forskellen. Christian Eriksen kommer til at tilføre landsholdet en ny dimension, når den unge dansker afløser Jon Dahl Tomasson. Arkivfoto.
Foto: JENS DRESLING

forskellen. Christian Eriksen kommer til at tilføre landsholdet en ny dimension, når den unge dansker afløser Jon Dahl Tomasson. Arkivfoto.

EM-kvalifikation

Danmark er forvandlet mod Island

Det nye EM-hold skal hente en pligtsejr over Island i Parken.

EM-kvalifikation

Hvad er forskellen på det ’gamle’ VM-hold og det nye danske EM-hold, der starter EM-kampagnen på vej mod slutrunden 2012 mod Island i aften?

Hvis man skal skære helt ind til benet, har forskellen ét navn: Christian Eriksen.

Christian Eriksen i stedet for Jon Dahl Tomasson.

Teknik på højde med Laudrups Med den 18-årige Ajax Amsterdam-spiller som hængende angriber, hvor han efter alt at dømme spiller fra start i Parken, kommer der en helt anden type på holdet end dybdeløber Tomasson, som gennem mange år har været en eksemplarisk teamspiller og lederskikkelse og en enorm arbejdskraft i presspillet i front, hvor han har hjulpet holdet som den første forsvarer.

Eriksen er dygtig til at orientere sig og vide, hvor bolden skal hen, inden han får den, og han er bedst med front mod mål og kan lægge gode pasninger. Hans teknik er, vurderer bl.a. U21-landstræner Keld Borddingaard, lige så god som Michael Laudrups, da han var 18.

En lille taktisk justering
Til gengæld er den unge mand jo slet ikke så fysisk stærk som Tomasson og ikke, endnu, så målfarlig, som Tomasson har været (indtil de sidste 15 kampe) på landsholdet.

Når Christian Eriksen ikke fylder så meget, som Tomasson gjorde, i de faser, hvor modstanderne har bolden, skal EM-holdets organisation justeres en lille smule. Kantspillerne vil blive bedt om at rykke lidt ind i banen og skabe en mere kompakt forsvarsopstilling med den nye anfører, Christian Poulsen, i hovedrollen som midtbanesweeper.

Der bliver altså ikke – hvis nogen virkelig havde troet det – tale om en stor revolution med en totalt ny taktisk holdformation og en anden spillestil. Det danske spil skal stadig bygges op nedefra med hurtig boldomgang i flade kombinationer afvekslende med lange skift – bl.a. fra Daniel Aggers venstrefod til Dennis Rommedahl på højrekanten.

Planen vil fortsat være, at man så vidt muligt skal spille dybt, før man spiller bredt – altså bolden i banens længderetning, når modstanderne er i ubalance og der er plads og muligheder for hurtige omstillinger.

Agger og Poulsen bytter plads

EM-holdet skal også spille med en venstrekantspiller, der i modsætning til Rommedahl i modsatte side tit søger ind i banen og giver plads til overlap fra backen.

Og hvis det kan lade sig gøre, skal Daniel Agger gerne af og til gå med frem og deltage i opspillet og være en skudtrussel, og så er det Christian Poulsens opgave at blive hjemme og lukke af og have styr på forsvaret. Under Olsen har holdet mest spillet 4-3-3 og 4-2-3-1. Måske kan man bedst kalde det nye EM-holds system 4-1-3-1-1 i hvert fald i en hjemmekamp mod Island.

LÆS OGSÅ

Opstillingen vil blive sat op i en lidt mere defensiv udgave, bl.a. med to defensive centrale midtbanefolk, i udekampene mod Portugal og Norge.

Sejr skabes gennem hårdt arbejde
Ingen kan garantere, at spillet fungerer flot og effektivt i aften. Vi har lov at håbe det efter gode takter i 2-2-testkampen mod tyskerne, men ellers skal sejren hentes hjem med masser af hårdt arbejde.

Morten Olsen og anfører Christian Poulsen forsikrede os i går om, at der er »en god entusiasme, en stor sult og en stærk vindervilje i truppen« efter en ugelang optaktsperiode i Helsingør. Det lyder jo godt.

Forsvarskæden har trænet sammen hver dag, mens Olsen har byttet lidt rundt på brikkerne på de offensive pladser. Og Morten Skoubo, Thomas Enevoldsen, Michael Silberbauer og William Kvist har også været i spil til startopstillingen.

En sejr er en pligt

Hvis Daniel Agger og Simon Kjær placerer sig mere fordelagtigt og dækker bedre op end mod tyskerne – og offensivspillerne løber godt for Christian Eriksen, når han har bolden, vinder Danmark den sejr, der er en pligt i en kamp mod et hold, som på det seneste har spillet 1-1 mod Liechtenstein og tabt til Norge.Planen vil stadig være at spille dybt, før man spiller bredt

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce