Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nairo Quintana prøvede på Oropa-stigningen her i selskab med Ilnur Zakarin forgæves at få ram på Tom Dumoulin, der lidt længere bagude i fuld kontrol har styr på colombianeren og russeren. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari/Paolone/Spada.

Nairo Quintana prøvede på Oropa-stigningen her i selskab med Ilnur Zakarin forgæves at få ram på Tom Dumoulin, der lidt længere bagude i fuld kontrol har styr på colombianeren og russeren. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari/Paolone/Spada.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den flyvende hollænder kan se frem til en Giro-hviledag i lyserødt

Finalen på dagens etape i den italienske rundtur har klassikerpræg og giver næppe Tom Dumoulin anledning til bekymringer.

Giro d'Italia
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med udsigt til den tredje og sidste hviledag i morgen og de skræmmende udfordringer, som venter i bjergene i den afsluttende uge, præsenteres de 183 tilbageværende deltagere i Giro d’Italia i dag for en etape, som næppe vil medføre de store ændringer i det samlede klassement, selv om den frem mod finalen har en særdeles interessant profil.

Mens Giroen har været begunstiget af godt vejr i de hidtidige to uger, sendes der med dagens rute på den 199 km lange færd fra Valdengo til Bergamo i overført betydning en duft af efterår ind over den italienske rundtur.

Det skyldes, at afslutningen på strabadserne i høj grad minder om den, der sidste år blev budt på i sæsonens traditionelle klassikerpunktum engang i oktober, Il Lombardia, som i 2016 vendte tilbage til Bergamo efter i en periode at have været henlagt til Como.

To mindre bjerge åbner for festlighederne

De første 150 km er flade, og derefter kommer så de to mindre bjerge Miragolo San Salvatore og Selvino umiddelbart efter hinanden, og det er her ligheden med Il Lobardia begynder.

Den første stigning er 8,7 km lang med en gennemsnitlig procent på 7 og en maksimal på 11, mens den anden er på 5,9 km med procenter på op til 9.

Fra toppen af Selvino er der små 30 km til mål, hvoraf størstedelen udgøres af en lang nedkørsel, inden den snørklede finale i Bergamo dukker op.

Rytterne tager godt 5 km fra mål fat på den knap 2 km lange klatretur op til den gamle bydel, hvorfra der så atter suses nedad mod stregen.

Hård kamp i vente om plads i udbruddet

Det er i høj grad en distance, som åbner mulighed for, at et udbrud holder hjem, og belgieren Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) har da også i optakten til dagens etape vurderet, at rytterne vil stå i kø for at komme med i den offensiv, som kan føre tiil den maksimale hæder.

Bjergene i årets Giro d'Italia har hidtil kun giivet Tom Dumoulin anledning til glæde. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari/Paolone/Spada.

Bjergene i årets Giro d'Italia har hidtil kun giivet Tom Dumoulin anledning til glæde. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari/Paolone/Spada.

Det antyder, at starten bliver særdeles hidsig med højt tempo, hvor aktører, som har sat så meget tid til sammenlagt, at de ingen trussel udgør mod de bedst placerede i klassementet, på skift kæmper for at slippe fri.

Det giver indledningsvis indehaveren af den lyserøde førertrøje Tom Dumoulin og hans holdkammerater på Team Sunweb en hel del at se til, fordi de skal overvåge, at ingen af hollænderens nærmeste rivaler smutter med i det udbrud, der etableres.

Bjergene ikke skrappe nok til at udfordre Dumoulin

Når det først er faldet på plads, kan Dumoulin og co. utvivlsomt koncentrere sig om at nå helskindet til vejs ende, for efter den styrkedemonstration, den 26-årige hollænder stillede til skue i går, er det lidet sandsynligt, at nogen vil vove sig ud i et attentat mod hans position på en etape som den aktuelle.

Hvis et sådan skal have nogen form for effekt, kræver det bjerge af en helt anden kaliber end de, der bydes på i dag, men de dukker så op allerede på tirsdag, når rytterne har pustet ud et døgns tid.

Bergamo er målby for syvende gang

Det er syvende gang i historien, at Bergamo er etapemål, og senest det skete var i 2009, da hviderusseren Kanstantin Siutsou var først over stregen 21 sekunder foran nordmanden Edvald Boasson Hagen.

Dengang kørte begge for Team Columbia, mens Siutsou i den aktuelle Giro-udgave stiller op som en af Vincenzo Nibalis hjælpere på Bahrain-Merida mandskabet. Derimod er Boasson Hagen i øjeblikket i gang med Tour of Norway for Dimension Data.

Siutsous sejr i Bergamo er en af de få, han er noteret for i den professionelle karriere, der indledtes i 2005 på Fassa Bortolo, efter at han året inden var blevet U23-verdensmester i Varese med danske Mads Christensen på bronzepladsen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden