4-1. Med to mål var Cesar Santin (tv.) medvirkende til en sikker FCK-sejre.
Foto: JENS DRESLING

4-1. Med to mål var Cesar Santin (tv.) medvirkende til en sikker FCK-sejre.

Superligaen

FC København i særklasse slår et hul på 12 point

Med knusende sejr over mestrene holder FCK vinterferie som suverænt tophold.

Superligaen

Da FC Nordsjælland sidste sæson blev dansk mester, havde FC København efter 20 runder et forspring på 4 point, som smuldrede i løbet af foråret.

Nu kan FC København tage på vinterferie med et forspring på ikke færre end 12 point, som det er svært at se resultere i andet end end klubbens 10. danske mesterskab på 20 år.

Forspringet blev udbygget med en stensikker 4-1-sejr over FC Nordsjællands forsvarende mestre i årets sidste kamp for de klubber, der i den forløbne uge også sluttede deres europæiske engagement.

Det hårde program synes at have tæret mest på det unge FC Nordsjælland-hold, der ydermere har været hårdt ramt af skader i midterforsvaret, hvor hverken Ivan Runje eller Jores Okore var til rådighed i dagens topkamp.

FC Nordsjælland stillede derfor med Michael Parkhurst og 18-årige Andreas Maxsø som stopperpar, men det var den normalt sikre ankermand bag de to, der var dagens store synder for udeholdet.

Efter 24 minutter kom Jesper Hansen skævt ud til et højt indlæg, som han tabte, så Thomas Delaney kunne hamre et af sine lidt sjældnere mål i kassen.

Målet var Delaneys første i Superligaen siden 30. juni 2011 - da FCK vandt 2-0 over FC Nordsjælland - og hans blot tredje i alt i den bedste række, hvor han spillede sin 57. kamp.

Så er Cesar Santin en noget mere jævnlig målscorer, men hans mål til 2-0 efter 30 minutter var ikke desto mindre brasilianerens første siden 7. oktober i åbent spil.

Det næste skulle Santin blot vente 14 minutters spilletid på at score.

Selv om Jesper Hansen blev passeret 22 gange i FC Nordsjællands seks Champions League-kampe, var målmanden generelt sit holds bedste, men i dagens topkamp var han noget mere uheldig.

Efter 51 minutter var det et decideret drop af Jesper Hansen, der førte til 3-0-målet.

Jesper Hansen lod en harmløs bold smutte mellem de sæbeglatte handsker, så Cesar Santin nemt kunne heade bolden de sidste meter ind over målstregen.

FC Nordsjælland havde haft et par nårgående frispark, hvor Mikkel Beckmann to gange snittede overkanten af overliggeren bag Kim Christensen, men med 3-0-målet var kampen nærmest afgjort.

Alligevel formåede FC Nordsjælland at skabe hektik i den sidste fjerdedel af kampen, efter Mikkel Beckmann havde udnyttet et straffespark, begået af Kris Stadsgaard mod Mark Gundelach.

Temperamentet flammede, Anders Christensen fik advarsel for et groft frispark mod Thomas Kristensen, der selv får advarsel for at skubbe synderen i brystet, og Kris Stadsgaard var heldig med at slippe for følgestraf, da han udtrykte sin frustration over det dømte straffespark.

Jesper Hansen var til gengæld chanceløs, da Andreas Cornelius sluttede sit forrygende fodboldefterår af med et klassisk FCK-mål.

På et højt indlæg fra Lars Jacobsen til bageste halvdel af feltet pandede den 19-årige angrebskomet sin 14. scoring i denne sæson i kassen som punktum for sit store gennembrud.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce