Fans. Der var ingen åben kritik af Brøndbyledelsen fra fans på lægterne i går.
Foto: Jens Dresling

Fans. Der var ingen åben kritik af Brøndbyledelsen fra fans på lægterne i går.

Superligaen

Kulisseballaden skyggede for fodbolden

Der er kaos-tilstande i Brøndby og Randers, der tørnede sammen i en kamp, som handlede om mere end fodbold. Med sejr tog Brøndby et skridt væk fra balladen.

Superligaen

Det skingre hvin af en trillefløjte har vel sjældent lydt så skønt i Jan Bech Andersens ører som i går. Da dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen lidt før klokken 18 blæste superligakampen mellem Brøndby og Randers af, skinnede tallet 1 ud for hjemmeholdet på måltavlen, mens der stod 0 ved gæsterne.

Det var, som om selve hvinet pustede liv i den solbadede Brøndby-formand på stadionets ene langside. Mundvigene trak sig ud og lod tænderne galopere frem i et bredt smil, mens den jakkeklædte Jan Bech Andersen rejste sig op og bjørnekrammede sin sidemand. Det samme gjorde de gulklædte spillere på banen. Samtidig bøjede gæsterne fra Randers sig forover, hvilede hænderne på knæene, rystede på hovedet og ærgrede sig over, at de ikke havde fået den sejr, som også de havde så hårdt brug for.

Længe stod formanden og klappede ad målscorer David Boysen og resten af Brøndby-gutterne, der havde sikret den smalle triumf – vel vidende, at sejre nok er det eneste, der kan skabe orden i det kaos, han selv har forårsaget.

1-0

»Selvfølgelig har vi tænkt over, hvad der er sket, men vi vil kæmpe for Brøndby og fokusere på at spille fodbold. Derfor er vi så glade for de tre point«, sagde landsholdsbacken Riza Durmisi, efter at hans klub havde spillet sig ned på ét points afstand af sølvpladsen.

Under profilnavnet ’Oscar’ har Jan Bech Andersen kritiseret spillere, tidligere sportschef Per Rud og træner Thomas Frank i ganske ublu vendinger – derfor sagde Thomas Frank op i onsdags, så det var Auri Skarbalius, der styrede Brøndby-holdet i går. En af de mest udstillede spillere har været Johan Elmander, men han havde ingen ord at sige om hele miseren:

»Det synes jeg ikke, der er nogen grund til. Hvorfor skulle jeg gøre det? Nu snakker jeg kun fodbold«, sagde svenskeren.

Formandens lange dag

På grund af ’Oscargate’ var Jan Bech Andersens dag på Brøndby Stadion én lang bodsgang. Længe før kampstart holdt han møde med en gruppe fans, der ganske enkelt skældte ham ud for at skabe yderligere uro i en klub præget af højlydt kulisseballade. Derefter kom turen til sponsorerne i stadionets to lounger, opkaldt efter to af klubhistoriens største koryfæer: Kim Vilfort og Michael Laudrup.

»Folk, der kender mig tæt, ved, at jeg er sindssygt passioneret, engageret og et meget ærligt menneske i alt, jeg gør. Men i den her uge kom det frem, at jeg har været mere passioneret og ærlig, end godt er i min position«, sagde Jan Bech Andersen til repræsentanterne for de sponsorer, som den økonomisk trængte fodboldforretning har så hårdt brug for.

»Dybt fra hjertet: Undskyld. Hav en god kamp«, sluttede han. I salen holdt de inde med at spise kylling, kartofler og sovs for i stedet at applaudere formandens ord. Så tog dagens stadionvært mikrofonen:

»Nu fokuserer vi på kampen mod Randers. De har jo også deres udfordringer«.

Ja, tilstanden i den kronjyske klub er stort set lige så kaotisk som i Brøndby, efter at Christian Keller har fundet sammen med holdkammeraten Jonas Borrings kone. Snart ekskone. Det har gjort mange i truppen vrede. Derfor har træner Colin Todd taget anførerbindet fra den skaldede midtbanespiller, der heller ikke var blandt de udtagne spillere til gårsdagens kamp. Det samme gjaldt Borring, der har udtalt, at han ikke ønsker at optræde for Randers, så længe Keller er i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg tror da, at størstedelen af Danmarks befolkning sympatiserer med Borring, og det gør vi også i truppen. Men jeg er ansat til at spille fodbold, så det må være op til ledelsen at finde ud af, hvad der er bedst for klubben«, sagde Alexander Fischer – mens ledelsen endnu ikke ved, hvad den skal stille op med de to spillere.

Sjældent har en superligakamp handlet så lidt om fodbold. Og så alligevel. For netop i uroen er det rart at klynge sig til selve sporten, som Brøndbys nyforfremmede sportsdirektør, Troels Bech, også gav udtryk for i sin tale til sponsorerne.

»Jeg ved ærligt talt ikke, hvordan jeg skal kommentere på alt det her. Selv om jeg har brugt 35 år – og det er mange – på at være i dansk professionel fodbold, så har jeg måttet lede længe efter, hvordan det nu er, vi plejer at gøre i sådan en situation, hvad enten det er i Randers eller her. Der er ikke rigtig nogen præcedens hos mig«, sagde han og tilføjede:

»Havde det da bare været en stripper på træningsbanen, så havde jeg vidst, præcis hvad vi skulle gøre, for det har jeg prøvet før«.

Havde det da bare været en stripper på træningsbanen, så havde jeg vidst, præcis hvad vi skulle gøre

Salen grinede. Og nikkede, da Troels Bech snakkede om at »rykke tættere sammen i modgang«, for »det kendetegner stærke enheder som Brøndby«.

Sammenhold på begge sider

Netop det illustrerede spillerne også, da kampen endelig skulle til at starte. På hver sin banehalvdel smeltede gutterne fra Brøndby og Randers sammen til en gul og en sort klynge som for at vise omverdenen, at de står sammen. Også hjemmeholdets fans bidrog. Selv om mange af dem mener, at Jan Bech Andersen har »fucket op«, som de siger, er de også så trætte af kulissestøj, at de ikke ønsker at bidrage til uroen. Derfor vajede ingen bannere om ’Oscar’s skriverier i den kølige forårsluft. Ingen smædesange om formanden. Bare klubkærlig rungende fællessang som:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Hop nu, hvis I elsker Brøndby IF«, »lige meget hvad der sker, så står vi stadig her« og »jeg var lige kommet til verden, da min far så på mig, og han sagde – du skal leve og kæmpe for Brøndby, det skal være din æressag«.

Det gjorde de så og spillerne det samme. Begge hold knoklede, men på en passende grågrumset bane var spillet for det meste lige så grimt som hændelserne i kulissen. På den måde gjorde spillerne ikke meget for, at fodbolden skulle overtage dagsordenen – også målet var en smule uelegant, da en fri David Boysen med en stiv tå prikkede bolden forbi målmanden, bedst som den var ved at løbe fra ham.

Men det var de gulklædte spillere, de 12.350 tilskuere og ikke mindst Jan Bech Andersen formentlig ligeglade med, da trillefløjtens skingre hvin lød.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce