Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Truet. Sidstepladsen i Superligaen efter 21 kampe er aldrig vendt af en træner, der har siddet en hel sæson, så Auri Skarbalius har chancen for at gøre noget, ingen andre har gjort.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Truet. Sidstepladsen i Superligaen efter 21 kampe er aldrig vendt af en træner, der har siddet en hel sæson, så Auri Skarbalius har chancen for at gøre noget, ingen andre har gjort.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Historikken er benhård: Kun trænerfyring kan redde Brøndby

3 gange ud af 17 har nummer sidst klaret frisag i Superligaen - alle med ny træner.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med Esbjergs 2-1-sejr over AGF mandag aften blev Brøndby isoleret i bunden af Superligaen, og skal man tro den nyere fodboldhistorie, er en fyring af træner Auri Skarbalius den eneste redning for den tidobbelte mesterklub.

Med 12 spillerunder tilbage har Brøndby 4 point op til både Silkeborg på 11.-pladsen og Sønderjyske på den rigtige side af nedrykningsstregen, og Brøndby kan finde trøst i, at der skam er andre, der har vendt sådan en situation til endnu en sæson i Superligaen.

Tre redninger med ny træner I 17 sæsoner med 33 spilerunder i Superligaen er det sket tre gange, at nummer sidst efter 21 spillerunder har undgået nedrykning:

AB gjorde det i 1997, Viborg gjorde det i 2003 og AaB gjorde det så sent som for to år siden.

Men en ting forbinder de tre overlevelsesaktioner i løbet af de sidste 12 kampe; alle tre klubber fyrede træneren i løbet af sæsonen!

Christian Andersen reddede AB
I 1996 fyrede AB Tonni Nielsen i vinterpausen og erstattede ham med Christian Andersen, da AB efter 18 runder var sidst med 15 point og var 1 efter FC København og Hvidovre.

AB indledte forårssæonen med en udesejr på 1-0 i Viborg, men var efter 21 runde fortsat på sidstepladsen.

5 sejre i de sidste 12 kampe var dog rigeligt til at redde AB, der med 36 point sluttede 7 point foran Viborg og 10 foran Hvidovre på de to nedrykningspladser.

Viborg gik fra 12.- til 8.-pladsen
Endnu mere overbevisende var den redningsaktion, Viborg gennemførte i foråret 2003.

Viborg lå sidst efter 21 runder med 2 point op til AGF på 10.-pladsen og efter to gange 0-0 blev Søren Kusk fyret som træner, da Viborg var uden sejr i de seneste 6 kampe.

Svenskeren Benny Lennartsson tog over og debuterede med en 5-1-sejr på udebane over Esbjerg på blandt andet fire scoringer af Søren Frederiksen, og med kun yderligere 2 nederlag i sæsonen sluttede Viborg som nummer 8 med 7 point til Silkeborg og 16 point til Køge på nedrykningspladserne.

AaB indhentede 6 point
Kent Nielsen startede derimod med et nederlag, da han i efteråret 2010 overtog Superliga-bundholdet AaB efter den fyrede Magnus Pehrsson i AaB.

LÆS ARTIKEL

AaB var fortsat på sidstepladsen efter 21 runder, hvor situationen faktisk var endnu værre end Brøndbys nuværende med et hul på 6 point op til FC Nordsjælland på 10.-pladsen.

Det endte dog lykkeligt for AaB, men først efter et nervepirrende drama på sidste spilledag.

AaB tabte i Parken 2-0 til FC Københavns forlængst kårede mestre, men da Tim Janssen i 89. minut udlignede til 2-2 for Esbjerg mod Randers FC sendte de begge klubber ned i 1. division med en slutstilling, der hed AaB 35 point, Randers FC 34 og Esbjerg 33.

LÆS ARTIKEL

Ove Christensens bravour-nummer

Dermed røg Randers FC ned året efter en anden fuldstændig vanvittig redningsaktion - der ligeledes havde baggrund i en trænerfyring.

I efteråret 2009 blev John 'Faxe' Jensen fyret efter 11 spillerunder, da Randers FC havde fået 2 point.

LÆS ARTIKEL

Afløseren Ove Christensen prøvede først at vinde i årets sidste kamp i 18. spillerunde, da Randers FC var 14 point efter Sønderjyske på 10.-pladsen.

I en fantastisk forårssæson var Randers FC ubesejret i de første 14 kampe, og forårets eneste nederlag i sidste kamp mod Brøndby fik ingen konsekvens, fordi AGF samtidig tabte 3-0 hjemme mod OB og fulgte med HB Køge i 1. division.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden