<cutline_leadin>MÅLFARLIG.</cutline_leadin> Både Federico Santander, der nettede to gange, og de andre FCK-offensivspillere var aggressive, hurtige og målsøgende i den festlige forestilling i Parken.
Foto: Lars Poulsen

<cutline_leadin>MÅLFARLIG.</cutline_leadin> Både Federico Santander, der nettede to gange, og de andre FCK-offensivspillere var aggressive, hurtige og målsøgende i den festlige forestilling i Parken.

Superligaen

Fodboldredaktøren: FCK's overfaldstaktik bør inspirere landsholdet

Åge Hareide vil se VM-holdet spille på samme måde som FC København.

Superligaen

FCK-mandskabet, som nu har ødelagt spændingen i toppen af landets bedste fodboldrække og leverede en imponerende magtdemonstration med styrke og flot spil i 6-2-kampen mod AaB, har slet ikke endnu format som det guldhold, der i 2010-11 vandt Superligaen med et rekordstort pointforspring til andenpladsen.

Men Thomas Delaney og Co. er bare tre kampe i Parken fra at kunne overhale 2011-mesterholdet, der har klubrekorden med en serie på 28 superliga-hjemmekampe i træk uden nederlag. Og som FCK’erne udstråler enorm selvtillid, spilleglæde og optimisme nu, er det jo bare et spørgsmål om, hvor suverænt mesterskabet bliver vundet.

De aalborgensiske boldspillere, der i mange kampe har vist supergodt spil, blev brutalt nedlagt af et hjemmehold, som fik stor succes med en aggressiv overfaldstaktik med et højt pres. AaB’erne blev presset bagud og så skræmte ud i den indledende fase, hvor FCK’erne vandt nærkampene og tvang modstanderne til at lave store fejl. De blev straffet prompte med to hurtige scoringer, der viste, hvem der bestemte, og 2-0-føringen lagde op til en forrygende, underholdende forestilling, en af sæsonens allerbedste kampe.

Spektakulære scoringer

Næppe mange har beskyldt FCK for at spille champagnefodbold gennem sæsonen. Vi har lovprist københavnernes stabile, solide og effektive spil. I aftes gav de en opvisning i hurtigt, opfindsomt og direkte angrebsspil – vel sådan, som den nye landstræner Åge Hareide gerne vil se landsholdet spille. Spil med mange løb og afleveringer i dybden, masser af bevægelse foran manden med bolden.

[stilling]

[kommende]

Så snart bolden var erobret midt på banen, så man i de bedste perioder af kampen tre-fire FCK’ere storme fremad i kanalerne op gennem AaB-forsvaret. Mange af FCK-scoringerne var spektakulære, der var masser af afslutninger, og gæsterne bidrog til underholdningen ved at reducere et par gange. Det betød, at Ståle Solbakken så lidt sur ud. Sådan er det jo med trænere. Uanset hvordan det går, kan de altid finde noget at kritisere – og der manglede da også af og til lidt koncentration og opdækningsdisciplin foran den, igen, velspillende Robin Olsen i målet.

Men tilskuerne var ligeglade, for det var en herlig, medrivende forestilling, bare ikke for AaB-fansene.

Nicolai Jørgensen på toppen

Nicolai Jørgensen var så fræk, udfordrende og kraftfuld i sit spil, hurtig og målfarlig, at han var umulig at tæmme. Kasper Kusk viste sin fine sparketeknik og spilintelligens, Delaney overmatchede Rasmus Würtz på midtbanen, hvor William Kvist læste spillet godt, afleverede fint og ikke for meget bagud. Federico Santander strålede som dobbelt målscorer og en angriber, som har så mange kræfter, at han på de gode dage ikke er til at holde nede. Og alle FCK’erne arbejdede hårdt.

Nu har SønderjyskE, ni point bagefter, overtaget andenpladsen. Haderslev-holdet, der har hentet flest point af alle på udebane, kommer i Parken 3. april.

Om FC Midtjyllands mestre igen hægter sig på i medaljestriden, ser vi i aften på MCH Arena, hvor Jess Thorups mandskab er tårnhøj favorit mod de kommende nedrykkere fra Hobro. FCM-træneren, der til undren for mange på skift har holdt landsholdsspillerne Pione Sisto og Jakob Poulsen ude af startopstillingen og byttet flittigt rundt på angriberne, skal ramme ’den rigtige opstilling’ nu. Ellers vokser kritikken af hans dispositioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ove Pedersens Hobro-spillere, der er mentalt hårdt ramt efter 0-6-dukkerten mod Viborg, tager til Herning for at lave en præstation, hvor de skal være taktisk dygtigere end hjemmeholdet. FCM har jo klart den bedste trup og de bedste spillere, som Ove Pedersen konstaterer.

Alt andet end en hjemmesejr vil være en overraskelse og en stor midtjysk skuffelse. »Vi har været dårlige og ustabile«, erkender Jakob Poulsen og siger, at han er glad for, at Brøndby og Randers FC på det seneste har ’stjålet’ alle overskrifterne, så medierne ikke har gravet så meget i FCM’s resultater og præstationer. Kun to point i de seneste fem superligakampe, ligesom Hobro, er ringe.

AaB må håbe på en pokalfinale

FCM jagter en toptre-plads og kan koncentrere sig om Superligaen. FCK og AaB har også pokalturneringen at tænke på. FCK møder Randers FC i kvartfinalen på onsdag aften, når Ståle Solbakken antagelig vil spare nogle af stamspillerne for 90 minutters kamp.

AaB’erne må tænke tilbage på, at de slog FCK i pokalfinalen 2014, da de også blev danske mestre. Men i Superligaen taber de ’altid’ i Parken, hvor DM-trofæet skal overrækkes til anfører Thomas Delaney efter sidste kamp.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce