chelseafans. Frederik Bach (tv.) og Mads Oddershede er 16 år og stiftere af Chelseas officielle fanklub i Danmark. De håber, at den engelske storklub banker FCK i morgen. Foto: Martin Slottemo

chelseafans. Frederik Bach (tv.) og Mads Oddershede er 16 år og stiftere af Chelseas officielle fanklub i Danmark. De håber, at den engelske storklub banker FCK i morgen. Foto: Martin Slottemo

Champions League

16-årige står bag Chelseas officielle danske fanklub

Facebook, Skype og stor passion var grundstoffet for en klub for danske Chelsea-fans.

Champions League

Mads Oddershede er 16 år, kommer fra Vordingborg og bliver drillet. Ikke sådan mobbet, slet ikke, men godt gammeldags kammeratdrillet.

Som i så mange andre tilfælde, fordi han skiller sig ud fra mængden.

Mens de fleste af hans venner holder med FCK og drømmer om en dansk plads i Champions Leagues kvartfinaler, hepper Mads Oddershede på morgendagens engelske modstander, Chelsea.

En kamp med kammeraterne Sådan må det nødvendigvis være, når man er stifter af Chelseas officielle fanklub i Danmark. Og det er 16-årige Mads Oddershede fra Vordingborg. »Der er hele tiden en lille kamp mellem mig og mine venner, og det vil der nok være helt op til returkampen. Så driller de med, at det ikke går så godt for Chelsea i Premier League«, siger Mads Oddershede.

TV-ANMELDELSE

Noget lignende oplever medstifteren af fanklubben, 16-årige Frederik Bach fra Korsør. Han møder også modgang, når han fastholder, at FCK’s europæiske eventyrrejse slutter her. I ottendedelsfinalen.

Samlede 700 fans
»Det var egentlig ikke min yndlingsmodstander, for jeg så gerne FCK komme så langt som muligt. Men når de skal møde Chelsea, er der ikke nogen grund til, at de skal være i Champions League mere«, siger Frederik Bach.

De to Chelsea-tossede teenagere fandt hinanden i sommeren 2010 og skabte Chelsea Support Danmark sammen med en tredje ung mand.

Godt et halvt år senere nærmer fanklubben sig 700 medlemmer, den har en stambar, arrangerer fodboldrejser, bliver fulgt af godt 1.200 personer på Facebook og har 2.000-3.000 klik på hjemmesiden om dagen.

For tre måneder siden fik den endda Chelseas anerkendelse, så den nu kan kalde sig officiel og må bruge klubbens logo.

En moderne kærlighedshistorie
Før sommeren 2010 var der ikke en officiel dansk fanklub af det engelske storhold.

Men en augustdag sidste år opdagede Frederik Bach en side på det sociale internetmedie Facebook. En side for danske Chelsea-fans, der dog ikke havde flere end 10 medlemmer. Administratoren hed Mads Oddershede.De to mailede lidt frem og tilbage på Facebook, før de faldt over endnu en Chelsea-side. Et lidt større forum med 60 medlemmer.

Opstået i cyberspace
Teenagerne kontaktede sidens bagmand, 25-årige Martin Aleth fra København, og de tre tilhængere afholdt længere telefonkonferencer med hinanden via det internetbaserede computerprogram Skype. Aldrig ansigt til ansigt.

I det hele taget er det meste af historien om Chelsea Support Danmark foregået i cyberspace. En slags moderne kærlighedshistorie.

»Vi regnede ikke med, det ville blive ret stort. Egentlig aftalte vi bare, at vi ville lave et samlingssted for alle danske Chelsea-fans, altså en fanklub. Martin kom så med ideen om at lave en hjemmeside, og den var vi med på«, siger Frederik Bach.

GUIDE

Chelsea Support Danmark var født. Drevet af tre unge mænds kærlighed til en fodboldklub med base i London, knap 1.000 kilometer sydvest for København. »En kæmpe passion«, som Frederik Bach og Mads Oddershede enstemmigt siger.

En voksende kærlighed
Frederik Bachs interesse for Chelsea startede i 2004, da han knap var 10 år. Dengang var Jesper Grønkjær i gang med sin sidste sæson i klubben, og det fik den lille dreng til at støtte London-holdet, når han så engelsk fodbold i fjernsynet.

Med tiden voksede kærligheden til klubben støt. Også selv om Grønkjær forlod den og i dag spiller for morgendagens modstander, FCK.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce»Han drev mig til klubben, men siden han forlod den, har jeg ikke rigtig interesseret mig for ham. Jeg håber bare, han taber til Chelsea«, siger Frederik Bach.Mads Oddershede valgte bevidst at holde med Chelsea i 2005. Vennerne støttede Manchester United, Liverpool eller Arsenal, og det var kedeligt, at alle de andre støttede de samme hold, syntes han. Derfor blev han fan af Chelsea. For at være anderledes.

En garderobe af Chelsea-tøj
Ingen af de to teenagere kan forklare, hvorfor de er blevet så knyttede til det engelske storhold. For hvordan opstår kærlighed egentlig? Men faktum er, at passionen kun er vokset, så klubben i dag fylder en stor del i deres liv.

»Altså, jeg har grædt tre gange på grund af Chelsea«, siger Frederik Bach.Første gang var i 2008, da Manchester United vandt Champions League-finalen over London-holdet i straffesparkskonkurrence. Anden gang var senere samme år, da United også nuppede Premier League-guldet foran Chelsea.

Og tredje gang var i 2009, da Barcelona scorede mod Chelsea i sidste minut af Champions League-semifinalen og avancerede til finalen. En kamp, Mads Oddershede så på Stamford Bridge i London.

»Brutalt«

»Det var brutalt«, husker Mads Oddershede, der dog igen og igen beskriver oplevelsen som »vildt fed«, fordi »stemningen var helt vild«, og han skrålede med på alle slagsangene iklædt fuld Chelsea-uniform. »Jeg tror, at lidt over en tredjedel af min garderobe er Chelsea-ting: Huer, vanter, halstørklæder, jakker, trøjer«, siger Mads Oddershede.

LÆS OGSÅ Der går ikke en dag, uden at han og Frederik Bach læser de seneste nyheder om Chelsea. I morgen aften skal de begge to se kampen mod FCK i Parken og regner med bagefter at kunne læse, at den engelske storklub har slået danskerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

For selv om de i Danmark mest holder med FCK, overvinder kærligheden til Chelsea det meste. Også kammeratlige drillerier.

»Jeg ved ikke, om mine venner virkelig tror på, FCK kan vinde. For det kan de jo ikke«, siger Mads Oddershede sejrssikkert.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden