Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Politiken / Kristian Jensen

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 kampe og 22 scoringer: Brøndby har overtaget i pokalen

10 gange tidligere har FC København og Brøndby mødt hinanden i pokalturneringen. Kun en gang i finalen.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden FC København for knap 24 år siden blev stiftet som en overbygning på de to traditionsrige klubber KB og B1903, har opgørene mod Brøndby altid været imødeset med spænding.

10 gange har de to ærkerivaler inden onsdagens anden semifinale i pokalen mødt hinanden i netop den turnering, og med fire sejre mod FCK's to har Brøndby indtil videre overtaget.

Det var dog FCK, der kom bedst fra start i den indbyrdes pokalkonkurrence, da holdet under ledelse af træner Benny Johansen vandt ottendedelsfinalen i Parken 7. oktober 1992 med 2-0 på mål af Michael Giolbas og Michael Johansen.

Det blev ikke til nogen drømmestart for fusionsklubben med en pokaltitel allerede i første sæson, da OB slog FCK i semifinalen, men til gengæld blev det til et dansk mesterskab i debuten.

Der skulle gå hele 19 år, før FC København gentog sejren fra det første møde med Brøndby.

I 4. runde af pokalturneringen 2011-2012 mødtes de to hold på Brøndby Stadion, og på mål af Pape Pate Diouf, Dame N'Doye og Sölvi Ottesen vandt FCK 3-0, og senere blev det også til sejr på 1-0 over Horsens i finalen.

Inden da havde Brøndby vundet fire gange over FC København, mens to opgør var sluttet uafgjort - opgøret i kvartfinalen 5. marts 2006 vandt Brøndby 1-0 efter forlænget spilletid.

Blandt de fire sejre til Brøndby er også den eneste pokalfinale mellem ærkerivalerne. Den blev spillet 21. maj 1998 i Parken foran 41.044 tilskuere og endte 4-1 til Brøndby.

Bo Hansen og Ebbe Sand bragte Brøndby på sejrskurs, men Peter Nielsen sørgede med sin reducering inden pausen for, at der atter opstod spænding om udfaldet,

I 2. halvleg afgjorde scoringer af Jesper Thygesen og Bent 'Turbo' Christensen finalen til Brøndbys fordel. Holdet fra vestegnen vandt det år the double, da det også blev til et ganske suverænt dansk mesterskab vundet med et forspring på 13 point til Silkeborg og med FCK på bronzepladsen.

De 10 pokalkampe mellem FC København og Brøndby har inklusive forlænget spilletid resulteret i 22 scoringer, men kun én spiller har nettet mere end en gang. Det er Brøndbys Morten Skoubo, der står noteret for to pletskud, mens de resterende 20 er lavet af 20 forskellige spillere.

Både FC København og Brøndy har vundet pokalturneringen seks gange - FCK efter 10 finaler, Brøndby efter 8. Brøndbys seneste titel er tilbage fra 2008, hvor Esbjerg blev slået 3-2, mens FCK vandt så sent som i fjor efter en finalesejr på 3-2 over FC Vestsjælland.

Som et kuriosum kan det nævnes, at FCK-træner Hans Backe i tre forsøg aldrig formåede at besejre Brøndby i pokalturneringen. To nederlag og en uafgjort blev det til for Backe i 2003 og 2005.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden