Med to mål spillede Karim Benzema (tv.) en hovedrolle, da Real Madrid nåede finalen for tredje år i træk.
Foto: Francisco Seco/AP

Med to mål spillede Karim Benzema (tv.) en hovedrolle, da Real Madrid nåede finalen for tredje år i træk.

Champions League

Real Madrid er atter i Champions League-finalen efter 2-2-drama

Bayern München pressede forgæves i det sidste kvarter af en forrygende fodboldkamp.

Champions League

Real Madrid er klar til Champions League-finalen i fodbold for tredje år i træk.

De sidste to års vindere af Europas bedste klubturnering bookede finalebilletten ved at spille 2-2 på hjemmebane mod Bayern München tirsdag aften. Dermed vandt Real Madrid med samlet 4-3.

Franskmanden Karim Benzema har været yderst udskældt for at brænde mange chancer i den hvide trøje, men med begge Real Madrids mål var han tirsdagens helt i den spanske hovedstad.

Kæmpe målmandsdrop til 2-1

Hans anden scoring bliver formentlig gengivet mange gange, men ikke for franskmandens andel i målet. Det var nemlig Sven Ulreichs mageløse målmandsdrop, der tillod Benzema en nem scoring til 2-1.

Siden kom Bayern München tilbage på 2-2, men kunne ikke kapitalisere af flere gode måltilbud.

I kampens begyndelse så det ellers lyst ud for sydtyskerne, som formåede at chokere Santiago Bernabeu allerede i kampens tredje minut.

Her dukkede Joshua Kimmich op ved bageste stolpe, og akkurat som i holdenes første kamp gjorde han det til 1-0.

Det var en lovende start for tyskerne, som på forhånd vidste, at de på grund af reglen om udebanemål var tvunget til at score to gange.

1-1 efter 11 minutter

Bayern München fortsatte med at presse på, men som ofte før slog Real Madrid til ud af ingenting.

Venstrebacken Marcelo slog et indlæg over bagest i feltet, og her kunne Karim Benzema udligne med hovedet.

Udligningen ændrede ikke synderligt ved kampbilledet.

Flere gange måtte Keylor Navas agere redningsplanke i Real-målet. Målmanden var dog prisgivet, da Real Madrid-ejede James Rodríguez brændte en kæmpe chance efter 33 minutters spil.

Colombianeren løb ind i bolden nær målstregen, men han ramte den så skidt, at den endte langt over målrammen.

Hjemmeholdet kunne være bedst tilfreds med 1-1 ved pausen, og i sekunderne efter pausen blev udgangspunktet for en finaleplads endnu bedre.

En gave lige efter pausen

Her udspillede sig en situation, som Bayern-målmand Sven Ulreich får svært ved at komme sig over.

Målmanden fik en halvpresset aflevering mod sig, men i ubeslutsomheden over hvad han skulle gøre, gled han på forunderlig vis forbi bolden.

Den gave kunne Karim Benzema ikke undgå at udnytte, og så var Real Madrid foran med 2-1.

Vikaren for Manuel Neuer har ellers spillet en stærk sæson for de tyske fodboldmestre, men Sven Ulreich må nok forberede sig på spydige sange fra modstandernes fans i de kommende kampe.

Målscoreren undlod at juble

Medspillerne havde trods det fæle kiks ikke givet op, og i det 63. minut blev spændingen for alvor genetableret.

Her scorede James Rodríguez, da han fulgte op på sin egen blokerede afslutning. Colombianeren ville dog ikke juble på hans tidligere - og måske kommende - hjemmebane.

Udligningen var en streg i regningen for Real Madrid, der via en kæmpe chance til Cristiano Ronaldo allerede burde have lukket kampen ti minutter før 2-2-målet. Den ellers evigt målfarlige portugiser svigtede dog.

Bayern satsede på at fremtvinge et tredje mål. Den tyske satsning gav chancer i begge ender, men ingen af dem blev udnyttet.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce