Penge. Omdrejningspunktet for mange historier om Football Leaks er forskellige former for grådighed. Koloreret foto: Mads Nissen
Foto: NISSEN MADS

Penge. Omdrejningspunktet for mange historier om Football Leaks er forskellige former for grådighed. Koloreret foto: Mads Nissen

Fodbold

Football Leaks i dag: Toptræner tog penge for velgørenhedskamp

Politiken giver et overblik over, hvad medierne i European Investigative Collaborations skriver om fodboldlækagen i dag.

Fodbold

På andendagen af afsløringerne fra Football leaks fokuserede Politiken på Michael Laudrup og hans agent, Bayram Tutumlu. Via samarbejdspartnerne i mediekonsortiet European Investigative Collaborations (EIC) røg den historie i hvert fald også ud i Spanien, Holland og Tyrkiet.

AFSLØRING

For eksempel kan man her se, hvordan sådan en sag ser ud på tyrkisk. Eller her på hollandsk.

Men de 12 medier i samarbejdet om Football Leaks har også fokuseret på andre ting - her er et lille overblik:

Den særliges skatteproblemer: I forlængelse af førstedagens afsløringer om Ronaldos skattefinter skriver Sunday Times, at også Manchester United-manager José Mourinho har haft problemer med skattemyndighederne.

Artiklen ligger bag betalingsmur, men det er alligevel muligt at læse et par af hovedpointerne om træneren, der kalder sig selv 'the special one' i indledningen her. Alternativt er der adgang til en længere historie om samme emne på tysk her hos Der Spiegel.

Firmaerne bag skattefinterne: I Frankrig sætter Mediapart fokus på dem, der organiserer fodboldstjernernes skattefinter - advokaterne i skyggen. Som det lyder i indledningen: »Uden dem ville det ikke være muligt«

For de franskkyndige er der mulighed for at læse meget mere om det her - mediets artikler er bag en betalingsmur.

Toptrænerens dyre velgørenhed: Italienske l'Espresso skriver i dagens papiravis, at toptræneren Fabio Capello forhandlede sig frem til at skulle have 75.000 dollars (mere end en halv million kroner) for at stå i spidsen for et hold i en velgørenhedskamp. Samtidig skulle han bo på femstjernede luksushoteller og flyve på første klasse.

Desværre er artiklen ikke lagt ud på mediets hjemmeside endnu, men flere andre italienske medier refererer den flittigt. Det sker for eksempel her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce