0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Superligaen får sit navn tilbage

Til sommer skal SAS-Ligaen igen hedde Superligaen og have flere sponsorer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Coca-Cola Ligaen, Faxe Kondi Ligaen, SAS-Ligaen.

Kært barn har mange navne, men nu får Danmarks bedste fodboldrække højst sandsynligt sit oprindelige tilbage.

Superligaen skal for første gang, siden AaB blev mestre i 1995, igen bare hedde Superligaen – og så skal turneringen i fremtiden optræde som et koncept i stil med Champions League.

Sponsoraftalen bliver ændret
Den nuværende sponsoraftale, som Divisionsforeningen har indgået med SAS, udløber 30. juni, og den bliver ikke forlænget i sin nuværende form, siger marketingdirektør i SAS, Christian Linnelyst.

Ifølge ham er den primære årsag ikke, at flyselskabet ikke har råd til betale for et navnesponsorat, men at Divisionsforeningen ønsker at bevare navnet Superligaen og lave et Champions League-lignende koncept.

»Og det kan jeg helt sikkert se noget fornuftigt i fra deres side«, siger Christian Linnelyst.

»Med tv-aftalen og det høje sportslige niveau er dansk fodbold jo blevet meget mere værd, siden vi lavede den første sponsoraftale i 2001. Så Divisionsforeningen synes, det skal stige i pris, hvilket det helt sikkert også skal«, siger han.

En storsponsor kan ændre indstillingen
Formanden i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, er dog mere påpasselig med helt at udelukke et navnesponsorat til Superligaen:

»Der er selvfølgelig altid mulighed for, at der er en navnesponsor, der finder det tilstrækkeligt attraktivt«, siger han.

»Men meget taler for, at det er fornuftigt at lave et ligasponsorat med mere end en sponsor«.

Den bedste eksponering
En af grundene er, at prisen for et navnesponsorat efterhånden har vokset sig så stort, at det er de færreste virksomheder, der kan eller vil gribe til lommerne for at blive forbundet med Danmarks bedste fodbold.

»Superligaen er måske det højest eksponerede sponsorat overhovedet i Danmark«, mener Claus Thomasen.

»I november 2007 fik vi lavet nogle målinger, der viser, at værdien af den rene tv-eksponering er cirka 72,2 millioner kroner årligt, og dertil kommer så aktivering af sponsoratet med virksomhedsnetværk og invitationer til fodboldkampe. Der ligger jo en række andre værdier i sponsoratet end den direkte reklame- og omtaleværdi fra for eksempelvis tv«, siger Claus Thomsen.

50 mio. kr. for fem år
Ifølge effektmålingen skulle værdien af Superligaens medieeksponering alene altså være 361 millioner kroner værd over en femårig periode.

Da SAS forlængede sit navnesponsorat i 2005, betalte flyselskabet 50 millioner kroner for en femårig periode.

»Aftalen tilbage fra 2001 har været rigtig mange penge værd. Prisen har været lav i forhold til, hvad vi har fået, så vi har været ekstremt godt tilfreds og vil være det indtil sidste spilledag«, siger Christian Linnelyst fra SAS, der giver sine forgængere »et kæmpe cadeau«.

Sammen bliver vi rige
For at udnytte potentialet i det forvoksede superligasponsorat mest muligt vil Divisionsforeningen i stedet forsøge at indgå en aftale med flere sponsorer, der på hver sin måde kan specialisere deres sponsorat, så de får det maksimale udbytte.

Det kan der sagtens være noget om, mener Jeppe Lauritsen, direktør i Promovator, der specialiserer sig i at rådgive firmaer om netop at udnytte sponsorater på bedst mulige vis.

»Hvis en af sponsorerne nu var et sodavandsmærke, der har et stort behov for at blive synlig flest mulige steder i den brede befolkning, så kunne den anden være en investeringsbank, der har interesse i at få adgang til en masse gode oplevelser, som man kan dele med nuværende og potentielle kunder – såsom billetter til fodboldkampe«, siger Jeppe Lauritsen.

En fyrtårn for firmaerne
»Man kan altså tilbyde sponsoratet til flere, der alle sammen vil få en sponsorpakke, der passer lige til deres behov«, siger han.

Er der slet ingen ulemper ved at opdele sådan et super-sponsorat?

»Man får ikke på samme måde det her kæmpe fyrtårn, som en virksomhed kan spejle sig i. Men i en tid, hvor virksomhederne er meget mere påpasselige, og hvor sponsoraterne i højere grad skal skabe nogle resultater på kort sigt, er det måske en god mulighed at få nogle forskellige sponsorer ind, som man kan servicere individuelt. Så det, tror jeg, er meget rigtigt at gøre på nuværende tidspunkt«.

Fællessang på stadion
Hvordan vil den nye Superliga med eget brand og koncept så se ud? Det har Divisionsforeningens formand meget svært ved at svare på – han ved det simpelthen ikke.

»Hvis det bliver den koncept-model, så ser vi jo på, hvad der ligger i det, når vi er klar med det«, siger Claus Thomsen.

»Det er vores egne interne arbejdsproces, men det er klubbernes sponsorat, så det er klubberne, der i sidste ende skal sige ja til et nyt koncept«.

Vil Superligaen for eksempel i fremtiden få en sang i stil med Champions Leagues hymne?

»Haha, det ved jeg sørme ikke, men jeg har i hvert fald ikke hørt nogen sang endnu, lad mig sige det sådan«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts