Hany Mukhtar scorede Brøndbys fjerde mål i 4-2 sejren over FC Nordsjælland.
Foto: Jens Dresling

Hany Mukhtar scorede Brøndbys fjerde mål i 4-2 sejren over FC Nordsjælland.

Superligaen

Mukhtar efter 4-2 sejr: »Vi beviste, at det her er vores stadion«

Søndagskampen mellem Brøndby og FC Nordsjælland endte 4-2 og bød på et vaske ægte hattrick. Nu er klubben fra Vestegnen 14 point foran ærkerivalerne fra FCK.

Superligaen

Ti minutter før kampstart mellem FC Nordsjælland og Brøndby lyder meldingen over højtaleranlægget:

»I Haderslev er stillingen nu 3-0 til SønderjyskeE over FCK«.

Ordene fra speakerboksen udløser kæmpejubel blandt det blågule hjemmepublikum og giver de fremmødte noget at varme sig på denne frostkolde novemberaften.

Og ærkerivalernes overraskende nederlag er ikke det eneste, hjemmeholdets fans får at juble over. Søndagskampen mellem Brøndby og modstanderne fra Nordsjælland ender 4-2.

Ifølge Brøndbys cheftræner, Alexander Zorniger, var det et absolut fair resultat.

»Vi var bedre til at udnytte deres fejl, men de udnyttede også vores fejl. Det havde være ufortjent at vinde med fire mål, men jeg synes, at vi fortjente at vinde med to mål, for overordnet set dominerede vi kampen«, siger Alexander Zorniger.

Han glæder sig over, at sejren over Nordsjælland er klubbens syvende i streg.

»Det hjælper på selvtilliden og troen på det vi gør, og det hjælper vores fans – det er perfekt«.

Sejren betyder også, at Brøndby forbliver i toppen af Superligaen med 36 point og nu er 14 point foran sidste års mestre fra FCK, der ligger på en 6. plads i tabellen med 22 point. Men det faktum gider Alexander Zorniger ikke kommentere på eller forholde sig til.

»Vi er ikke 14 point foran FCK, vi er 5 point foran FCM«, siger Zorniger med henvisning til, at Midtjylland er Brøndbys nærmeste konkurrent på 2. pladsen i tabellen.

Med en sejr kunne FC Nordsjælland ellers have bragt sig op på siden af Brøndby på førstepladsen. Og den chance ærgrer det FC Nordsjællands træner, Kasper Hjulmand, at hans hold ikke formåede at udnytte.

»Vi var ineffektive og afsluttede ikke nok på de kæmpechancer, som vi fik kreeret. Samtidig straffede Brøndby os benhårdt og var ekstremt effektive. Det var det, der afgjorde kampen«, siger Kasper Hjulmand, der dog er tilfreds med, at hans mandskabs ikke gav op.

»Vi har hele sæsonen været kendetegnet ved vores evne til at kæmpe til sidste blodsdråbe og holde liv i kampene, og det synes jeg også, vi beviste i dag, hvor vi svarede igen med to mål efter at have været nede med 0-4«, siger Kasper Hjulmand.

Det målrige opgør bød også på et vaskeægte hattrick fra Brøndbys finske angriber Teemu Pukki, der efter kampen var meget tilfreds med både holdets og egen indsats.

»Jeg følte mig klar fra første minut og er glad for de mål, jeg fik scoret, for jeg har ikke scoret så mange mål i den her sæson. Vi spillede en virkelig god kamp, men faldt sammen et kort øjeblik, hvor de (FC Nordsjælland, red.) scorede to mål«, siger en smilende Pukki.

Også holdkammeraten Hany Mukhtar er glad for dagens sejr. Den 22-årige tysker havde en fod med i alle Brøndbys mål. Og scorede selv til 4-0.

»Vi vidste, at Nordsjælland var et godt hold, men vi beviste, at det her er vores stadion, og at det er svært at besejre os«, siger Mukhtar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce