PRESSET. Sepp Blatter fastholder sin uskyld, men han får svært ved at overbevise omverdenen.
Foto: Patrick B. Kraemer (arkiv)/AP

PRESSET. Sepp Blatter fastholder sin uskyld, men han får svært ved at overbevise omverdenen.

Fodbold

Blatter: Jeg har ikke slået ihjel, og jeg har ikke røvet en bank

Den afsatte Fifa-præsident slås videre for at redde sit omdømme.

Fodbold

Ifølge Sepp Blatter, så er alle de handlinger, han har selv har været involveret i under sine mange år som præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), gået ordentligt til. Han mener ikke, der er foregået noget fusk vedrørende tildeling af VM-værtskaber, og han mener ikke, der var noget forkert ved de mange millioner, han fik overført til den afsatte præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

Til den engelske avis The Times siger den aldrende schweizer:

»Jeg er sikker på, at der stadig findes retfærdighed i denne verden, og jeg har intet gjort, der kan betragtes som kriminelt«.

KRISE:

26. februar bliver Blatter på en ekstraordinær Fifa-generalforsamling i Zürich efterfulgt af en ny præsident, der får rigeligt at gøre med at rydde op og forsøge at genskabe lidt tillid til verdensforbundet, der har 209 medlemsnationer.

Ingen kan købe en VM-slutrunde, men den vil i sidste ende havne der, hvor der er størst politisk indflydelse

Til det engelske medie fortæller 79-årige Sepp Blatter, at man ikke bare kan købe sig til en VM-slutrunde, og at det heller ikke er sket i tilfældet med VM 2018, der afvikles i Rusland, eller VM 2022, der skal spilles i Qatar.

Blatter, der oprindelig er erhversvuddannet på universitetet i Lausanne, oplyser, at den tidligere franske præsident, Nicolas Sarkozy, bad Michel Platini om ikke at stemme på USA som VM-vært i 2022. Platini har hidtil afvist den udlægning.

FUSK:

»Ingen kan købe en VM-slutrunde, men den vil i sidste ende havne der, hvor der er størst politisk indflydelse«, hævder Sepp Blatter.

»Med hensyn til 2022, så havde Platini den venlighed at ringe til mig og sige, at nu havde han holdt møde med præsidenten, og hvis præsidenten sagde, at han skulle støtte franske interesser, så ville han gøre det. Og han understregede, at han ikke ville stemme for amerikanerne«.

RART:

»Jeg vidste da, at der ville blive problemer med den slutrunde i 2022, og vi prøvede at gøre noget, men det var for sent«. Tildelingen af VM til Qatar er ved at blive undersøgt for bl.a. korruption, og der har været en voldsom debat om sikkerheden ved at spille fodbold i den stærke ørkenhede.

Jeg er sikker på, at der stadig findes retfærdighed i denne verden, og jeg har intet gjort, der kan betragtes som kriminelt

Sepp Blatter rejste i denne uge tilbage til Fifa-hovedkvarteret i Zürich, da hans appel angående otte års udelukkelse skulle høres i en sag, hvor Fifa's etiske komite håber på at kunne få straffen udvidet til livstid.

»Jeg har ikke slået nogen ihjel, og jeg har ikke røvet en bank. Jeg har heller aldrig taget penge fra nogen som helst, og jeg har altid behandlet alle mine tidligere kærester pænt. Det er sandt, og de forsvarer mig da også. Den ene var jeg kun gift med i nogle få måneder, men hun forsvarer mig i dag«, siger Sepp Blatter.

FARVEL:

Det bliver enten prins Ali bin al-Hussein fra Jordan, sheik Salman bin Ebrahim al-Khalifa fra Bahrain, Gianni Infantino fra Schweiz, Tokyo Sexwale fra Sydafrika eller Jerome Champagne fra Frankrig, der indtager Fifa-præsidentembedet den kommende weekend.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce