0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Efrem Lukatsky/Ritzau Scanpix
Foto: Efrem Lukatsky/Ritzau Scanpix

Guardiola med den lille gule sløjfe, der har stor signalværdi i fodboldtrænerens føderegions kamp for selvstændighed.

50 år i dag: Vinderen Guardiola og kampen, han ser ud til at tabe

Den spanske fodboldtræner Pep Guardiola runder mandag et skarpt hjørne.

FOR ABONNENTER

Ganske få personer har præget international topfodbold så meget det seneste kvarte århundrede, som den nu 50-årige Josep ’Pep’ Guardiola Sala. Spanieren, der primært ser sig selv som catalonier – altså med oprindelse i den nordøstlige del af kongeriget, hvor der i de senere år har spiret en voldsom trang til at løsrive sig fra det spanske fællesskab – har uhørt mange succeser på sit cv som både spiller og træner.

Han er født i Santpedor ved byen Manresa beliggende en lille times kørsel nord for Barcelona, hvor den lokale storklub gav han plads på det berømmede La Masia-akademi, da han var 13 år. Her arbejdede Pep Guardiola med stor flid og blev belønnet med en plads på førsteholdet, før han havde rundet de 20 år. Ikoner som træneren Johan Cruyff samt Michael Laudrup og den nuværende FC Barcelona-træner Ronald Koeman var i høj grad med til at runde Guardiola som spiller. En spiller, der med stor kløgt udviklede sig til at blive en naturlig leder og spilfordeler, og efter 13 titler på 11 sæsoner med klubben sluttede øverst i Barcelona-hierarkiet som anfører og en helt lokalsamfunds ansigt udadtil.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris