Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

målsulten. Fernando Torres virkede meget opsat på at score mod FCK, men det lykkedes ikke for spanieren.

Champions League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der gik frost i FC Københavns motor

FCK manglede vilje og virkede rustne i kampen mod effektive Chelsea.

Champions League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På endnu en iskold vinterdag, da alle fodbold-danskere igen var FCK’ere, kunne man varme sig med forventningens glæde og udsigten til måske en ny, unik oplevelse med FC Københavns Champions League-helte i hovedrollerne, for første gang blandt Europas 16 bedste på historisk aften i Parken.

Det stadion, som har været et uindtageligt fort, når Ståle Solbakkens mandskab har taget imod storhold som Benfica, Manchester United og Celtic som i debutsæsonen på den allerstørste scene i 2006 og så i efteråret, for få måneder siden, da heller ikke Rubin Kazan, verdensklasse-entertainerne fra Barcelona og Panathinaikos formåede at besejre FCK.

KAMPEN MINUT-FOR-MINUT Men Chelseas stjerneensemble, styret af den italienske træner Carlo Ancelotti, der har vundet Champions League både som spiller og træner, og den russiske milliardær Roman Abramovitjs legetøj gennem de senere år, kom til København og smadrede med en overlegen 2-0-sejr FCK’s drømme om mere succes i den største klubturnering. Overraskende Chelsea-formation Det var overraskende for træner Solbakken - som følte sig sikker på, at London-holdet vil spille 4-3-3 - at Chelsea kom ud i en 4-4-2-formation med Nicolas Anelka i front sammen med Fernando Torres.

Og Anelka, manden der blev smidt væk fra det franske landshold efter balladen ved VM i Sydafrika, førte sig hurtigt frem som en offensiv kreatør i en fri rolle.

CHELSEA-PROFILNicolas Anelka

Han bevægede sig smart og klogt rundt på banen, lidt tilbage og på skift ud i siderne, og Anelka var banens bedste og den dominerende kraft i Chelseas gode spil i første halvleg.

Chelsea stod flot
FCK’erne startede ellers, som forventet, modigt, optimistisk og aggressivt. Ude på højrekanten var Christian Bolaños meget oplagt, udfordrende og iderig i sit spil.

Men Chelsea-forsvaret var solidt, styret af anfører John Terry, en af de spillere, der tjener én million kroner om ugen, og med jernmanden Branislav Ivanovic til at tage pynten af FCK-angriberne med præcise tacklinger og ind.Chelsea-spillerne bevægede sig godt for hinanden, og gæsternes pasningsspil var meget bedre end hjemmeholdets, der gav en lille opvisning i dårlige afleveringer og boldtab midt på banen.

FCK manglede skarphed og hurtighed
FCK-holdet manglede altså, som vi kunne frygte, skarphed, hurtighed i tanke og handling, efter den lange vinterpause. Der var is i motoren.

Jesper Grønkjær, famlende og usikker med bolden, var nærmest usynlig ude på venstrekanten. Og midt på banen fyldte William Kvist og Claudemir slet ikke så meget centralt som Frank Lampard og Michael Essien.

Og efter at have startet med forsvarskæden højt oppe, måtte FCK’erne efterhånden ’luske’ tilbage og forsvare sig ved eget felt mod en modstander, der spillede med langt større inspiration, sikkerhed og kontrol.

KAMPFAKTAKampens forløb i tal og tekst

Men der skulle en grusom fejl fra Jesper Grønkjær til, før Chelsea fik måludbytte af overtaget i spil og chancer. Ligesom i debutkampen på landsholdet, mod Italien i efteråret 1998, smed Grønkjær bolden direkte hen i fødderne på en modstander.

Og Nicolas Anelka kunne efter nogle træk med bolden for fødderne sparke den ind uden chance for Johan Wiland.

Grønkjær lammet
Jesper Grønkjær blev lammet af bommerten på et hold, hvor Mathias ’Zanka’ Jørgensen havde opdækningsproblemer i bagkæden, mens Mikael Antonsson meget bedre timede sine indgreb og spillede med god autoritet.

Den svenske stopper var imidlertid uopmærksom, da Frank Lampard viste sit fornemme overblik en halv snes minutter inde i anden halvleg og med en fremragende aflevering frispillede Anelka, der løb ind i feltet i rette øjeblik og med et fladt skud øgede føringen.FCK-fansene havde ellers fra anden halvlegs start givet alt, hvad de havde i sig for at bakke spillerne op, og FCK’erne kom lidt tættere på modstanderne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

De havde bare ikke kræfterne og overskuddet til at gøre alt det, de gjorde så imponerende godt i efteråret. Og den kompakte holdorganisation krakelerede i perioder, så Chelsea fik plads til at spille bolden rundt og skabe muligheder for at vinde endnu større.

Dårlig matchning

Et vinterkoldt hold mod et - trods krisesnakken - engelsk klassemandskab med erfarne, internationale kapaciteter.

Det var en dårlig matchning, selv om FCK’erne bevarede lysten til at angribe mod slutningen, hvor Zdenek Pospech var meget initiativrig og FCK fik affyret gode skud ude fra.

LÆS OGSÅ Men det er ingen skam at tabe til et bedre hold, og det gjorde FCK, der har lavet et fremragende reklamefremstød for dansk fodbold med en superb Champions League-kampagne. Men 16. marts vinker FCK farvel til Europa-bold på Stamford Bridge i London, mens Chelsea fortsætter i kvartfinalerne.Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden