Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FCK-træner Ståle Solbakken er stolt af sit hold og vurderer den europæiske indsats meget højt.
Foto: Jens Dresling

FCK-træner Ståle Solbakken er stolt af sit hold og vurderer den europæiske indsats meget højt.

Europa League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ståle: Vi nærmer os den største FCK-bedrift i Europa

Ståle Solbakken forudser lige duel mellem FCK og Ajax i Europa League. Karantæneramt Ajax-forsvar kan udnyttes.

Europa League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FC København skal torsdag forsøge at tage endnu et skridt mod kvartfinalerne i Europa League, når det hollandske storhold Ajax Amsterdam besøger København.

FCK-manager Ståle Solbakken vurderer chancen for at slå hollænderne samlet over to kampe som 50/50.

»De to hold tror på deres egne færdigheder, og de stoler på, at det er nok til at sikre dem et godt resultat. »Ajax har nogle gode individualister på et par positioner, også bedre end vores, men som hold er vi mindst på højde med dem«, siger Solbakken på onsdagens pressemøde i Parken.

FCK har kæmpet sig igennem gruppespillet i Champions League og videre til knockoutkampene i Europa League uden at lukke mål ind på eget græs. Derfor er troen på avancement også stor i FCK.

»Vi er kommet så langt i turneringen, så det er tæt på 50/50. Det handler om, hvilket hold der er bedst på dagen«.

»Ajax har den fordel, at de slutter på hjemmebane. Men vi har tro på tingene, og vi vil være skuffede, hvis ikke afgørelsen kommer meget sent i kamp to. Vi føler os klar«, fortæller han.

Ajax ankommer til København med to danskere, der ventes at være i startopstillingen. Det er angrebskometen Kasper Dolberg og midtbanestrategen Lasse Schöne.

»Vi har ikke gjort noget særligt ud af at forberede os på Dolberg«, siger FCK-manageren.

»Vi har kortlagt hans bevægelsesmønster, og hvordan han vil have bolden og hans rolle. Vi har ikke gjort noget ekstra. De seks spillere, der er længst fremme på banen for Ajax - de tre på midtbanen og tre i angrebet - spiller normalt samtlige minutter kamp efter kamp«.

»Det er måske mere deres indbyrdes relationer, vi har fokuseret på end de enkelte spillere. Men det vil ikke være godt, hvis en dansker scorer mod FCK, så det skal vi passe på«, tilføjer Solbakken.

Ajax må undvære to af holdets vanlige forsvarsprofiler, der er ude med karantæner i København. Det drejer sig om Davinson Sanchez i midterforsvaret og højrebacken Joël Veltman.

»Det er to spillere, der 100 procent sikkert havde spillet, hvis de måtte. Vi må se, hvor meget vi kan udnytte det. Hvor meget vi kan sætte deres forsvarskæde under pres. Det har været et tema for os«, afslører Solbakken.

Mens FCK står bundsolidt i defensiven i Parken, så kniber det med at score mål i den anden ende. I de tre seneste europæiske hjemmekampe har FCK ikke scoret.

Det er blevet til 0-0 mod Leicester, Porto og Ludogorets.

»Det er et stort problem, hvis det bliver ved«, siger Solbakken.

»I den sidste kamp mod Ludogorets var vi tilfredse med at spille på resultatet, og det gjorde vi godt. Mod Leicester burde vi havde scoret. Specielt på en af de sidste chancer til Cornelius«.

»Mod Porto kæmpede vi hårdt for selv at holde nullet bagude. I Europa får du ikke så mange chancer. Vi skal meget gerne score et mål mod Ajax og holde den anden statistik bagude, for så ser det godt ud for os«, mener nordmanden.

For fem år siden nåede FCK ottendedelsfinalerne i Champions League, hvor holdet blev slået af Chelsea.

»Hvis det i år lykkeds at slå Ajax samlet, så begynder FCK at nærme sig en lignende præstation«, mener Ståle Solbakken.

»Vinder vi over Ajax og når kvartfinalerne, så begynder man at kunne sammenligne det. Måske er det større, men Champions League er sværere«.

»Mange grinte af mig, da jeg sagde, at vi havde en chance for at komme i kvartfinalen. Det vil være meget stort at være blandt de sidste otte hold i en europæiske turnering. Men først venter der to kampe, mange hårde dueller og situationer, der skal løses, før vi er der«, forklarer FCK-træneren.

Ståle Solbakken vil endnu ikke forholde sig til, hvor langt FCK kan nå i Europa League.

»Nu handler det om at slå Ajax. Spørg mig igen bagefter«, siger han.

Der er solgt omkring 31.000 billetter til opgøret mod det hollandske storhold.

Der er kampstart klokken 19.00.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden