MAKKERPAR. Allan Michaelsen (tv.) spillede sammen med Christian Andersen i B 1903 og siden var de to trænere sammen i Farum og FC Nordsjælland.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

MAKKERPAR. Allan Michaelsen (tv.) spillede sammen med Christian Andersen i B 1903 og siden var de to trænere sammen i Farum og FC Nordsjælland.

Fodbold

En af dansk fodbolds store profiler er død

Den tidligere landsholdsspiller Allan Michaelsen er død, 68 år gammel.

Fodbold

Allan Michaelsen nåede det hele i sin fodboldkarriere.

Dansk mester, 8 landskampe, en lang årrække i udlandet, en fornem trænerkarriere og en vidt forgrenet fodboldfamilie. I nat døde Allan Michaelsen, 68 år gammel.

Gennembrud i B 1903

Allan Michaelsen fik sin fodboldopdragelse i fælledklubben ØB på Østerbro, men det var med skiftet til B 1903, han fik sit store gennembrud.

Han debuterede 16-årig på ynglingelandsholdet med 2 mål i en 3-1-sejr over Sverige og spillede desuden på U21-landsholdet, inden han i 1969 debuterede på det danske A-landshold som 21-årig.

I 1969 spillede Allan Michaelsen yderligere seks landskampe og blev desuden dansk mester med B 1903, solgt til FC Nantes i Frankrig og kåret som Årets Fodboldspiller i Danmark.

Hjem som spillende træner

Efter ti år i udlandet med ophold i tyske Eintracht Braunschweig og schweiziske FC Chiasso vendte Allan Michaelsen hjem til dansk fodbold, hvor han indledte en trænerkarriere I Svendborg, Næstved og B 1909, flere gange i rollen som spillende træner.

Han spillede således sin sidste kamp som 39-årig, da han som spillende træner for B 1909 dog endte med at rykke ud af 2. division, efter selv at være blevet udvist i den afgørende kamp mod B.93.

Trænerkarrieren fortsatte i Esbjerg, Svendborg, OB, B 1909 og Vejle, inden Allan Michaelsen blev genforenet med sin gamle holdkammerat fra B 1903, Christian Andersen, som trænerduo i Farum.

Sideløbende var Allan Michaelsen træner for det danske oldboyslandshold, og stadig ikke bleg for at skifte sig selv på banen blandt langt yngre modstandere, som han kunne matche med sit flammende vinderinstinkt og en for sin alder imponerende træningstilstand.

Familieforbindelser i alle retninger

Allan Michaelsen er en af de syv danske landsholdsspillere, der har oplevet at også sønnen har fået landsholdsdebut, da Jan Michaelsen i 2000 spillede den første af sine 19 landskampe, men familierelationerne til andre danske fodboldprofiler stopper slet ikke der.

Allan Michaelsen blev således gift med Sonja, der er tvillingesøster til Henning Munk Jensen, kåret som Årets Fodboldspiller i både 1968 og 1975 og i tre år var indehaver af landskampsrekorden, og Allan Michaelsens datter Majka, en af hans fem børn, er gift med den tidligere landsholdsspiller Per Krøldrup.

Allan Michaelsen bevarede i alle årene tilknytningen til B 1903, hvor han var en flittig spiller på flere af klubbens 'gammelmandshold', og fra 2006 blev han ansat som sportshcef med ansvaret for arbejdet med klubbens yngste talenter, inden han sidste år blev tilknyttet FC Københavns ungdomsafdeling.

Allan Michaelsen blev i 2014 opereret for en svulst i hjernen, men var kommet sig og begyndt at arbejde igen, indtil sygdommen vendte tilbage for nogle måneder siden.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce