Comeback. Morten 'Duncan' Rasmussen (i midten) var tilbage i AGF-trøjen. Han kom til afslutninger, men fik ikke scoret.
Foto: LARS POULSEN

Comeback. Morten 'Duncan' Rasmussen (i midten) var tilbage i AGF-trøjen. Han kom til afslutninger, men fik ikke scoret.

Superligaen

Superligaen åbner med fire mål og et lille AGF-kollaps

AGF førte 2-0 i Odense mod OB, men fik ikke tre point med hjem.

Superligaen

Glen Riddersholm, mestertræneren, der gjorde comeback i Superligaen efter at have været væk siden 7. juni sidste år, da han ’spillede’ sin sidste kamp med FC Midtjylland, havde sat sine AGF-spillere perfekt op til forårspremieren mod OB i Odense.

Men kollega Kent Nielsen var lige så dygtig til at få sit OB-mandskab op i gear med en bedre indstilling efter pausen end i de første 45 minutter. Og derfor blev det en afvekslende, spændende og helt åben dyst i Odense.

Måske var Riddersholm mere skuffet over resultatet 2-2 end Nielsen, og det var også mærkeligt, at århusianerne gik i stå efter at have lignet sikre vindere.

Men AGF-mandskabet bliver helt sikkert stærkere i offensiven med Morten ’Duncan’ Rasmussen tilbage i klubben, hvor debuterede som superligaspiller og scorede 28 mål i 103 kampe, inden han i vinterpausen 2005/2006 skiftede til Brøndby.

BAGGRUND

Det så vi især i de første 45 minutter, da det var aldeles tydeligt, at der med Riddersholm er kommet et meget tydeligt skifte i AGF’s spillestil.

Lange bolde op til ’Duncan’ var opskriften på at skræmme fynboerne, fordi angriberen, der vil være kandidat til den første landsholdstrup, som Åge Hareide udtager, fylder så meget som afslutter og opspilstation.

OB’erne vidste, hvad AGF ville gøre for at sætte ’Duncan’ op. Men de kunne ikke holde ham nede, og kun fornemt målmandsspil af OB-debutanten Sten Grytebust hindrede, at manden, der har lavet 115 mål i alt i Superligaen, kom på scoringslisten.

Til gengæld skabte han plads til medspillerne og var så stærk i luften, at hans hovedspil førte til flere chancer. Derfor kunne AGF gå til pausen med en overbevisende 2-0-føring.

Elmar Bjarnason lavede sit første mål for Aarhus-klubben til 1-0, og debutant-stopperen Niklas Backman headede 2-0-føringen ind. AGF’erne dominerede totalt før pausen mod et hjemmehold, der intet havde at byde på i offensiven og gav en lille opvisning i dårligt forsvarsspil.

Glen Riddersholm kunne, halvvejs, være meget tilfreds. Den direkte spillestil, som har afløst en spillemåde med mange afleveringer i opspillet, førte til mange afslutninger og chancer.

OB-fansene var dybt skuffede og piftede, da spillerne gik til pausen – og fra første fløjt i anden halvleg så de et forvandlet fynsk hold, der ville og kunne noget.

Rasmus Falk, der skifter til FCK til sommer, fik mere plads til sine driblinger, Anders K. Jacobsen flyttede sig bedre og hurtigere i front, og OB’s midtbanespil blev langt mere dynamisk og kraftfuldt. Anders K. Jacobsens reducering og Mathias Greves udligning – på oplæg fra Jakobsen – var en logisk udvikling i den medrivende og meget underholdende forestilling.

Der var store chancer i begge ender i slutfasen, men uden udbytte – og AGF har stadig ikke vundet på udebane i Superligaen siden 17. marts 2014.

Quiz:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce