Begravet. Barcelona vandt 2-0 i London, hvor tilskuerne fik en lige kamp langt hen ad vejen.
Foto: Frank Augstein/AP

Begravet. Barcelona vandt 2-0 i London, hvor tilskuerne fik en lige kamp langt hen ad vejen.

Champions League

Stærk Barcelona-afslutning var til syvende og sidst klasseforskel

Lionel Messi scorede to gange i de sidste 20 minutter og sikrede således Barcelona en 2-0-sejr i London over Arsnal.

Champions League

Arsenal leverede i 70 minutter en særdeles solid, påpasselig, disciplineret og stålsat præstation i den første Champions League-1/8-finale på hjemmebane i London mod mægtige FC Barcelona.

Men det gik galt, da en sublim trio gik op i tempo og sikrede en 2-0-sejr.

Titelforsvarernes utæmmelige treenighed blev i de første trefjerdedele af matchen holdt ganske godt i snor af manager Arsene Wengers mandskab, der kun havde grund til frygt et par gange, da Luis Suárez og Neymar var på spil, men da Neymar iværksatte en kontraangreb og tog Luis Suárez med som bande, inden brasilianeren uselvisk spillede talismanen og den øverst rangerende i hierarkiet, Lionel Messi, fri stil scoring, var det game over for englænderne.

Messi viste enormt overskud, teknik og finesse, da han eksekverede. Han fik bolden under kontrol, så den lå stille et splitsekund, hvilket fangede Arsenal-keeper Petr Cech på det forkerte ben i 71. minut.

To år med mål i hver CL-kamp

Forud for den aktion havde de 60.000 på Emirates set et rimeligt lige opgør med Barcelona som boldførende, mens Arsenal blomstrede i rollen som et stærkt omstillingsmandskab, der altså længe så ud til at skulle blive det første hold til at holde Barcelona fra at score i Champions League i 19 kampe siden spaniernes nederlag i retursemifinalen mod Atletico Madrid for snart to år siden.

Foto: Frank Augstein/AP

Lionel Messi cementerede sejren i 83. minut, da han sikkert konverterede et straffespark begået mod ham selv af den klodsede Mathieu Flamini.

Der er returkamp 16. marts. Her skal Arsenal levere på højeste niveau i 90 eller 120 minutter, hvis de på nogen måde vil true Barcelonas titelforsvar.

Manager Wenger tror ikke på miraklet.

»2-0 er bye-bye«, lød hans kontante analyse på TV3+.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce