træfsikker. Leicesters topscorer Jamie Vardy er en af årsagerne til klubbens øjeblikkelige succes.
Foto: Nigel French/AP (arkiv)

træfsikker. Leicesters topscorer Jamie Vardy er en af årsagerne til klubbens øjeblikkelige succes.

Premier League

Kategori C-kampen, der kan afgøre det engelske mesterskab

Leicester kan tage et kæmpe skridt mod det engelske mesterskab, når de i dag har chancen for at sætte Arsenal af.

Premier League

De færreste havde inden sæsonen forventet, at dagens kamp mellem Arsenal og Leicester kunne blive en six-pointer. Særlig en, hvor Leicester kan gøre sig til en overbevisende favorit til at vinde det engelske mesterskab.

Alligevel er det status på en dag, hvor de to klubber ligger inden for en hårsbred på bookmakernes favoritliste til at vinde det engelske mesterskab.

Kampen på The Emirates Stadium i London er en unik mulighed for Leicester til at tage et kæmpe skridt mod et utroligt engelsk mesterskab. Vinder Arsenal, er der kun 2 point mellem de to titelbejlere. Vinder Leicester, er der pludselig 8 point mellem dem.

Leicester kan blive hjulpet yderligere af, at de to nærmeste konkurrenter, Tottenham og Manchester City, senere i dag kan snyde hinanden for point i en direkte duel mellem de to på Etihad Stadium.

Meget kunne pege på, at det er den mest højprofilerede kamp mellem Arsenal og Leicester nogensinde. Et kig på Arsenals hjemmeside viser, at kampen er blevet prissat som en kategori C-kamp, som er den laveste kampkategori. Her sælges billetterne til under halv pris i forhold til A-kampene mod hold som Chelsea, Liverpool eller Manchester United.

I skrivende stund er de billigste billetter, som Politiken har kunnet finde på diverse hjemmesider til den udsolgte kamp, knap 2.000 kroner til kampen mellem ’den evige firer’ og nedrykningskandidaten.

Iagttagere og rivaler har i store dele af sæsonen ventet på, at gassen skulle gå af ballonen for overpræsterende Leicester.

Holdet blev banket på plads af Arsenal efter syvende spillerunde, hvor holdet kunne frygte at synke ned i den kedelige ende af tabellen, hvor holdet af eksperter og bookmakere var spået til at slutte sæsonen. Klubben rejste sig dog efter 5-2-nederlaget og kom ubesejret gennem de næste 10 kampe, mens de kravlede op i den absolutte top.

Leicester har holdt fast

Det tætpakkede juleprogram i England er kendt for at skille fårene fra bukkene. Her lurede endnu et betydeligt hækkeløb for Claudio Raneiris mandskab.

Da englænderne gjorde klar til julekalkunen, kunne fodboldfans med forbløffelse konstatere, at Leicester toppede tabellen, mens en heldig spillefugl kunne glæde sig over at få 5.000 pund ind på kontoen efter at have spillet 5 pund på, at Leicester ville toppe tabellen ved jul.

Efter nytår hang Leicester stadig på i toppen på en 2.-plads bag netop Arsenal.

Nedrykningskandidaterne indledte dog det nye år skidt med 0-0 hjemme mod oprykkerne AFC Bournemouth. Forude ventede hårde kampe mod Tottenham, Liverpool og Manchester City. Det blev til 3 Leicester-sejre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Siden har Leicester for alvor etableret sig som en seriøs bejler til det engelske mesterskab i en sæson, hvor de kun har tabt to ligakampe og sammen med Manchester Citys giganter er det mest scorende hold i ligaen. Samtidig venter der dem et relativt nådigt kampprogram resten af sæsonen, hvor der kun venter ligakampe – og de fleste af dem mod middelmådige modstandere. Det samme kan ikke siges om dagens modstander.

Sultent storhold er under pres

Arsenal jagter deres første ligatitel siden 2004 og har toppet ligaen ad flere omgange i løbet af sæsonen, men har haltet på det seneste, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr i fem kampe. Det sultne storhold har et hårdere slutprogram foran sig end konkurrenten fra Leicester. Om 2 uger venter Barcelona i Champions League, mens The Gunners stadig er med i FA Cuppen og mangler at spille mod tre storhold i ligaen kontra Leicesters to.

Arsene Wengers mandskab, der af sine kritikere hånes som ’den evige firer’, på grund af mange topplaceringer, men få trofæer i de senere år, leverede i 2003-04 en af de mest imponerende ligapræstationer i Premier Leagues historie, da de vandt mesterskabet uden at tabe en eneste kamp. Herefter fulgte 9 magre år med konsekvente topplaceringer, men uden et eneste trofæ.

I 2014 brød The Gunners endelig tørken med et FA Cup-trofæ, som de tog igen sidste år. Men ligatitlen må forventes at være savnet hos det ambitiøse hovedstadshold.

Wenger har brudt med sine traditioner i de senere år ved at spendere store beløb på veletablerede stjerner som Alexis Sanchez og Mesut Özil, der kostede klubben over 650 millioner kroner – knap fire gange så meget som Leicesters seks offensive spillere fra startopstillingen mod Manchester City i sidste spillerunde.

Alligevel har den franske træner forsøgt at lægge presset over på Leicester forud for dagens gyser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»På en uge har Leicester slået Liverpool og Manchester City. Så det betyder pludselig, at de er favorit til det engelske mesterskab«, lød det sidste uge fra franskmanden ifølge The Mirror.

Efter sidste weekends store sejr for Claudio Ranieris usandsynlige titelbejlere sang de tusindvis af tilrejsende Leicester-fans ifølge flere engelske medier, at de ville vinde ligaen.

»De skal blive ved med at drømme. Det er fantastisk«, lød reaktionen fra italieneren ifølge Daily Mail efter en sæson, som indtil videre har overgået de flestes vildeste fantasi. Spørgsmålet er, om hjemmebanefavoritterne fra Arsenal kan give de højtflyvende underdogs en grusom opvågning.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce