0-3. Lazio skuffede hjemme mod et effektivt Sparta Prag-mandskab, så nu er der ikke flere italienske hold tilbage i sæsonens store europæiske klubturneringer.
Foto: Alessandra Tarantino/AP

0-3. Lazio skuffede hjemme mod et effektivt Sparta Prag-mandskab, så nu er der ikke flere italienske hold tilbage i sæsonens store europæiske klubturneringer.

Sportsdøgnet: Så er det sidste italienske hold sendt ud af Europa

Følg med i strømmen af sportsnyheder fra indland og udland.

Champions League

Fodbold: Bayer Leverkusen formåede ikke at indhente Villarreals 2-0-føring fra første kamp i Europa Leagues slutspil. I Tyskland endte returkampen 0-0, så Leverkusen er ude af turneringen. I det rent spanske opgør i slutspillet gik Athletic Bilbao videre til kvartfinalen på reglen om udebanemål efter 1-0 hjemme mod Valencia og 1-2 ude.

Lazio skuffede fælt hjemme i Rom i returkampen mod Sparta Prag, der - efter 1-1 i Tjekkiet - vandt med hele 3-0 og er videre. Dermed er der ingen italienske hold med i kvartfinalerne i de europæiske klubturneringer i fodbold.

Fodbold: Lyngby er gået i udbrud i den næstbedste danske række, mens Vendsyssel måtte indkassere sit tredje nederlag i træk i foråret og dermed nu på andenpladsen er hele ni point efter Lyngby. Topopgøret i Jylland mellem de to tophold endte nemlig med en 2-0-sejr til Lyngby på to mål i anden halvleg af Frederik Gytkjær. 1.120 tilskuere var mødt frem til aftenkampen i Vendsyssel.

Fodbold: Sportsligt befinder Premier League-klubben Aston Villa sig i en dyb krise, og blandt andet det tog klubbens direktør, Tom Fox, konsekvensen af torsdag. Amerikaneren forlader jobbet efter kun godt halvandet år på posten, skriver klubben på sin hjemmeside. Fox har fungeret som klubejer Randy Lerners forlængede arm, efter sidstnævnte satte klubben til salg, men foreløbig har ingen køber meldt sig.

Fodbold: Den tidligere generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Jerome Valcke bliver efterforsket af de schweiziske myndigheder. Skandaleramte Fifa idømte i februar Jerome Valcke 12 års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

  • Læs også

»Som del af den igangværende række af sager, der er relateret til Fifa, har justitsministeriet i Schweiz indledt en kriminalsag mod tidligere Fifa-generalsekretær Jerome Valcke. Det sker på grund af mistanke om forskellige former for kriminel adfærd«, oplyser justitsministeriet i Schweiz til nyhedsbureauet AFP.

OL: Bryderen Mark O. Madsen er trods fortsatte problemer med en hjernerystelse udpeget som dansk medaljefavorit i Rio de Janeiro. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark annoncerede fredag en målsætning på ti OL-medaljer til sommer. Det er den foreløbige plan, at den 31-årige bryder skal vinde en af dem. Mark O. Madsen blev i november sidste år ramt af en hjernerystelse og har siden kæmpet med synsforstyrrelser og hovedpine.

»Vi har fået nogle gode tilbagemeldinger på Mark, og det er fortrøstningsfuldt. Vi har været noget usikre på, hvor han var henne, hans status og hans tilstand«, siger DIF's OL-chef de mission, Morten Rodtwitt.

Fodbold: Sepp Blatter har officielt appelleret den karantæne på seks år fra al fodbold, som han er blevet idømt af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) appelkomité. Den Internationale Sportsdomstol (CAS) meddeler torsdag, at den tidligere Fifa-præsident har appelleret kendelsen fra februar. Her fik den 80-årige schweizer ellers nedsat tidsrammen for karantænen fra otte år til seks år. Allerede dengang meddelte han, at han ville appellere til CAS, og det er altså sket officielt nu.

Fodbold: Den kvindelige danske midterforsvarer Nina Frausing Pedersen skifter til svenske Rosengård, som hun har skrevet en kort kontrakt med frem til 17. juli. Den 24-årige forsvarsspiller kommer til fra Fortuna Hjørring, og hun har tidligere spillet i blandt andet Liverpool FC. Nina Frausing Pedersen er noteret for syv landskampe for Danmark.

Tennis: Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer gør comeback på tennisbanen i Miami Masters, der begynder i næste uge. Det oplyste Federer torsdag ifølge tyske dpa. Roger Federer pådrog sig en meniskskade i det ene knæ dagen efter semifinalenederlaget til Novak Djokovic i Australian Open i januar. Det skete, da han legede med sine børn. Han blev opereret og den 17-dobbelte Grand Slam-turneringsvinder melder sig nu klar tidligere end forventet.

Håndbold: Det danske kvindelandshold i håndbold har været hårdt ramt af skader, men dagen før premieren på OL-kvalifikationsturneringen i Aarhus begynder det alligevel at lysne en smule for landstræner Klavs Bruun Jørgensen. For første gang, siden holdet mødtes for mere end en uge siden, melder han nemlig alle sine spillere klar til kamp, efter at en håndfuld har måttet sidde uden for med kroppe, der er mærkede af en lang sæson.

  • Læs også

Efter mødet med Rumænien fredag, spiller Danmark mod Montenegro lørdag, inden det gælder Uruguay i den sidste kamp søndag. De to bedste hold indløser billet til OL i Rio de Janeiro.

Foto: Jean-christophe Bott/AP

Super G: Norske Aleksander Aamodt Kilde sikrede sig torsdag sæsonens samlede super G-titel, da han opnåede en andenplads i ottende og sidste event i Sankt Moritz. Den 23-årige nordmand slutter dermed sæsonens super-G-konkurrence på førstepladsen samlet med 415 point, mens landsmanden Kjetil Jansrud slutter på andenpladsen med samlet 375 point.Norge tager også tredjepladsen, da Aksel Lund Svindals 310 point er nok, selv om Svindal har været ude med en skade siden januar.

Aleksander Aamodt Kilde er den sjette nordmand, der vinder super-G-trofæet. Hos kvinderne sikrede Lara Gut sig titlen, da hun sluttede på andenpladsen efter Tina Weirather i disciplinen.

Fodbold: AGF må ifølge Ritzau undvære midtbaneprofilen Danny Olsen i superligakampen mod AaB fredag. Danny Olsen er ude med en skade, som han pådrog sig ved en træning for nogle uger siden, og som betød, at han måtte lade sig udskifte, da AGF for nylig mødte FC København. Træner Glenn Riddersholm kan dog glæde sig over, at Daniel A. Pedersen er tilbage efter overstået karantæne.

Håndbold: Den tyske håndboldstjerne Pascal Hens kan være fortid i HC Midtjylland næsten inden, at opholdet i Herning-klubben er begyndt. Det skriver Herning Folkeblad torsdag.Pascal Hens kom i starten af februar til HCM på en kontrakt, der også gælder for næste sæson. Men der er en klausul i kontrakten, der gør, at tyskeren kan smutte allerede, når denne sæson er forbi. Pascal Hens fortæller i et interview med Herning Folkeblad, at han efter al sandsynlighed vender hjem til Hamborg inden længe.

OL: Danmark skal stille med det bedst mulige fodboldhold til sommerens OL i Rio de Janeiro. Det fastslår Danmarks Idrætsforbunds OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, efter at han torsdag sammen med Team Danmark har offentliggjort Danmarks målsætning på ti medaljer ved OL. Det er endnu usikkert, om flere af de bedste danske klubber vil afgive deres bedste spillere til OL-turneringen.

Fodbold: Ifølge Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har Sydafrika betalt omkring ti millioner dollar under bordet i forbindelse med, at landet fik tildelt VM-værtskabet i 2010. Torsdag benægtede Sydafrika dog ethvert kendskab til, at man skulle have bestukket sig til at arrangere VM-slutrunden for seks år siden.

  • Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Sydafrika har hverken betalt nogen form for bestikkelse eller opnået retten til at stå for VM-slutrunden ulovligt«, siger Sydafrikas sportsminister, Fikile Mbalula, ved et pressemøde i Cape Town ifølge internationale nyhedsbureauer.

Badminton: Der er fortsat et lille håb om, at badmintonduoen Mathias Boe og Carsten Mogensen kan komme med til sommerens OL i Rio de Janeiro. For en måned siden blev Mogensen opereret i Rusland, efter at han faldt om på grund af en medfødt udposning i hjernen, og dermed blev der sået tvivl om et af Danmarks store medaljehåb til OL. Sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup, beretter om fremgang hos den 33-årige badmintonspiller, men det går langsomt.

Fodbold: Endnu en spiller fra Leicesters succeshold i Premier League er kommet gennem nåleøjet hos landstræner Roy Hodgson. Den 26-årige hårdtarbejdende midtbanemand Danny Drinkwater gør således sin holdkammerat Jamie Vardy selskab i truppen til Englands kommende opgaver mod Tyskland og Holland.

Fodbold: Harry Redknapp – 69-årig englænder med massiv erfaring fra Premier League – er ny landstræner i Jordan.

Fodbold: Den tidligere brasilianske fodboldboss Ricardo Teixeira vil sagsøge Det Internationale Fodboldforbund, Fifa. Teixeira føler, at Fifa har angrebet hans moral uretmæssigt, og dermed synes den seneste udvikling i fodboldforbundet at køre i ring. Teixeira var en af 39 personer og to selskaber, som Fifa onsdag meddelte, man ville sagsøge ved de amerikanske domstole, fordi forbundet føler sig snydt for millioner af kroner i en række sager om korruption.

Fodbold: Thomas Augustinussen stopper karrieren til sommer og tager straks hul på et nyt kapitel i sin AaB-karriere. Den mangeårige anfører skal være assistenttræner for Lars Søndergaard frem til udgangen af 2018. Den nuværende assistent, Jacob Friis, fortsætter uændret i sin rolle som assistent.

Fodbold: Dommer Lars Christoffersen forsvarer, hvorfor han ikke anerkendte Erik Marxens ’mål’ i den forlængede spilletid for Randers mod FCK i pokalkvartfinalen, som FCK vandt 2-1 i Parken. Dommeren kalder det for en utrolig svær situation, da han skal vurdere, om der er tale om en aktiv handling på meget kort afstand i den situation, da FCK’s Mathias ’Zanka’ Jørgensen header til den. »Zanka laver et forsøg på at heade den væk, men det bliver ikke en aktiv handling, fordi det er på så kort afstand.. Det er simpelthen en reflekshandling, som i engelske termer hedder en ’deflection’. Og det betyder, at Zanka ikke ophæver den offside, der var der«, fastslår Lars Christoffersen overfor TV3Sport.

  • 2-1
Foto: Michael Sohn (arkiv)/AP

Svømning: Den russiske OL-medaljevinder Yulia Efimova er blevet testet positiv for brug af det forbudte stof meldonium, skriver nyhedsbureauet Tass, der har sine oplysninger fra en kilde i det russiske svømmeforbund. Den 23-årige firdobbelte verdensmester i brystsvømning risikerer karantæne på livstid for sin angivelige forseelse, da det ikke er første gang, hun bliver snuppet i en dopingtest. Tilbage i maj 2014 blev hun idømt 16 måneders karantæne for at have indtaget anabole steroider. Yulia Efimova har i flere år været en af Rikke Møller Pedersens største konkurrenter i bassinet, når der er blevet dystet i brystsvømning.

  • BAGGRUND

Fodbold: Nicklas Bendtner ligner mere og mere en færdig mand i Wolfsburg. Træner Dieter Hecking var meget kortfattet onsdag og slog bare fast med ordene »kein tema«, at Bendtner ikke er noget tema i øjeblikket. Danskeren, der tirsdag sov over sig og kom tre kvarter for sent til træning, skal resten af sæsonen ikke regne med, at træne med førsteholdstruppen. Sportsdirektør, Klaus Allofs, siger: »Vi klarer sagen internt. Men faktum er, at alle forseelser grundlæggende også vil have en konsekvens«.

Fodbold: Bayern München og Barcelona snuppede de to sidste kvartfinalebilletter i Champions League i aftes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

  • Overblik:

Ishockey: Mikkel Bødker har flere gange vist sit værd efter skiftet til NHL-klubben Colorado Avalanche. Natten til torsdag blev han kampafgørende, da han scorede to gange under sin klubs besøg hos Jannik Hansens Vancouver Canucks. Jannik Hansen var dog ikke med på grund af en mindre skade. 3-1 endte kampen, hvor Mikkel Bødker lavede sit point nummer fire og fem i syv kampe for sin nye klub.

Ishockey: Andetsteds i NHL var der ikke spilletid til keeper Frederik Andersen, da Anaheim Ducks tabte 1-2 hjemme til New York Rangers. Nikolaj Ehlers' Winnipeg Jets tabte 1-4 til Calgary Flames, men Ehlers var heller ikke i kamp. Den 20-årige dansker er stadig skadet, efter Frans Nielsen ramte ham i ansigtet med en puck under en kamp mellem New York Islanders og Winnipeg Jets 3. marts.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce