Skiftedag. Efter et lejeophold i Augsburg i foråret skal den unge dansker nu tørne ud for Schalke 04.
Foto: DRESLING JENS (arkiv)

Skiftedag. Efter et lejeophold i Augsburg i foråret skal den unge dansker nu tørne ud for Schalke 04.

1. Bundesliga

Pierre-Emile Højbjerg skifter til Schalke 04

Bayern München lejer igen den 20-årige danske landsholdsspiller ud i et år til en Bundesligaklub.

1. Bundesliga

Milan, Bayer Leverkusen, Augsburg. Det er tre af de mange klubber, der har været interesseret i at få fat i Pierre-Emile Højbjerg. Men det bliver i Schalke 04, at den 20-årige landsholdsspiller skal optræde i denne sæson. Det erfarer Politiken.

Der mangler angiveligt kun et lægetjek, før Pierre-Emile Højbjerg skriver under på en etårig lejeaftale i Gelsenkirchen, hvor Ebbe Sand stadig regnes for en af de største personligheder og spillere, der har optrådt for traditionsklubben.

Pierre-Emile Højbjerg har en langtidskontrakt frem til sommeren 2018 med mesterklubben Bayern München, hvor konkurrencen om pladserne på holdet er meget stor. Træner Pep Giuardiola råder over et stjerneensemble af landsholdsspillere, og det ville blive svært for den ambitiøse Pierre-Emile Højbjerg at få så megen spilletid, som han har brug for og ønsker sig, hvis han skulle blive i München.

Kan følge sit nye hold mod Bendtner i aften

Derfor gør han, som han gjorde i sidste sæson, da han var lejesvend i Augsburg og var fast mand på holdet i Bundesligaen. Schalke 04 – der i aften møder Nicklas Bendtners Wolfsburg - er startet den nye sæson med at hente fire point i de to første kampe i ligaen og er klar til at gå ind i gruppespillet i Europa League i en pulje med Apoel Nicosia. Sparta Prag og græske Asteras.

For landstræner Morten Olsen er det givetvis en stor lettelse, at Pierre-Emile Højbjerg nu har fået et klubskifte på plads, så han totalt kan glæde sig til og koncentrere sig om de kommende vigtige EM-kampe med Danmark, først mod Albanien på hjemmebane fredag 4. september og på udebane mod Armenien tre dage senere.

Først vigtige EM-point, så Schalke

Den kommende Schalke 04-spiller har været med i syv A-landskampe, og han vil altid blive husket for det tv-interview, han stillede op til kort efter sidste fløjt i Parken, hvor Danmark havde slået Serbien 2-0 i juni, og han havde givet sig fuldt ud, overskredet sin grænse og var så lykkelig for sejren og rørt, så glædestårerne trillede ned ad hans kinder.

Pierre-Emile Højbjerg skal melde klar sig til landsholdstjeneste hos Morten Olsen søndag aften i Helsingør, og EM-truppens første træning er mandag eftermiddag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden