Nærkamp. Samat Smakov (gul trøje) i infight med HollandsGeorginio Wijnaldum i EM-kvalifikationen for få måneder siden.
Foto: Alexey Filippov (arkiv)/AP

Nærkamp. Samat Smakov (gul trøje) i infight med HollandsGeorginio Wijnaldum i EM-kvalifikationen for få måneder siden.

Fodbold

Dansk VM-modstander vil vælge landstræner ved internetafstemning

Kasakhstans forunderlige vej til en ny landstræner ser ud til at fejle, da kun få tusinde har stemt.

Fodbold

Når det danske fodboldlandshold i efteråret får besøg af Kasakhstan i VM-kvalifikationen, så kan det meget vel være, at kasakhernes træner på sidelinjen i Parken er blevet valgt af fans ved en decideret afstemning.

I hvert fald kan man i øjeblikket på det kasakhiske fodboldforbunds hjemmeside være med til at vælge, om det skal være en kasakher eller en udlænding, der skal afløse russeren Yuri Krasnozhan som A-landstræner.

En talsmand for forbundet, Dmitry Nesterenko, forklarer dog til nyhedsbureauet AP, at det er svært at få befolkningen og fans med på ideen. I skrivende stund er der afgivet 2.568 stemmer. 1.732 er faldet på en udenlandsk trænerløsning, mens der kun er opbakning fra 836 til en lokal. Afstemningen på forbundets hjemmeside lukker fredag.

Forbundet kræver, at der skal afgives 50.000 stemmer, før afstemningen kan erklæres for gyldig.

Hvis antallet af afgivne stemmer mod forventning skulle nå 50.000 inden deadline, så vil det kasakhiske fodboldforbund åbne en ny afstemning, hvor man så kan vælge mellem et felt af endnu ukendte kandidater.

Kasakhstan i Champions League

I fodboldverdenen er brugen af internettet til at hyre og fyre ikke noget nyt. I England skiftede Gravesend & Northfleet fra den femtebedste række navn til Ebbsfleet United, da internetfællesskabet MyFootballClub opkøbte klubben. Fra 2008 og fem år frem var det afstemninger på klubbens hjemmeside, der sammensatte holdopstillinger, ligesom afstemninger bestemte, hvilke spillere der skulle købes og sælges.

Kasakhstan delte sidstepladsen i gruppe A i kvalifikationen til EM 2016. Her opnåede de 5 point i 10 kampe. 4 point blev hentet mod Letland. Det sidste fik de på udebane mod Islands EM-deltagere.

Hovedstadsklubben FC Astana er største bidragsyder til landsholdet med 7-8 spillere. FC Astana kvalificerede sig i denne sæson sensationelt til gruppespillet i Champions League. De sluttede sidst i deres gruppe, men tre gange uafgjort mod Benfica, Atletico Madrid og Galatasaray har medført international respekt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce