LETTELSE. Kampens bedste spiller Memphis Depay fejrer teenageren Marcus Rashford på Old Trafford.
Foto: Jon Super/AP

LETTELSE. Kampens bedste spiller Memphis Depay fejrer teenageren Marcus Rashford på Old Trafford.

Europa League

Vild United-offensiv og teenager nedlægger FCM

Louis van Gaals unge spillere reddede deres manager med 5-1-sejr.

Europa League

En kort overgang lignede det endnu et dansk fodboldmirakel, men lyset blev hurtigt slukket af Manchester United, der skulle levere varen i en sæson, hvor kritikken er haglet ned over holdet og manageren. Storklubben havde brug for minimum en 1-0-sejr, men det sluttede 5-1. Det er noget, der giver lidt luft.

FCM-træner Jess Thorup sagde før returkampen, at den ville blive anderledes især med hensyn til Uniteds indstilling, og det fik han ret i. Et ungt og sultent hjemmehold kastede sig frem i en vild offensiv, der til sidst gav det ønskede resultat. Dermed er United med i ottendedelsfinalerne i Europa League.

United ramt af flere skader

Thorup havde valgt at ændre lidt i startopstillingen i forhold til opgøret på hjemmebane. Oppe foran skulle Rilwan Hassan og Marcos Ureña udgøre angrebet, mens Jakob Poulsen kunne vende tilbage til holdets midtbane efter udstået karantæne. Dermed startede de danske mestre med matchvinderen fra Herning Paul Onuachu, Martin Pusic og Václav Kadlec på bænken.

Mere alvorligt så det inden kampstart ud for Manchester United, der var blevet ramt af endnu en skade: holdets bedste i en stribe kampe, den unge franske frontløber Anthony Martial, måtte erstattes af den 18-årige debutant Marcus Rashford. Og David de Gea var ikke blevet klar, mens forsvarskæmpen Chris Smalling også var henvist til tribunen, hvor han sad med alvorlige miner ved siden af Wayne Rooney.

SELVTILLID:

Kampens indledning på mægtige Old Trafford var præget af et højt FCM-pres, der fik stresset hjemmeholdet. Til gengæld virkede Memphis Depay veloplagt på venstre kant - måske fordi mere ansvar nu var havnet hos ham efter de mange afbud.

Presset holdt ikke længe, og United-spillerne begyndte at sværme om gæsternes mål, uden at det kom til den helt åbne chance. Mikkel Andersen måtte dog op med enkelt redning efter et langskud.

Sisto leverede drømmemål

Det var imidlertid lykkedes midtjyderne at leve op til træner Jess Thorups ord om, at hele holdet skulle være klar fra første fløjt - ikke noget med at skulle finde sig til rette, selv om det ikke er hver dag, et dansk mandskab optræder på 'Drømmenes Teater'.

Det lykkedes igen FCM at rykke spillet lidt længere frem på banen, og under et godt angreb med fine pasninger havnede bolden hos Pione Sisto, der scorede et flot mål i første kamp. Denne gang overgik han dog sig selv.

FAKTA:

Foto: Jon Super/AP

Sisto snød elegant tre modstandere på vej ind i feltet, og afslutningen var iskold, da han med behersket kraft lagde bolden fladt forbi Sergio Romero. 1-0 til gæsterne, der lugtede blod, mens stressniveauet nåede nye højder hos Louis van Gaal og kollegerne på bænken.

Men hurtigt skiftede resultattavlen fra 0-1 til 1-1, da Memphis - hvem ellers - sprintede til baglinjen, hvorfra han sendte bolden skråt tilbage ind i feltet. Den fandt ikke vej til en medspiller, men uheldigvis resulterede et indgreb fra FCM's Nikolay Bodurov i et selvmål.

Mata misbruger straffe

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det opildnede hjemmeholdet, og presset på FC Midtjyllands flot kæmpende kollektiv steg. André Rømer havde fortsat store problemer over for Memphis, og umiddelbart efter en episode, hvor Morgan Schneiderlin headede bolden mod stolpen, udløste et Rømer-indgreb over for Ander Herrera et straffespark.

Intet er let for Manchester United i øjeblikket, og end ikke rutinerede Juan Mata formåede at holde nerverne i ro. Eller også skal man give danskernes målmand Mikkel Andersen kredit for en flot redning. Troen og håbet hos FCM'erne levede, men de har utvivlsomt været lykkelige, da der blev fløjtet til pause.

JAMEN DOG:

Paul Onuachu erstattede fra 2. halvlegs start Ureña, men han havde bestemt ingen garanti for at kunne præge den offensive del af FCM-arbejdet, for de røde trøjer havde overtaget fra start.

Lidt overraskende havde Thorup valgt at beholde Rømer på banen, og Memphis fortsatte med at køre rundt med danskeren, hvilket tidligt skabte en enorm chance til Herrera, der dog kiksede sit hovedstød.

Det meste af tiden var FCM under stort pres, og selv om Kian Hansen og kolleger sloges forbilledligt i forsvaret, så kom chancerne til United. Efter at have fået hjælp fra gæsterne ved første mål, viste hjemmeholdet, at det også selv kunne.

United-pres gav kasse

Juan Mata nåede akkurat en bold ved baglinjen, og hans pasning fandt en fremstormende Rashford - debutanten bankede bolden i mål. En oplevelse, teenageren sent glemmer, for nu var publikum for alvor vågnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men 2-1 til Manchester United, og det var ikke overraskende værterne, der havde det fysiske overskud til at fastholde offensiven. Memphis tryllede videre, men det var atter unge Rashford, der udnyttede en gylden mulighed skabt af Guillermo Varela. 3-1, og nu så det sort ud for et træt dansk hold.

Det lysnede ikke, da Kian Hansen havde hånd på bolden, og Herrera nettede til 4-1 i slutfasen, hvorefter Memphis - hvem ellers, igen - lukkede ballet til 5-1.

FCM-drømmen var knust.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce