Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lasse Schöne sammen med træner Peter Bosz, da Ajax onsdag holdt pressemøde i Parken. før opgøret mod FCK.
Foto: Jens Dresling

Lasse Schöne sammen med træner Peter Bosz, da Ajax onsdag holdt pressemøde i Parken. før opgøret mod FCK.

Europa League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ajax-dansker før FCK-møde: Vi kommer med stor respekt

Lasse Schöne holdt med FCK, da han voksede op. Torsdag står Ajax-spilleren over for FCK i Europa League.

Europa League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landsholdsspilleren Lasse Schöne plejer at kalde Parken sin hjemmebane, når han optræder i rødt og hvidt.

Derfor er det specielt for den 30-årige midtbanespiller pludselig at være på modstanderholdet, når FC København torsdag møder Ajax Amsterdam i Europa League.

»Jeg har talt med Kasper Dolberg om det, og FCK var den modstander, vi helst ville have i lodtrækningen«, fortæller Schöne før det første af to opgør i ottendedelsfinalerne.

»Det er specielt at være tilbage i Danmark og spille en udekamp på min hjemmebane. Det bliver sjovt og unikt for Kasper og mig«, fortæller han.

Lasse Schöne taler skiftevis på hollandsk og dansk på pressemødet i Parken, hvor han har selskab af Ajax-træner Peter Bosz. Kasper Dolberg er gemt væk for pressen dagen før opgøret.

Det er tydeligt, at respekten for FCK er stor. Især den københavnske defensiv, der ikke har lukket et eneste mål ind på hjemmebane i Europa i denne sæson, imponerer.

Peter Bosz giver udtryk for, at Ajax er kommet til Danmark for at angribe og ikke vil forsøge at pakke sig.

Lasse Schöne har prøvet at hjælpe sin træner og holdkammerater ved at give sin vurdering af, hvad der venter dem torsdag aften.

»Vi har talt om FCK's system og deres styrker«.

»Jeg fornemmer, at de fleste på holdet har et godt indtryk af FCK. De ved, at de er svære at spille og score imod«, fortæller Schöne.

Mange kommentatorer har vurderet duellen til at være meget lige. Holdningen er, at Ajax har de største individualister, mens FCK har den bedste defensiv. Lasse Schöne er enig.

»FCK's styrker ligger i defensiven. De lukker få mål ind i Parken. Selvfølgelig er de fysisk stærkere end os, og de scorer halvdelen af deres mål efter frispark og hjørnespark. Vi skal spille vores eget spil, være hurtige og forsøge at komme frem til chancer. Vi skal være farlige, når vi kommer til chancerne, for vi får ikke mange«, siger midtbanespilleren.

Lasse Schöne er vokset op vest for København, og faktisk holdt han i sine ungdomsår med torsdagens modstander.

»På den vej, hvor jeg voksede op, holdt den ene side med Brøndby, og den anden holdt med FCK. Jeg holdt med FCK«, fortæller Schöne på hollandsk.

Midtbanespilleren nåede aldrig at spille i Superligaen, før han for mere end ti år siden rykkede til Heerenveen i hollandsk fodbold. Siden 2012 har han optrådt for Ajax.

Der er solgt omkring 31.000 billetter til torsdagens opgør. Der er kampstart klokken 19.00. Returopgøret i Holland spilles i næste uge.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden