0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AGF vil bide skeer med FCK og Brøndby

AGF kan blive lige så store som Brøndby og FCK, mener direktør Jacob Nielsen. Men det kræver en totalrenovering af både faciliteter og mentalitet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 Jens Henrik Daugaard (arkiv)
Foto: Jens Henrik Daugaard (arkiv)

Forårspremiere. AGF’erne Kim Aabech (tv.) og Oskar Buur lægger planer inden et frispark i den sidste testkamp.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

AGF-direktør Jacob Nielsen rækker ud efter en stak papirer bag sig og begynder at bladre dem igennem.

»Her er et forslag fra en, der giver sit bud på, hvordan han ville lægge det nye stadion, vi alle gerne ser komme på et tidspunkt. Her er et til. Dem har vi fået mange af«, fortæller han og roder videre i bunken.

»Vi har også fået henvendelser fra tre uafhængige arkitekter, der byder ind med ideer og hjælp. Helt uopfordret«.

Der er ingen tvivl om den lokale støtte til AGF. Med en af byens største vvs-virksomheder på brystet og Aarhus-bajeren Ceres’ logo tilbage på maven hviler der en stor symbolik i den hvide spillertrøje.

»Begge sponsorer, der sidder på fronten af vores trøje, har en stærk lokal forankring. Det siger en del om, hvilken plads AGF har i byen«, siger Jacob Nielsen.

Han står bag succeshistorien Randers FC, men blev i sommer stjålet fra Kronjylland og i stedet kørt en halv time sydpå for at genrejse en slumrende kæmpe. Og en livslang rival.

»Jeg kan ikke komme uden om, at jeg i min Randers-tid altid har elsket at slå AGF. Men jeg har enorm respekt for klubbens historie. Den finder du ikke i ret mange klubber i Danmark, og det må man gerne være stolt af. Det må bare ikke blive en sovepude«, siger han.

Stolte som få – eller måske ikke

Men netop sovepuden lader til at være en passende årsagsbeskrivelse, når det kommer til AGF’s langvarige krisetilværelse som elevatorhold fanget i grænselandet mellem Superligaen og 1. division.

’Stolte som få’ har de for vane at synge i Aarhus, men det bryder Jacob Nielsen sig ikke om. Man har ifølge ham selv ikke haft meget at være stolt af de senere år. En påstand, det er svært at være uenig i.

AGF er den klub i Danmark med flest ligasæsoner på cv’et, men de seneste ti år er det blevet til tre ophold i landets næstbedste række, mens de syv sæsoner i Superligaen alle har været præget af flere skuffelser end succesoplevelser.

FAKTAStillingen i 1. division

Alligevel lader tankerne til at være vedvarende høje om det aarhusianske fodboldflagskib. Hos de danske bookmakere spås AGF således en oprykning til Superligaen allerede i år. Og det skønt man har 6 points tabt terræn at hente for at vinde en plads i et af de to oprykningssæder.

»Forventningerne skaber selvfølgelig et pres. Vi er alle sammen godt klar over, hvor vigtigt det er at rykke op. Klubben går ikke under, hvis ikke det lykkes, men det er da helt klart målsætningen«, slår træner Morten Wieghorst fast.

»Det koster jo at ligge på anden klasse«.