Brøndbys fans under kampen mod FCK.
Foto: Jens Dresling

Brøndbys fans under kampen mod FCK.

Superligaen

Brøndby tager afstand fra »kasteskyts«

Brøndby indleder undersøgelse af, hvem der kastede rotter efter FCK-spillere.

Superligaen

Brøndby tabte 1-0 på grønsværen til ærkerivalerne fra FC København, men tabte i endnu højre grad udenfor kridtstregerne, da en eller flere Brøndby-relaterede personer i slutningen af 2. halvleg kastede døde rotter (!) efter københavnernes matchvinder Benjamin Verbic og Ludwig Augustinsson.

Brøndbys sportsdirektør Troels Bech tager på klubbens hjemmeside »kraftig afstand« fra, at der tages »kasteskyts« – sådan formulerer klubben sig på hjemmesiden -  i brug.

»Først og fremmest havde vi i dag en fantastisk ramme for et Derby, og stemningen før kickoff var noget helt specielt. Når vi så står her efter kampen, så er vi selvfølgelig ærgerlige over, at vi måtte forlade banen uden point, men det er mindst lige så ærgerligt, at der er enkelte besøgende til dagens kamp, der ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentlig«, siger Troels Bech om de flyvende rotter, der kom fra en eller flere publikummer på ’Sydside’-tribunen.

Vi har Danmarks mest atmosfærefyldte fodboldstadion og hjemmebanen for Danmarks suverænt bedste fans

»Vi vil nu kigge al videomateriale og billeder igennem, ligesom vores fankoordinatorer vil gå i dialog med fangrupperne i håbet om, at vi i fællesskab kan identificere rette vedkommende og sikre, at vedkommende får karantæne fra stadion. Vi har Danmarks mest atmosfærefyldte fodboldstadion og hjemmebanen for Danmarks suverænt bedste fans, og et enkelt individ skal ikke ødelægge det for det store fællesskab«, slutter Troels Bech om episoden, der kort efter den hændte blev  diskuteret heftigt på sociale medier.

I FC København er der kun hovedrysten tilovers for de blågule rottekastere på lægterne.

Manager og træner Ståle Solbakken håber ifølge Ritzau, at DBU's disciplinærudvalg nu vil gå ind i sagen med samme ildhu, som da de på baggrund af tv-billeder i sidste uge sendte FCK-angriberen Federico Santander i karantæne for en batalje i  kampen mod  FC Nordsjælland.

»Når det handler om rotter, er de vel mere neutrale, end når det handler om klubber«, siger Solbakken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce