0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk EM-arrangør kræver svar om fanarrangementer: »Vi kan ikke vente længere på svar«

I forhold til fodbold-EM kræver Dansk Erhverv og DBU afklaring om retningslinjer for større forsamlinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Når Danmark deltager ved slutrunder, plejer der at være storskærmsarrangementer over alt i landet. Under VM i 2018 viste Nationalmuseet og Tivoli i København for eksempel kampen mellem Danmark og Australien på storskærm. På grund af coronasituationen er disse arrangementer i fare, når EM begynder om halvanden måned.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når EM kommer til Danmark til sommer, skal politikerne sørge for, at fodboldfesten ikke bliver lukket inde på stadion – også i gader og på de store pladser skal der være plads til folkefest med øl, pølser, klaphatte og alt, hvad der ellers hører til en rigtig EM-fest, mener Dansk Erhverv og Dansk Boldspil-Union (DBU), der frygter, at en ekspertgruppes anbefalinger for store udendørs arrangementer bringer folkefesten i fare.

Direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen er bange for, at fodboldfesten bliver forbeholdt fans med kampbilletter, hvis ekspertgruppens anbefalinger bliver til politik.

»Vi er bekymret for, at folkefesten kommer i fare. Vi har brug for noget lys for enden af tunnelen – noget at glæde os til«, siger han.

Den første EM-kamp i Parken bliver spillet den 11. juni. Derfor er der behov for afklaring nu, siger Lene Kryger, der er direktør for EM i Danmark:

»Vi kan ikke vente længere på svar, fordi vi står over for at skulle i gang med at bygge op i de forskellige fanzoner. Vi er nødt til at vide nu, om vi kan fortsætte med vores planlægning, eller om vi må trækker stikket, hvilket vi selvfølgelig ikke håber«.

Før coronapandemien indtraf i Danmark, regnede DBU med et publikum på knap 40.000 mennesker på henholdsvis Ofelia Plads og Rådhuspladsen i København, når der skulle spilles EM-kampe i Parken. Og selv om det ikke er det, Dansk Erhverv ønsker sig, mener brancheorganisationen alligevel, at man med inddeling af fans kan nå op på et publikumsantal på mellem 13.000 og 19.000.

»Det betyder, at vi stadig kan have de store EM-fester på Rådhuspladsen, i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg«, siger Brian Mikkelsen.

Vil have vedtaget model med 10.000 deltagere

Regeringens ekspertgruppe kom med sine anbefalinger for en række arrangementer den 23. april – heriblandt ordningen for store udendørs arrangementer, hvor folk står op. Dansk Erhverv foreslår helt konkret, at politikerne vedtager, at den model, som regeringens ekspertgruppe kalder 2b, implementeres senest 11. juni.

Med den model kan man holde arrangementer med op til 10.000 deltagere, hvis man inddeler dem i grupper af 2.000 mennesker. Der er desuden krav om coronapas, hvor en lyntest kun gælder i 24 timer i stedet for 72 timer, ligesom at der er et arealkrav og krav om ekstra sikkerhedspersonale.

Jesper Møller, formand i DBU, siger i en pressemeddelelse, at fodboldunionen, siden Danmark fik tildelt værtskabet, har arbejdet på at afholde storskærmsevents rundt omkring i landet.

»Det danske værtskab er meget mere end kampe på stadion«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere