0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Københavnsk nyklassiker har fjernet restriktioner

Ballade har i en periode gjort det nødvendigt at indføre restriktioner over for tilskuerne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

uro. Tilskueroptøjer, hærværk og voldelige optrin fik både FC København og Brøndby til at indføre restriktioner for udebanefans.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Obligatoriske busture, fingerskanninger, navne på billetterne, ændring af kamptidspunktet og sløjfede udebaneafsnit.

Restriktioner af forskellig art, der blev indført på grund af tilskuerballade, har i en periode gjort det vanskeligt at være tilhænger af FC København og Brøndby, når de to superligaklubber har spillet mod hinanden. Men i aften er restriktionerne ophævet i Parken.

Beslutningen, der er truffet efter dialog mellem klubber, tilhængere og politi, betyder, at der til kampen og fremtidige indbyrdes opgør igen vil være fri adgang til udebanetilskuernes afsnit på stadion.

Upopulære tiltag
Administrerende direktør for FCK, Anders Hørsholt, erkender, at restriktionerne har været et meget omdiskuteret – internt såvel som eksternt – og langtfra populært træk blandt fansene. Direktøren medgiver derfor i et svar via mail, at han helst havde undgået dem, men at de i en periode har været nødvendige, selv om indgrebene blev opfattet som uigennemtænkte blandt de tilhængere, der uforskyldt blev omfattet af dem.

Læs også

»Det vigtigste for FC København vil altid være trygheden. Det var dengang et spørgsmål om sikkerhed, og sikkerhed kommer altså i forreste række. Det skal være trygt for alle at komme til vores fodboldkampe«, siger Anders Hørsholt.

Også Brøndby er positivt stemt
Administrerende direktør for Brøndby IF Tommy Håkansson er også positivt stemt over for at sløjfe restriktionerne og ser frem til et derby som for fem-ti år siden med masser af stemningsskabende opbakning fra fansene.

»Generelt har min holdning været, at vi ikke skal afstå fra muligheden for fanafsnit på nogen som helst Brøndbykamp. Vi skal fremover have vores fanafsnit, når vi er på udebane, uanset det er i Parken eller andre steder«, siger han og mener, at det er overflødigt at evaluere restriktionerne. Han vil hellere se fremad.

Læs også

»Jeg vil gerne tage det positive med. Det er, at vi er tilbage igen. Nu må vi vise klub, fans og politi, at vi er villige til at give det, der skal til, for at det fremover fungerer på den rigtige måde, så vi kommer tilbage til de her store kampe med fyldte stadioner og fantastisk stemning«.

Vigtig dialog med fansene
Netop dialogen med fansene har været central i forhold til at få det store puslespil til at gå op. Og tingenes tilstand synes at være forbedret, mener fanforsker fra Aarhus Universitet, Jonas Havelund. Han påpeger, at man i fremtiden skal være ekstra varsom med at indføre restriktioner, da der sjældent kommer noget godt ud af kollektive sanktioner.

»Da tiltaget med, at der skulle stå et tomt udebaneafsnit, blev indført, blev de af omgivelserne næppe opfattet som andet end en restriktion, der ramte alle de loyale fans, som plejer at følge deres hold på udebane. Det kan delvis opfattes uigennemtænkt, da man i bestræbelsen på at ramme de få ballademagere i stedet rammer flertallet, der godt kan opføre sig pænt«, siger han.

Læs også

Nu ser det ud til, at fanfraktioner fra Brøndby såvel som FCK i samarbejde med klubledelserne og politiet er kommet frem til en løsning, hvor alle parter har givet hånd og ord på at viske tavlen ren og starte forfra.

Ny vilje i fanfraktioner

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter