Tilfreds. Thomas Delaney kan lide det pres, der er på FCK og på ham som holdets anfører.
Foto: OLE STEEN/POLFOTO

Tilfreds. Thomas Delaney kan lide det pres, der er på FCK og på ham som holdets anfører.

Fodbold

Superligaens yngste anfører vil være boksebold i FCK

Thomas Delaney er leder i en stærk trio med to eksanførere, Kvist og ’Zanka’. Han nyder det store ansvar i klubben, der skal vinde guld.

Fodbold

Det gavner de fleste hold at have flere ledertyper på banen – men det er jo kun én af dem, der kan have anførerarmbindet på.

Når Superligaen genoptages efter vinterpausen, er Thomas Delaney, Mathias ’Zanka’ Jørgensen og William Kvist en stærk ledertrio med landsholdserfaring hos FCK, og det er den yngste, der er kaptajn.

God position til landsholdet

»Det er ikke noget problem for mig«, siger Kvist og ’Zanka’ som med én mund. De har begge i lange perioder tidligere været anførere i storklubben. Nu er det 24-årige Thomas Delaney, der er den yngste anfører i Superligaen – og som allerede har været med til at vinde tre mesterskaber og pokalturneringen to gange.

Han er ved at skabe sig en god position i landsholdssammenhæng. Under Morten Olsen var FCK-anfører Delaney mest indskifter, mens Kvist var landsholdets viceanfører. Dér var rollerne altså byttet om.

»Jeg synes, det var sjovt at være anfører i FCK, og der var selvfølgelig noget prestige i det«, siger William Kvist.

»Men jeg kunne ikke regne med at komme tilbage til FCK og blive anfører på ny. Det handler overordnet om at bidrage, tage ansvar og gå forrest. Det vil jeg selvfølgelig stadig gøre, og det gør ’Zanka’ fra den position, han har. Det handler om integritet og autenticitet. En leder skal sætte holdet foran sig selv, bakke medspillerne op og være god til at kommunikere«.

»Thomas er god som anfører, men måske skal han snart af sted (til udlandet, red.), og så kommer der en ny. Thomas har jo været meget stærkt spillende i denne sæson«.

Han vil være meget involveret

Thomas Delaney afløste Lars Jacobsen som kaptajn. Da Delaney forlængede sin kontrakt i sin tid, sagde Ståle Solbakken, at han skulle være viceanfører.

Og da Lars Jacobsen forlod FCK, fik Delaney lidt betænkningstid, som han ikke behøvede.

»Har du stadig lyst, eller føler du dig for ung«, spurgte Ståle. Jeg ville gerne tage mere ansvar, og det ville gøre mig bedre som spiller. Jeg kan godt lide det pres, der er på et FCK-hold og på mig, og jeg kan lide at være meget involveret på og uden for banen«, siger Thomas Delaney.

Holdet kommer først

»Det er jo mig, der som anfører har mest kontakt til trænerne – og til dommeren på banen – og jeg ved, at holdet er nummer 1. Jeg har ikke noget imod at spille en lidt anonym kamp uden at have brilleret individuelt, hvis vi vinder, og jeg har løst de opgaver, jeg skal«, siger Delaney.

»Jeg kan også klare at være ’boksebold’ og tage de tæv, der kommer efter en dårlig kamp og måske et nederlag – som jeg kun slipper for, hvis ’Zanka’ har lavet noget vildt i kampens hede ...«.

»FCK skal vinde guld hver sæson, og når vi ikke har gjort det to sæsoner i træk, er det selvfølgelig meget skuffende, når vi så heller ikke formår at kvalificere os til et europæisk gruppespil«.

Fik oprejsning mod Sverige

Thomas Delaney fik, kan man sige, personlig oprejsning med storslået spil på midtbanen i returopgøret mod Sverige i november i Parken, hvor han uheldigvis måtte udgå på grund af en skade, og Danmark gik glip af en plads i sommerens EM-slutrunde i Frankrig.

Dér viste han sit store potentiale som indpisker, fighter og god spiller med kvalitet i pasningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det er klart, at en af mine ambitioner for 2016 er, at jeg kommer fast ind i landsholdstruppen og ikke kun bliver udtaget med mellemrum. Jeg var glad for, at Morten Olsen satsede på mig i en så vigtig kamp. Jeg kender ikke meget til den nye landstræner, men jeg tror da, at jeg nok skal komme med i truppen igen«.

Klubkammeraterne kæmper også på landsholdet

På landsholdet kan vi fortsat komme til at se Kvist og Delaney kæmpe om samme plads. Det gør de som gode klubkammerater. Kvist, der gav Delaney lidt råd inden svenskerkampen – og Delaney kan godt se, at de sammen kan komme i landsholdets start-11’er på et tidspunkt.

LÆS OGSÅ:

»Men det allervigtigste er, at jeg som anfører kan løfte DM-pokalen, når Superligaen er slut. Vi skal vinde mesterskabet. Jeg har prøvet at blive pokalvinder og modtage trofæet i Parken, men det ikke det samme«, siger anføreren, der debuterede som 17-årig, altid har spillet i FCK og om 3 kampe runder 200 på førsteholdet.

I går var Kvist, Delaney og ’Zanka’ tilskuere, da et FCK-’B-hold’ slog AIK Stockholm på et selvmål, som Bashkim Kadrii med en flot helflugter lagde op til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce