Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kontroversielt. Diego Maradona hopper op foran Peter Shilton og ender bolden i nettet med hånden. Dommeren opdagede ikke snyderiet.
Foto: Uncredited (arkiv)/AP

Kontroversielt. Diego Maradona hopper op foran Peter Shilton og ender bolden i nettet med hånden. Dommeren opdagede ikke snyderiet.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maradona møder manden, der tillod Guds hånd

Det argentinske fodboldikon udveksler gaver med kontroversiel tunesisk VM-dommer.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Diego Armando Maradona er en af de bedste fodboldspillere nogensinde, men den lille argentinske troldmand står også noteret for en af historiens mest berygtede scoringer.

Det omdiskuterede mål, der var et af Maradonas i alt 34 i den argentinske landsholdstrøje, faldt, da han i VM-kvartfinalen mod England i 1986 brugte hånden til at bugsere bolden hen over målmand Peter Shilton.

Trods vilde engelske protester anerkendte kampens tunesiske dommer Ali Bennaceur scoringen, og efterfølgende sagde Maradona, at det var Guds hånd, som havde scoret. Den forklaring har Maradiona fastholdt til den dag i dag.

Næsten 30 år efter den berømte kamp, har den kontroversielle episodes to hovedpersoner mødt hinanden i Tunis.

På sin Facebook-side skriver den lille argentinske fodboldstjerne:

»Jeg har besøgt Tunesien og havde en følelsesladet genforening med Ali Bennaceur, dommeren i kampen mod England i Mexico 1986. Jeg forærede ham en argentinsk landsholdstrøje, og han gav mig et billede fra kampen«.

Billedet er taget umiddelbart inden kvartfinalen blev fløjtet i gang på Estadio Azteca i Mexico City og viser Maradona, Englands anfører Peter Shilton og Ali Bennaceur.

Diego Maradona er kendt for at have et anstrengt forhold til den argentinske presse. Det fik en journalist at føle på den hårde måde. Kilde: Ritzau

Maradona havde på den hvid- og blåstribede argentinske landsholdstrikot trøje skrevet dedikationen »Til Ali, min ven for evigt«.

Ali Bennaceur er i dag 71 år, og karrierens hidtil største kamp i 1986 blev samtidig den sidste i Fifa-regi. Formentlig fordi han overså, at Maradona scorede til 1-0 med hånden.

I dag bebrejder Bennaceur kampens bulgarske linjevogter Bogdan Dotjev, at denne ikke gjorde ham opmærksom på Maradonas regelbrud.

»Før kampen fik vi klare retningslinjer fra Fifa. Hvis din kollega er bedre placeret end dig, skal hans afgørelse gælde, men min assistent hævede ikke sit flag«, siger Ali Bennaceur ifølge Reuters.

Kampen mellem Argentina og England er ikke kun berømt på grund af Maradonas mål med hånden. Sydamerikanerne vandt opgøret 2-1, og Diego Maradonas sejrsmål er ligeledes gået over i historien som et af de bedste scoret ved et VM nogensinde.

Maradona dribler oppe fra midten af banen udenom en række forgæves tacklende englændere, inden han runder Shilton og sender bolden i nettet.

Også dette mål hævder Ali Bennaceur at have været involveret i - dog på en lidt mere positiv måde. Tuneseren undlod ifølge ham selv i flere tilfælde at fløjte for frisparkt begået mod Maradona og lod i stedet fordelsreglen tælle.

Argentina vandt efterfølgende ikke kun semifinalen, men også selve VM-finalen med en sejr på 3-2 over Vesttyskland.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden