Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Javier Barbancho
Foto: Javier Barbancho

Drivkraft. Fodbolden lever gennem fansene, der i sidste ende betaler regningen gennem billetter, trøjesalg, sponsorprodukter og tv-pakker. Originalfoto: Javier Barbancho. Fotomontage

Football Leaks i dag: Mesut Özil fik skattesmæk på 15 millioner

Politiken giver et overblik over, hvad medierne i European Investigative Collaborations skriver om fodboldlækagen i dag.

Fodbold

Fredag aften klokken 21 gik flere end 10 europæiske medier i luften med artikler baseret på dokumenter fra whistleblowerplatformen Football Leaks.

Den store historie overalt var, at Cristiano Ronaldo har driblet over en milliard kroner i skattely.

Men Politikens samarbejdspartnere i European Investigative Collaborations (EIC) har også publiceret artikler om andre stjerner og emner - her er et lille overblik:

Bøde til stor tysk profil: Arsenals stjerne Mesut Özil har fået et skattesmæk på cirka 2 millioner euro (knap 15 millioner kroner), der primært relaterede sig til agentbetalinger. Det skriver Der Spiegel her.

For de knap så tyskkyndige findes historien også i en længere udgave på engelsk her hos The Black Sea med base i Østeuropa.

Flere end Ronaldo bruger skattely: Mens Real Madrid-stjernen tog hovedoverskrifterne på førstedagen, indeholder flere artikler oplysninger om, at flere andre store navne som José Mourinho, James Rodríguez og Pepe har været knyttet til skattely. Det skriver italienske l'Espresso blandt andet i en engelsk version af Spiegels lange feature her.

Og samtidig har mediet også zoomet mere direkte ind på Mourinho her - det er dog på italiensk.

Fokus på manden bag stjernerne: Mens de fleste kender Cristiano Ronaldo, er der markant færre, der kender Jorge Mendes. Han er fodboldens nok største agent og har netop klienter som Ronaldo, Rodríguex og Pepe i sin fold - og så står han og hans rådgivere bag skattekonstruktionerne. Det skriver spanske El Mundo mere om her.

I det hele taget lægger avisen virkelig tryk på afsløringerne med afsæt i Football Leaks og har publiceret mere end 8 artikler om fodboldens skyggesider.

Arbejdet med idrætshistoriens største læk: Alle 12 medier i EIC har også forskellige versioner af, hvordan arbejdet med de 18,6 millioner lækkede dokumenter er forløbet. For eksempel har østrigske Der Falter lavet et lille videoindslag her - men godt nok på tysk.

Også Spiegel beretter om processen her, ligesom hollandske NRC Handelsblad gør her - og The Black Sea skriver på engelsk her.

Men man kan selvfølgeligså bare på dansk læse Politikens udgave her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden