vold. Roy Keane (midt) stempler Alf-Inge Haaland på knæet i kampen mellem Manchester United og Manchester City i 2001. Nordmanden kom ikke til at spille en hel fodboldkamp igen.
Foto: Screendump fra Youtube

vold. Roy Keane (midt) stempler Alf-Inge Haaland på knæet i kampen mellem Manchester United og Manchester City i 2001. Nordmanden kom ikke til at spille en hel fodboldkamp igen.

Premier League

Ny bog: Roy Keane fortryder noget - men ikke DEN tackling

Midtbanedynamoen Roy Keane har skrevet en ny bog med saftige afsløringer.

Premier League

Det kan vel næppe kaldes en tackling.

Mange mente da også, der var tale om afstumpet vold på en fodboldbane, da Manchester Uniteds anfører, Roy Keane, i en kamp mod Manchester City i 2001 gik direkte efter at smadre norske Alf-Inge Haalands knæ med et strakt ben.

Læs også

Og overfaldsmanden selv havde planlagt overgrebet i lang tid.

I sin første selvbiografi i 2002 skrev Roy Keane, at det spark, der sluttede nordmandens fodboldkarriere, var fuldt bevidst og en hævn planlagt over fire år. Fire år tidligere havde den daværende Leeds-spiller Alf-Inge Haaland nemlig kaldt ireren for en snyder, da han i en kamp lå og ømmede sig i græsset efter et frispark på nordmanden.

»Tag den, dit svin«

»Jeg havde ventet længe nok, så jeg ramte ham så hårdt, jeg kunne. Bolden var der (tror jeg nok). Tag den, dit svin, og beskyld mig så ikke for at filme skader en anden gang«, skrev Roy Keane, som ikke gad vente på at få det røde kort, men bare gik direkte i omklædningsrummet.

Se videoRoy Keane stempler Alf-Inge Haaland på knæet i Manchester-derby(eksternt link, Youtube)

Midtbaneprofilen blev derefter af det engelske fodboldforbund FA straffet med fem karantænedage og en rekordstor bøde på godt 1,8 millioner kroner for at bringe fodboldspillet i miskredit.

Fortryder ikke hævnakten mod nordmanden

Om to dage kommer anden del af den irske fodboldspillers livshistorie på gaden med titlen 'Roy Keane - The Second Half'.

Og de engelske aviser boltrer sig allerede i bidder fra bogen, der er nøjagtig som Roy Keane var som spiller - konfrontationssøgende. Blandt andet hænger han sin tidligere manager, Alex Ferguson, ud, og så fortæller han udførligt om et slagsmål med Peter Schmeichel.

Læs også

»Der er ting, jeg fortryder i mit liv. Og episoden med ham (Alf-Inge Haaland, red.) er ikke en af dem«, skriver Roy Keane og bringer dermed nyt liv i sagen, hvor nordmanden efter tre knæoperationer måtte opgive karrieren.

Det afslører også den hårde hund fra Manchester Uniteds midtbaneslagsmål, anfører Roy Keane, som en mand med meget specielle æresbegreber.

»Når jeg ser tilbage på tacklingen, så er jeg skuffet over de andre City-spillere. De sprang ikke ind for at forsvare deres holdkammerat«, skriver Roy Keane i sin nye bog.

Læs også

Men den hårde hund var også skuffet over behandlingen af hans åbenhjertighed i den første bog.

»Beskyldningerne efter min første bog gjorde ondt. At jeg skulle have pralet med min tackling for at sælge flere bøger...«, sagde Roy Keane oven på bødestraffen efter den første selvbiografi.

Selvbiografi nummer to er allerede før lanceringen sikker på at sælge godt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden