Mathias Jensen og FC Nordsjælland trak sig ud som vinder mod Pieros Sotirou og FC København.
Foto: Jens Dresling

Mathias Jensen og FC Nordsjælland trak sig ud som vinder mod Pieros Sotirou og FC København.

Superligaen

Kritikken runger over FCK i krise: »Den hvide trøje forpligter«, og »bevis I er pengene værd«

Med en sejr på 3-1 slog FC Nordsjælland sig fast som tophold, mens mestrene fra FC København er i yderst reel risiko for at kikse medaljeslutspillet.

Superligaen
FOR ABONNENTER

Dommeren havde dårligt nok fløjtet kampen af, før en anden og voldsommere pibelyd fyldte Parken. Den kom fra tusindvis af fans, der i skingre toner udtrykte deres utilfredshed med fodboldspillerne fra FC København. En for en stod mestrene, klædt i den hvide trøje med løve-logoet på brystet, og stirrede ud i den kolde vinteraften – eller foroverbøjet, som om de havde tabt pusten.

Det havde de på sin vis også. På hjemmebane tabte de søndag aften 3-1 til ungdommelige FC Nordsjælland, der cementerede sig som et af Superligaens tre tophold efter Brøndby og FC Midtjylland, mens de sejrsvante københavnere var reduceret til den bløde mellemvare. Med otte kampe tilbage af grundspillet ligger de á point med AaB på syvendepladsen – den position, der akkurat er for lidt til at komme med i medaljeslutspillet.

Før sæsonen virkede det utænkeligt, at FCK kunne havne i dyster om bare at blive i rækken. Men det er risikoen nu. Og det var med den udsigt, at fansene buhede, peb og piftede deres utilfredshed ud overde groggy spillere på Parkens midte, før de slog over budskabsrig brølsang:

»Trøjen forpligter – den hvide trøje forpligter. Trøjen forpligter«, rungede det som en dyster, fordansket fodboldudgave af Guantanamera-melodien, ligesom to bannere i pausen havde forkyndt, at FCK har »landets dyreste træner, stab og trup«, så de skal »bevise, I er pengene værd«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce