Måååååål. Santander (i midten) og Jørgensen (tv) scorede de to mål for Superligaens tophold.
Foto: JENS DRESLING

Måååååål. Santander (i midten) og Jørgensen (tv) scorede de to mål for Superligaens tophold.

Superligaen

Ny FCK-målmand var arbejdsløs i favoritsejr

Robin Olsen havde en rolig debutoptræden, da FC Københavns favoritter slog Esbjerg 2-1. FCK har spillet 25 hjemmekampe i Superligaen på stribe uden nederlag.

Superligaen

FC København fejrede et lille jubilæum i Parken med 2-1-sejren over Esbjerg. Det var 25. hjemmekamp i træk uden nederlag for FCK’erne, der senest tabte i Superligaen foran eget publikum 15. august 2014, da FC Midtjylland vandt 2-1. Fem dage forinden havde oprykkerne Hobro sensationelt vundet 5-0 i Parken. Jonas Dal var Hobro-træner dengang.

Nu har Jonas Dal ansvaret for et Esbjerg-hold, der bed godt fra sig mod FCK’s favoritter. Men københavnerne var bedst. De skabte flest chancer og havde godt styr på defensiven, og FCK-holdet var i god balance hele vejen igennem mod den fortjente 2-1-sejr.

Fra start havde FCK’erne initiativet mod et Esbjerg-hold, der bestræbte sig på at optræde i en kompakt organisation, så der blev mindst mulig plads for hjemmeholdet at kombinere på fremad banen. Og gæsterne var indstillet på at fighte og gå hårdt ind i nærkampene mod de fysisk stærke københavnere.

Comeback-manden Jesper Jørgensen, der er tilbage i Esbjerg efter nogle sæsoner i Belgien, lå godt på den centrale midtbane og var med fornuftige placeringer med til at gøre det svært for FCK’erne at skabe chancer i den første halve times tid.

Fodboldredaktøren:

Men der manglede konsekvens i Esbjergs opdækning, både ude i siden, hvor fra Kasper Kusk fik plads og tid til et indlæg, og inde i feltet i situationen, da Federico Santander – som holdt Andreas Cornelius ude på bænken - kastede sig frem og hovedstødte 1-0-bolden i nettet.

[stilling]

[kommende]

Ståle Solbakkens mandskab optrådte med selvtillid, men oppe foran virkede Nicolai Jørgensen til tider noget frustreret og løb flere gange ind i offside-positioner. De fleste ventede dog nok på en 2-0-scoring, da Esbjerg gik til modangreb.

Mick van Burens centring ind foran mål skulle den debuterende FCK-stopper Erik Johansson havde afværget bedre, end han gjorde ved at sende bolden ud til allroundspilleren Bjørn Paulsen. Paulsen fik udlignet med et skud, som FCK-anfører Thomas Delaney rettede af. Og derfor var debutantmålmand Robin Olsen, der har afløst den langtidsskadede Stephan Andersen, chanceløs.

1-1

FCK-holdet kunne ikke give opvisning i elegant og smart spil, og bl.a. Kasper Kusk havde det svært ude i højre side, men der var vilje og kraft i præstationen. William Kvist og Thomas Delaney havde godt styr på tingene midt på banen, og backerne Peter Ankersen og Ludwig Augustinsson forsøgte ofte at komme med frem og give opspillet bredde.

Og det var Peter Ankersen, der lagde den bold ind, som Nicolai Jørgensen headede i mål til 2-1, en scoring efterfulgt af vestjyske protester. På tv-billeder kunne man se, at Nicolai Jørgensen, da han sprang op til indlægget, havde to hænder i ryggen på Esbjerg-stopper Daniel Stenderup.

Robin Olsen fik en meget rolig debutoptræden mellem stængerne hos FCK, der uden det store besvær holdt fast i føringen og kunne have øget til 3-1 på et par gode kontrachancer, som på grund af manglende koncentration, bl.a. hos Nicolai Jørgensen, ikke blev udnyttet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce