Manchester Citys franske Aymeric Laporte fejrer sin scoring.
Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Manchester Citys franske Aymeric Laporte fejrer sin scoring.

Premier League

City snupper førstepladsen fra Liverpool med sejr over Everton

Manchester City var på pointjagt og fik tre med hjem, da Everton blev slået 2-0 på udebane i Premier League.

Premier League

Manchester City svarede igen på Liverpools pointtab forleden i Premier League, da City onsdag fik tre point og overtog ligaens førsteplads.

Det skete med en 2-0-sejr ude over Everton, og dermed nåede City op på 62 point og en bedre målscore end Liverpool, der dog har spillet en kamp færre.

Manchester City ankom til Everton vel vidende, at tre point i topstriden var kravet, efter at Liverpool forleden måtte nøjes med uafgjort mod West Ham.

Med fire nederlag i ligaen indtil nu er der ikke plads til alt for mange svipsere, hvis Josep Guardiola og co. skal genvinde det engelske mesterskab.

Aymeric Laporte havde en enorm mulighed for at heade City foran i første halvleg, men han leverede til gengæld varen i første halvlegs overtid.

Her var stillingen fortsat 0-0, da City fik tilkendt et frispark.

David Silva sendte bolden ind i feltet, hvor den 24-årige basker steg til vejrs og udmanøvrerede fire Everton-spillere i forsvaret, inden han flot headede bolden i mål til 1-0, som blev pausestillingen.

Everton skulle dermed forsøge at finde en vej til at undgå sæsonens nederlag nummer 11 i ligaen.

City erstattede Leroy Sané med Raheem Sterling efter pausen, mens islandske Gylfi Sigurdsson blev sendt i spil efter lidt over en time for Everton.

Hjemmeholdet var mest i boldbesiddelse i anden halvleg, men City var godt organiseret og havde fuldt fokus på tre point. Everton var ikke farlige nok, og så kunne Gabriel Jesus øge til 2-0 efter næsten syv minutters tillægstid.

Dermed kunne gæsterne glæde sig over gensynet med førstepladsen og den helt åbne mesterskabskamp.

Everton derimod må konstatere, at sæsonen indtil videre har budt på ni sejre og seks uafgjorte kampe ud over de 11 nederlag.

Med 33 point på niendepladsen har klubben dermed i øjeblikket langt op til det sjove selskab i Premier League.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce