meget stor motor, som vinder. Jeg har ingen mulighed for at vurdere, hvor meget tid jeg kan tillade mig at sætte til, men heldigvis venter der adskillige krævende bjergetaper senere, hvor jeg er tilbage i mit rette terræn«.

Har kun kørt én enkeltstart i år

Da Quintana sidste år strøg til tops i Vuelta a España, erobrede han førertrøjen på 10. etape til Lagos de Covadonga og distancerede gradvist rivalerne, så han inden 18. etapes 37 km lange enkeltstart havde et forspring på 3.37 minutter til den britiske Tour de France-konge Chris Froome (Sky) på andenpladsen.

Dermed var der rigeligt at give væk af, og selv om colombianeren som nr. 11 i temporidtet blev slået med 2.16 minutter af Froome, var hans samlede gevinst altså aldrig i fare.

I denne sæson har Quintana kun været ude på én enkeltstart, da han iført den blå førertrøje i Tirreno-Adriatico blev slået med 41 sekunder af australieren Rohan Dennis (BMC) på den 10 km lange distance i San Benedetto del Tronto, som traditionelt afslutter etapeløbet på tværs af Italien.

Movistar-kaptajnen var ligeledes25 sekunder efter waliseren Geraint Thomas (Sky) og 14 efter Thibaut Pinot, men heller ikke her fik det den store betydning, eftersom Quintana sluttede som samlet vinder 25 sekunder foran Dennis og med 36 ned til Pinot.

Italiensk sprinter starter først

Det er den italienske sprinter Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe), hvis minus som nr. 190 og sidst i det samlede klassement netop har rundet to timer, der tager hul på kappestriden kl. 12.45.

Frem til og med englænderen Adam Yates (Orica-Scott) sendes rytterne af sted med et minuts mellemrum, mens der er 3 minutter mellem de 15 bedst placerede, hvilket indebærer, at Quintana skal i ilden 16.24.

Det vil sige, at colombianeren har sine to værste konkurrenter, der begge giver udtryk for optimisme omkring at kunne besejre Quintana, lige foran sig.

Umiddelbart fremstår Dumoulin som favorit til at afløse sydamerikaneren på tronen, men både hollænderen og franskmanden er på det rene med, at Quintana skal distanceres eftertrykkeligt, hvis de på længere sigt skal have en chance for at holde ham fra livet.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden