Arjen Robben har scoret til 1-0, og selv om Arsenal fik udlignet før pausen, kørte FC Bayern hen over gæsterne, og kun en sensation kan spærre tyskernes vej til kvartfinalen.
Foto: Matthias Schrader/AP

Arjen Robben har scoret til 1-0, og selv om Arsenal fik udlignet før pausen, kørte FC Bayern hen over gæsterne, og kun en sensation kan spærre tyskernes vej til kvartfinalen.

Champions League

Bayern forværrer Arsenals mareridt i Champions League

Tyskerne sejrede 5-1 i første ottendedelsfinale og er reelt videre.

Champions League

Arsène Wenger havde valgt at lade førstemålmand Petr Cech sidde på bænken, som om en Champions League-ottendedelsfinale mod Bayern i München kunne sidestilles med en Liga Cup-kamp i Huddersfield.

Det kunne det meget langt fra, og med en knusende 5-1-sejr er det FC Bayern, der ligger med i bowlen, når der skal trækkes lod til kvartfinalerne.

Ellers skal en af de største sensationer i turneringens historie indfinde sig 7. marts, når der spilles returkamp på Emirates i London. Det vil ikke ske.

Dermed er det syvende år på stribe, at Arsenal siger farvel i ottendedelsfinalerne.

Da Arsenal havde udlignet til 1-1 ved Alexis Sánchez efter en besynderlig straffesparkssituation, var briterne godt med i kampen og kom frem til pæne muligheder over for et lidt passivt tysk forsvar.

Koscielnys farvel gav kollaps

Men da Arsenals forsvarsstyrmand Laurent Koscielny tidligt i 2. halvleg skadet måtte tages ud, gik alt galt for gæsterne på Allianz Arena. Indenfor 5 minutter var stillingen ændret til 3-1 til hjemmeholdet.

Slidte, men rutinerede Arjen Robben havde med et smukt langskud tidligt i opgøret bragt Bayern i spidsen inden udligningen, men nu kunne først Robert Lewandowski og derefter Thiago sætte sejrskursen.

Sidst nævnte øgede også med lidt held til 4-1, før indskiftede Thomas Müller sluttede afstraffelsen, mens Arsenal-forsvaret var tøvende, og sammenholdet på mandskabet knirkede.

I hele kampens sidste tredjedel gjorde Bayern-spillerne, som det passede dem, og det kunne være gået værre for Arsenal.

Holdets berømte manager vil torsdag ikke nyde at læse de britiske mediers udlægning af hans dispositioner og holdets præstation. Og kritikken vil langt hen ad vejen være forståelig.

Sejr til Real Madrid

I aftenens anden ottendedelsfinale vandt Real Madrid hjemme på Bernabéu 3-1 over Napoli, efter gæsternes Lorenzo Insigne havde bragt gæsterne foran. Karim Benzema, Toni Kroos og Casemiro satte tingene på plads.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce