DUKKERT. Kasper Kusk (t.h. ) og Nicolaj Thomsen køler af i swimmingpoolen efter dagens træning i Portugal.
Foto: Anders Kjærbye

DUKKERT. Kasper Kusk (t.h. ) og Nicolaj Thomsen køler af i swimmingpoolen efter dagens træning i Portugal.

Superligaen

Publikumsyndlingen i AaB er blevet en vigtig pointspiller

Kasper Kusk har ikke det store hastværk med at forlade Aalborg og komme til udlandet.

Superligaen

Kent Nielsen er glad for at se fotografen tage fat i Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen efter træningen, hvor AaB-spillerne har terpet dødbolde og haft en række taktiske øvelser på træningsbanen tæt på hotellet, der er Aalborg-klubbens base i forbindelse med træningslejren på den portugisiske sydkyst. De to pynter virkelig på holdet, der har en pokalkvartfinale mod AGF foran sig inden længe og skal ind i superligaforåret og forsvare andenpladsen.

Vi skal have nogle billeder af de to unge offensivspillere, som har betydet så meget og spillet så godt i efteråret, da AaB-kollektivet vel overpræsterede, henrykkede mange fodboldelskere og især de lokale fans med en frisk, optimistisk og angrebslysten attitude.

AaB-træner Nielsen vidste ved indgangen til vinterens transfervindue, at især Kasper Kusk var – og er – en spiller, som mange større klubber i ind- og udland har højt på ønskesedlen. Kent Nielsen bad til, at han kunne få lov at beholde Kusk, Thomsen og de andre stamspillere og slap med kun at miste den stopperen Lasse Nielsen.

FCK I ALGARVE

Brøndby bevægede sig langt frem og også længere, end reglerne tillader, med en henvendelse til Kusk-lejren for at forhøre sig om pris og forhold i den 22-årige landsholdsspillers kontraktforhold. Det kan ende med en advarsel eller en DBU-straf til klubben på Vestegnen, som burde have henvendt sig direkte til AaB.

Sagen er, at Kasper Kusk har halvandet år tilbage af sin AaB-kontrakt, og han er – forklarer han – lykkelig for at skulle spille videre i Aalborg.

»Det er selvfølgelig meget smigrende, at der bliver snakket og skrevet en del om mig i medierne, og der spekuleres i, om jeg skal til den ene eller anden klub. For nogle år siden var jeg meget tilbageholdende som person, en typisk nordjyde med stor ydmyghed, der helst ikke ville træde frem foran de andre. Men jeg synes, at jeg har gjort mig fortjent til god omtale, og at jeg er blevet modnet som menneske og spiller og har fået meget mere selvtillid«, siger Kasper Kusk.

AaB eller en klub i udlandet
»Selvfølgelig vil jeg også gerne til udlandet. Jeg tror ikke, at jeg skal skifte til en anden dansk klub. Jeg tænker på både Holland og Frankrig, hvor mange danske spillere har gjort og gør det godt. Men det haster ikke«.

»For det er så spændende at være på et AaB-hold, som har udviklet sig meget. Vi er måske ikke så fysisk stærke som FCK, FCM og Brøndby – på papiret har de alle tre vel en bedre trup end os – men spillemæssigt har vi lagt meget på. Vi er især blevet meget bedre til at flytte bolden hurtigt rundt og gøre det godt mod hold, der står langt tilbage. Det viste vi bl.a. i 5-0-kampen mod Viborg«.

Kasper Kusk spillede sin allerbedste superligakamp, mener han selv, da AaB slog Randers FC 4-1, og han scorede tre gange.

»Som kantspiller er jeg godt tilfreds med at have lavet ni mål i efteråret og haft to assister«.

Kent Nielsen: »Kasper har bevæget sig fra at være en publikumsspiller, der kunne lave mange smarte og elegante ting (mens træneren gerne havde set, at det førte til noget mere), til at være en pointspiller. Han scorer flittigt nu. To assister er måske ikke meget. Men han har været med i mange flere scoringer, fordi han bevæger sig mere ind i ’minefeltet’, trækker modstandere til sig og skaber åbninger til medspillerne«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Med AaB i Europa
Kasper Kusk husker, at AaB’erne, da Superligaen startede i juli, ikke var helt klar over, hvor de stod, og hvad sæsonen ville byde på. Hvor gode var de?

»Kan vi holde andenpladsen, vil det være fantastisk. Meget afhænger af starten, hvor vi lægger ud mod Brøndby og derefter spiller pokalkvartfinale i Aarhus«, funderer han.

Målsætningen er, at AaB kvalificerer sig til europæisk deltagelse i næste sæson, siger Kent Nielsen.

Kasper Kusk og den meget talentfulde Nicolaj Thomsen var de to AaB’ere, der var på banen i alle 18 efterårskampe i den bedste række. At de også kan være med i de 15 i foråret, er meget vigtigt for Kent Nielsen, holdet og alle AaB’ere.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce