Teemu Pukki, tremålsskytten og Hany Mukhtar var de store spillere på Brøndby Stadion
Foto: Jens Dresling

Teemu Pukki, tremålsskytten og Hany Mukhtar var de store spillere på Brøndby Stadion

Fodbold

Det kan føre til guld til Brøndby, at Teemu Pukki og Frederik Rønnow ikke blev solgt i sommer

Den finske angriber lignede endelig sig selv igen, da FC Nordsjælland blev nedlagt i 4-2-kampen på Brøndby Stadion, og afstanden fra førstepladsen ned til FC Københavns forsvarende mestre er 14 point.

Fodbold

Brøndby-sportsdirektør Troels Bech siger, at han håber, Alexander Zorniger bliver i jobbet som cheftræner på Vestegnen i mange år. Det forstår man godt. Tyskeren synes på vej til at kunne forvandle Brøndby fra et sølvhold til et guldhold i en sæson, hvor FC København nu er så langt bagud i tabellen, at det bliver utrolig svært for Ståle Solbakken og hans mænd at indhente Brøndby og FCM.

I topmødet med FC Nordsjælland viste Brøndby mesterklasse midt i kampen, inden hjemmeholdet slækkede på koncentrationen og tempoet, så Farum-holdet kunne pynte på resultatet med to sene scoringer. I typisk Zorniger-stil havde Brøndby-spillerne held og dygtighed til med et højt pres og et aggressivt genpres at straffe nordsjællænderne i anden halvleg, hvor gæsterne mistede mange bolde med dårlige afleveringer.

Og Brøndby-holdet fik udbytte af meget direkte spil, når FCN-defensiven var i ubalance, først og fremmest fordi Hany Mukhtar viste mesterligt spil som chanceskaber og igangsætter, og fordi Teemu Pukki leverede sin bedste præstation i en sæson, hvor han meget længe har været en skygge af sig selv.

Pukkis spilleglæde og optimisme

Vi har set den finske landsholdsangriber løbe rundt på Brøndby-holdet uden den friskhed, skarphed og lyst til at gøre en forskel, som alle ved, han kan gøre.

Mod FC Nordsjælland viste han – langt om længe – sin klasse igen med stor frækhed foran mål og mægtig optimisme i aktionerne. Den spilleglæde, han udstrålede, og den vilje og evne til til at løbe rigtigt i dybden, gjorde meget ondt på nordsjællænderne.

Ligesom i august 2016 mod FCM lavede Pukki tre mål i samme kamp, det ene efter en fornem solopræstation, det andet med en smuk og teknisk smart afslutning. Og Hany Mukhtar brillerede med sit overblik og kølighed, da han øgede til 4-0.

Alexander Zorniger siger igen og igen, at spillerne gerne må lave fejl, når det sker højt oppe på banen. Han vil have, at der sker noget i kampene, og det gør der. Derfor var det en underholdende kamp, da Brøndby vandt den syvende sejr på stribe, og mest afviklet som hjemmeholdet ville have det.

De store forsvarere Paulus Arajuuri og Benedikt Röcker læste spillet godt, og nordsjællænderne forsømte at udnytte nogle gode chancer før pausen. Derfor blev det ikke en lige kamp, som nogle havde forestillet sig. Når Brøndby optræder med en blanding af god fysik og effektivt holdarbejde, hurtigt spil fremad og individuel klasse hos de mest fremtrædende aktører, er førerholdet svært at stoppe.

I sommer ville både målmand Frederik Rønnow og Teemu Pukki angiveligt gerne have været til udlandet. Godt for holdet, at det ikke blev til noget – og måske kan de være med til at vinde en DM-titel, som Brøndby ikke har gjort siden 2005.

FCN er stadig bedste udehold

FC Nordsjælland er stadig Superligaens bedste udehold med 13 point i otte kampe. Silkeborg er det dårligste udehold, ét point i ni kampe. Og det er interessant i den sammenhæng, at FCN og Silkeborg er de to hold, der spiller på kunstgræs på hjemmebane. Nordsjællænderne er bare dygtigere til at omstille sig fra kunst- til rigtigt græs. Og så har det selvfølgelig også meget med spillernes kvalitet at gøre.

Da David Nielsen fik sin første sejr i fem forsøg med AGF, og hans afløser i Lyngby, Thomas Nørgaard, led sit første nederlag i den bedste række i hjemmekampen mod Randers FC, blev Silkeborg sendt ned på 13. pladsen. At Helsingørs oprykkere er sidst, er ingen overraskelse.

Thorup er Zornigers værste 'fjende'

Det er Hobros fjerdeplads og FC Københavns sjetteplads til gengæld. I aften er FC Midtjylland svag favorit mod AaB i Aalborg. FCM-træner Jess Thorup har en kontrakt, der løber sæsonen ud.

Manden, der afløste mestertræner Glen Riddersholm i sommeren 2015, er lige nu Alexander Zornigers ’værste modstander’, fordi Ståle Solbakken kun er nummer ét med FCK i Europa League-gruppespillet. Hverken Zorniger eller Thorup har vundet et mesterskab som træner. En af dem kan blive guldhelt i maj.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce