Målmand Thomas Nørgaard var blandt Silkeborgs profiler i 0-0-kampen mod Viborg.
Foto: Gregers Tycho

Målmand Thomas Nørgaard var blandt Silkeborgs profiler i 0-0-kampen mod Viborg.

Superligaen

Nedrykningsdysten: Der tegner sig et klart billede af holdene i problemer

Viborg og AGF synker mod bunden, mens Silkeborg og AaB er tæt på overlevelse.

Superligaen

Der hvilede en særlig ro over Peter Sørensen. Med rank ryg besvarede den skaldede Silkeborg-træner hvert eneste spørgsmål med en overskudsmættet lethed og kunne dårligt sammenflette en sætning uden at smile undervejs, smågrine eller runde den af med et glimt i øjet. Han var inkarnationen af at være »tilfreds«:

»Jeg er tilfreds med det meste af vores spil i de her kampe«, sagde han det ene øjeblik, før han det næste spurtede over et »vi kan være tilfredse med antallet af point« og nåede i mål ved at konkludere, at »vi overordnet set er meget tilfredse«.

Sådan. Peter Sørensen havde da også god grund til at være »tilfreds«, efter at han i dag havde set sit mandskab spille 0-0 ude mod Viborg. For det første er han lettet over at være blevet frifundet i en sag om vold mod hans ekskone, og for det andet klarer hans hold sig vældig godt i Superligaens nedrykningsspil. Mens AaB, AGF og Viborg har tabt på skift, er Silkeborg fortsat ubesejret i den ene pulje, nu hvor halvdelen af opgørene er overstået.

»Vi har spillet tre kampe, to af dem på udebane, har endnu ikke tabt og har hentet fem point«, opsummerede Peter Sørensen, før han – selvfølgelig – nåede frem til, at »det kan vi godt være tilfredse med«.

Den realistiske tilgang

At han holdt sig til netop det begreb handlede næppe bare om, at det var ganske rammende, men måske også at han ikke vil tage munden for fuld. At han ikke ønsker at italesætte, hvor tæt Silkeborg egentlig er på at redde sig endnu en sæson i Superligaen.

Ikke nok med at den midtjyske klub har de mest stabile resultater af de fire hold i puljen – den har også seks point ned til de to bundpladser, der giver adgang til de nervepirrende playoffkampe om nedrykning, mens de to bedste får mulighed for at spille med om en plads i Europa. Det står klart, efter at AGF i går tabte 1-0 til AaB og nu styrer mod skæbnedysterne sammen med Viborg.

Med andre ord kan Sørensens spillere potentielt sikre sig overlevelse med en sejr i næste kamp, ligesom AaB kan. Efter 10 runder af sæsonen lå silkeborgenserne sidst med bare 7 point og snart sagt alle dømte dem nede – men siden har de imponeret gang på gang. Alligevel insisterer træneren på fortsat at være »realistisk«.

»Der er stadig ni point at spille om i puljen, og vi møder hinanden indbyrdes. Så når jeg bare siger, at jeg er tilfreds, er det ikke, fordi jeg er påpasselig, men realistisk og nøgtern. Derfor siger jeg: Jeg er tilfreds med de første tre kampe, tilfreds med resultaterne, og jeg hæfter mig også ved, at vi mod Viborg så nogle af de spillere, der ikke har toppet i nyere tid, være bedre end længe«, sagde Peter Sørensen.

Viborg-træner er fortsat rolig

En af dem var nok Robert Skov. Den talentfulde offensivspiller har haft et tungt forår, men var i dag en konstant trussel mod Viborg – da han endelig dukkede op på banen efter 25 anonyme minutter i starten. I anden halvleg var han tæt på at sikre gæsterne fra Silkeborg sejren med et frispark, der snittede overliggeren. Omvendt kunne de glæde sig over, at deres målmand, Thomas Nørgaard, præsterede en fantomrefleks i første halvleg og fremviste flere andre udmærkede parader.

»Det var vigtigt, at vi trods alt fik det ene point«, sagde Nørgaard og uddybede:

»Med seks point ned til Viborg står vi med gode kort på hånden, for de skal ud at jagte sejren, mens vi kan spille kontrolleret. Det er en god fornemmelse at have. Nu har vi spillet os til at være på forkant med tingene, så det ser fornuftigt ud«.

Omvendt ser det nu meget svært ud for AGF og Viborg. Men selv om alt tyder på nedrykningskampe, forholder viborgensernes træner, Johnny Mølby, sig roligt.

»Vi er et af de hold, der har hentet flest point i foråret, og vi er bedre end mange af den andre, når vi rammer niveauet. Det gør mig rolig. I den her struktur er der sindssygt mange kampe endnu, og jeg synes, vi er på rette vej. Ja, vi skal i mål i år, men så synes jeg også, at det tegner sig rigtig spændende for Viborg de næste par sæsoner«, sagde Mølby.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce