Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Med tre fingre i vejret markerer Fernando Gaviria sit hattrick på Giro d'Italia-podiet. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari/Paolone/Spada.

Med tre fingre i vejret markerer Fernando Gaviria sit hattrick på Giro d'Italia-podiet. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari/Paolone/Spada.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

22-årig komet scorer hattrick og stormer videre mod tinderne

Colombianeren Fernando Gaviria afviste for tredje gang i årets Giro d'Italia konkurrenterne i en massespurt.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når facit over Giro d'Italia nr. 100 engang skal gøres op, vil et af de fremtrædende elementer i historien om den tre uger lange styrkeprøve givetvis være det bragende gennembrud på den internationale scene, som den 22-årige colombianske spurtkanon Fernando Gaviria (Quiuck-Step Floors) har oplevet.

Den unge sydameriikaner havde allerede inden løbets start med sine præstationer oparbejdet et anseeligt ry, og han nævntes da også blandt favoritterne til at hævde sig, når store felter ville komme samlet hjem på etaperne.

Men at han skulle indtage så dominerende en rolle, som tilfældet nu er blevet, havde vist de færreste forestillet sig.

Favorit til endnu en sejr i morgen

Efter en ny opvisning i finalen på de 229 km - løbets længste distance - fra Forlì til Reggo Emilia har den colombianske komet scoret hattrick i sin første store rundtur, og uundgåeligt bliver Gaviria det varmeste bud på sejr, når løbets absolut fladeste etaper fra Reggio Emilia til Tortona i morgen byder sprinterne på den sidste chance for succes.

Egentlig var det Bora-hansgrohe, der længe dominerede den afsluttende fase af dagens etape med et talstærkt og kraftfuldt tog foran ireren Sam Bennett, men da opgøret spidsede til på de sidste 300 meter, kom den drevne argentiner Maximiliano Richeze drønende frem inden om den tyske trup og fyrede Gaviria af på perfekt vis.

Samme rækkefølge som i Messina

Colombianeren stormede mod spidsen, og efter triumferne på Sardinien og Sicilien er han nu også indskrevet i annalerne som etapevinder på det italienske fastland.

Italieneren Jakub Mareczko (Wilier-Triestina) og Sam Bennnett strittede imod det bedste, de havde lært, men ligesom forrige onsdag i Messina måtte de tage til takke med placeringerne som nr. 2 og 3.

Så højt var Maximiliano Richezes tempo, at han selv susede over stregen på en femteplads lige efter den unge tysker Phil Bauhaus (Sunweb), efter at der ellers med cirka 15 km tilbage trak truende skyer op over Quick-Step Floors planer.

Da punkterede Richeze nemlig, men et lynhurtigt hjulskift og en eminent opkørsel af argentineren eliminerede dette lille problem, før det udviklede sig alvorligt.

Fremhæver Greipel som den bedste

»Jeg blev da en smule bekymret, da Richeze pludselig forsvandt, men heldigvis var der andre holdkammerater til at tage sig af mig, og så varede det jo heller ikke ret længe, før Max var tilbage igen«, sagde Fernando Gaviria i tv-interviewet kort efter målpassagen.

Trods sin suveræne optræden i  årets Giro forfalder den unge sydamerikaner ikke til at overdrive sin egen betydning, og da han blev spurgt, om han nu er løbets bedste sprinter, tøvede han ikke et øjeblik i sit svar.

»Nej, det er jeg bestemt ikke. Det er André Greipel. Han har vundet meget mere, end jeg har. Men jeg har nok ramt formen bedre end Greipel, og det gør forskellen lige nu«.

Greipel så længe ud til at ligge godt placeret efter solidt forarbejde af holdkammeraterne, men den rutinerede tysker nåede aldrig i nærheden af de mest attrakterive placering og susede over stregen som nr. 8.

Caleb Ewan kunne ikke blande sig

Den tredje af sprinterne, som allerede har sikret sig en etapegevinst, australieren Caleb Ewan (Orica-Scott) havde også sit mandskab til at yde en markant indsats i jagten på dagens tre udbrydere italienerne Mirco Maestri (Bardiani-CSF) og Marco Marcato (UAE Team Emirates) samt russeren Sergey Firsanov (Gazprom).

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Maestri forsøgte sig mod slutningen alene, men blev hentet, da der manglede 7 km, og på det tidspunkt ventedes det, at også Caleb Ewan ville lade sig se helt fremme.

Det skete imidlertid aldrig, og den unge australier sluttede helt nede som nr. 82 i den gruppe på godt 65 ryttere, der noteredes for et minus på 8 sekunder i forhold til de 18 forreste.

Kun ubetydelige ændringer sammenlagt

Ewan var i selskab med hovedparten af kandidaterne til de samlede topplaceringer, og således medførte etapen nogenlunde som forudset kun ganske ubetydelige ændringer i det overordnede regnskab.

Hollænderen Tom Dumoulin (Sunweb)  fører stadig med 2.23 minutter ned til colombianeren Nairo Quintana (Movistar) og yderligere 15 sekunder til landsmanden Bauke Mollema (Trek-Segafredo) på tredjepladsen.

»Det blev en dejlig fredelig dag, hvor vi aldrig blev udfordret, og nu håber jeg da, at det kommer til at gå på samme måde i morgen. Så må vi se, hvad weekenden bringer«, konstaterer Tom Dumoulin.

Både Lars Bak (Lotto Soudal) og Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) var særdeles synlige i føringsarbejdet undervejs på etapen, men anstrengelserne gav altså ikke noget udbytte.

Spanier ny mand i bjergtrøjen

Og så var der i øvrigt mere podiehyldest til gårsdagens forrygende spanske etapevinder Omar Fraile (Dimension Data).

Den 26-årige spanier demonstrerede nemlig klart i de to bjergspurter på etapens første halvdel, at han i høj grad nu har blikket rettet mod den blå førertrøje i denne kappestrid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sloveneren Jan Polanc (UAE Team Emirates) startede dagen i blåt, eftersom han og Fraile begge havde 44 point, men spanieren snuppede flest af de point, der var til uddeling i feltet, da de tre udbryder havde taget deres andel.

Det bragte Fraile op på 49 mod 46 til Polanc, og Dimension Data-rytteren kan dermed se frem til i hvert fald mindst endnu en podieseance, idet der i morgen slet ikke uddeles bjergpoint.

.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden