Unge Carlo Holse havde det svært som i denne luftduel med    Zlins Zoran Gajic.
Foto: David Josek Petr/AP

Unge Carlo Holse havde det svært som i denne luftduel med Zlins Zoran Gajic.

Fodbold

FCK scorer årets første mål i Europa og spiller uafgjort

I en kamp, der var afbrudt 20 minutter på grund af tåge, spillede FCK 1-1 mod Zlín.

Fodbold

I en kamp, der var præget af en lang pause på grund af tæt tåge, spillede FC København også i tredje forsøg i denne sæsons Europa League-gruppespil uafgjort.

Denne gang fik det danske mesterhold dog scoret efter to gange 0-0, og med 1-1 ude mod FC Zlín i Tjekkiet har det danske hold stadig alle muligheder for at snuppe 2. pladsen i gruppen.

Holdet skal nemlig på hjemmebane møde både Sheriff og netop Zlín, og med to sejre i de kampe, er avancementet formentlig en kendsgerning.

Det kræver dog noget bedre spil end det, tilskuerne blev budt på i Tjekkiet.

Ståle Solbakken havde valgt at lade profilerne Benjamin Verbic, Carlos Zeca og Nicolai Boilesen blive hjemme i Danmark for at spare dem til superligakampen mod AGF på søndag.

Det gav i startopstillingen blandt andet plads til den 18-årige Carl Johan 'Carlo' Holse i angrebet. Det var talentets første europæiske kamp, men for nylig imponerede han med to mål i en pokalkamp mod Skive.

I målet stod veteranen Stephan Andersen, og dermed fik Robin Olsen en pause.

Den lidt ændrede opstilling gav i kampens start en vis usikkerhed i FC Københavns rækker. Et flot gennemspillet dansk angreb gav det indtryk, at problemerne var overstået, hvilket bare viste sig at være forkert.

For efter 10 minutter leverede Zlín sin specialitet med et hurtigt gennemført kontraangreb, hvor bolden havnede ud i højre side. Den blev hurtigt ekspederet ind foran Stephan Andersens mål, og her var Dame Diop hurtigere fremme end Denis Vavro og kunne med en lang tå sende bolden i nettet.

Det var ikke lige den start FCK havde brug for efter de seneste to nederlag i Superligaen til Lyngby og OB, men til mesterholdets held kom svaret hurtigt efter hjemmeholdets føringsmål.

Uros Matic tog sagen i egen hånd, og han driblede sig dynamisk forbi nogle tjekkiske forsvarere inden bolden blev spillet videre til en fri Peter Ankersen i højre side af straffesparksfeltet.

Kantspilleren tøvede ikke og sparkede tørt bolden fladt ind i det lange hjørne til udligningen.

Det var samtidig FC Københavns første mål i dette års udgave af gruppespillet efter 0-0 mod henholdsvis Lokomotiv Moskva og Sheriff.

Kampen bølgede frem og tilbage, og 35-årige Stephan Andersen måtte ved et par lejligheder vise klassen, da Zlín blev nærgående.

Tættest på var målscorer Diop, der fra tæt hold headede knaldhårdt på mål, men Stephan Andersen fik med en refleks fistet bolden over mål.

Egentlig burde begge hold efter pausen have satset på en afgørelse, og det var formentlig også intentionen. De gopde tanker blev bare ikke omsat i spillet på banen.

Det udviklede sig til en frygtelig rodet forestilling med masser af frispark, der afbrød alle tilløb til flydende spil.

Masser af fejlafleveringer bidrog også til den periodevis uskønne forestilling.

Zlín er aktuelt nr. 7 i den tjekkiske 1. division, og holdet spillede 0-0 hjemme mod Sheriff og tabte ude 3-0 til Lokomotiv Moskva i de to første Europa League-kampe.

Så noget frygtindgydende hold var der altså ikke tale om, men godt bakket op på hjemmebane gjorde tjekkerne det fornuftigt.

Midtvejs i 2. halvleg drev en tæt tåge ind over stadion, og dommeren måtte sende spillerne ud på sidelinjen i håb om at en lille pause ville gøre forholdene bedre.

Derfra gik turen ned i omklædningsrummene, mens tågen lagde sig som en tung vinterdyne ind over stadion.

Efter godt 20 minutters blev kampen genoptaget - fortsat under tågede omstændigheder.

Pausen så ud til at have tjent hjemmeholdet bedst, for Zlín pressede voldsomt på for en afgørelse, mens FCK agerede mere famlende.

Som kampen skred frem blev tågen igen tættere, men denne gang blev opgøret ikke afbrudt, og opgøret fusede stille og roligt ud med det uafgjorte resultat som facit.

I den anden kamp i gruppen spillede Sheriff på hjemmebane 1-1 mod Lokomotiv Moskva.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce