REDNINGSMAND. Fire spillere mødte deres tidligere klub i Parken, og Jesper Christiansen overstålede både holdkammeraten Michael Silberbauer og FCK's to tidligere OB'ere, Lars Jacobsen og Rurik Gislason.
Foto: LARS POULSEN

REDNINGSMAND. Fire spillere mødte deres tidligere klub i Parken, og Jesper Christiansen overstålede både holdkammeraten Michael Silberbauer og FCK's to tidligere OB'ere, Lars Jacobsen og Rurik Gislason.

Superligaen

FCK bremset af en tidligere holdkammerat

Jesper Christiansen var målmanden bag OB's ene point i Parken.

Superligaen

Kampen om det danske mesterskab fik en ekstra snert af spænding, da førerholdet FC København skuffende spillede 1-1 mod OB i Parken.

FCK's forspring i toppen af Superligaen var tidligere i dag blevet reduceret til seks point, da FC Nordsjælland på udebane havde slået AC Horsens med 2-0. Med FCK's ene point lyder forspringet nu på syv point.

Forspringet er syv point Og med udsigt til en intern duel mod FCN i Farum i den kommende spillerunde, var det tredje pointtab på stribe meget ubelejligt for FCK.

Og det er i hvert fald en kende for tidligt at placere guldet hos FCK. I sidste sæson ødslede FCK et lignende forspring væk, og vurderet ud fra FCN og FCK's modsatrettede formkurver, så kan alt som bekendt ske i fodbold.

FCK burde dog havde vundet kampen mod OB. Hjemmeholdet styrede begivenhederne i størstedelen af kampen.

Foran på et frispark
I første halvleg stod der FCK på det hele, men det var alligevel OB, der efter 37 minutter scorede halvlegens eneste mål.

Den norske back Espen Ruud bragte OB foran 1-0 på et direkte frispark ved at sparke under en hoppende FCK-mur.

Frisparket var begået mod Bashkim Kadrii, som dermed forvandlede sig selv fra OB-skurk til helt på få minutter.

Kort forinden havde Kadrii nemlig begået et straffespark, men det brændte Cesar Santin, som tilmed blev grebet ud af OB-keeper Jesper Christiansen, der tidligere har spillet i FCK.

Overlistet af en back
Den brasilianske angriber havde ud over det brændte straffespark flere oplagte muligheder for at score i kampen, men alle forsøg blev misbrugt på det skammeligste.

FCK'eren Pierre Bengtsson udlignede dog til 1-1 kort inde i anden halvleg, da den svenske venstre back smukt fik udplaceret Jesper Christiansen med et langskud.

Og så var der håb om tre point for FCK, men dertil var skarpheden ikke god nok, og især Rurik Gislason og Thomas Delaney skal øve afslutninger foran mål.

Cornelius blev holdt nede

OB's midterforsvarere Daniel Høegh og Anders Møller Christensen tog sig effektivt af FCK-angriberen Andreas Cornelius, som for en sjælden gangs skyld havde det svært i luften.

FCK har med det uafgjorte resultat ikke vundet i de seneste tre kampe, og FCN kan med rette kalde sig selv alvorlige titelforfølgere.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden